2019. december 11., szerda

Egy egyszerű mozdulat

Telihold a Nyilas havában: 2019.12.12 (06h13p)

Bevezető gondolat: "Az út, amiről beszélsz, nem az, amin jársz." (Lao-ce)

☉☽

A tarotban Az akasztott a 12-es számhoz kapcsolódik. Holnap 2019 (2+0+1+9=12) 12. 12. lesz, vagyis triplán tizenkettes. Az Égi rend azonban az egyszerű számszerűségen túl még több összefüggést tartogat: a képlet elemei - a maguk nyelvén szólva - ugyanezt az üzenetet hordozzák magukban.

A jelenleg zajló folyamatokban a Nyilas Nap és Ikrek Hold szemben állása, a Halak Neptunusz kvadrátja, továbbá az aszcendensen álló Nyilas Merkúr játssza a főszerepet.

Mindegy, hogy az Akasztott olvasatából vagy az asztrológiai konstellációkból indulunk el, ugyanoda lyukadunk ki:

Elérkezett az idő a tényleges nézőpontváltásra.

A legtöbb esetben az út, amiről beszélünk, nem az, amin járunk - vagyis felismerhettük, hogy valamiféle "elcsúszás" van  a gondolkodásunk és a valóság megélése között. Ezek elakadásokhoz, megrekedésekhez, sőt kiszolgáltatottsághoz vagy blokkokhoz vezetnek.

Nem értjük, miért nem tudunk továbblépni a párkapcsolat, a hivatás, az önmegvalósítás vagy egyéb területeken. Ehhez "kaptuk" segítségképpen a folyamatosan felszínre bukkanó családi mintákat, de önmagában ezek felismerése még nem elegendő. Az egónkkal való küzdelmet kell feladni.
A tarotban Az akasztott egy kivételes lehetőségre tanít bennünket. Az állapotból - fejjel lefelé lógunk és az értékeink potyognak ki a zsebünkből - ésszel vagy erővel nem tudunk kiszabadulni. Viszont megfordíthatjuk a képet - úgy is értelmezhető marad. Ebben az esetben azonban már egy vidáman fütyörésző alakot látunk, aki élvezi az életet és akiknek az értékei visszahullanak a zsebébe. Ezt nevezzük paradigmaváltásnak.

Legtöbbször ez az a beavatási állomás, ahol az útkeresők elakadnak, pedig a mozdulat, amivel a lapot megfordítjuk rém egyszerű. Amíg nem ismerjük fel ezt az evidenciát, addig csak azt ismételgetjük: "de hát nem tudok szabadulni a kötelékeimtől!"

Soroljuk a kifogásokat: függünk a pénztől, a szüleink, partnereink elvárásoktól, ki vagyunk szolgáltatva a munkahelyi nyomásnak, bosszantóak a dugók, rossz ez, nem működik az - mindig más valaki vagy valami az oka, amiért nem tudunk változtatni.

Pedig ha elfogadjuk, hogy mindent mi ruházunk fel jelentőséggel, már meg is van életünk lapjának átfordítása.

Az elkövetkezendő évben nehezen fogunk boldogulni, ha még mindig a rég berögzült gondolkodási sémáink mentén próbálunk előrehaladni.

Ehhez nagy fokú rugalmasságra, befogadásra és játékosan nyitott elmére van szükségünk. Teljesen újra kell kalibrálni a látásmódunkat, hiszen sok esetben a szűk látókörűségünk vezet oda, hogy nem tudunk semerre sem mozdulni.

A Merkúr pontosan ott áll, mint legutóbb az újhold, így az akkor elhangzott üzenet (A fény kertjének fája) újabb megerősítést nyer.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails