2019. december 15., vasárnap

Sérülni akarsz vagy gyógyulni?

Nap együttállás Rasalhague-val: 2019.12.15

Bevezető gondolat: "Az élet nehéz döntések sorozatának látszik: hogyan találom meg életem párját? Maradjak a házastársam mellett, vagy jobb, ha elválok? Miből fogom kifizetni a lakbért? Van olyan munka, amit szeretek is és pénzt is hoz? Mihez kezdjek az idegesítő rokonaimmal? Hol érezhetem végre otthon magam? Hogyan őrizhetem meg vagy nyerhetem vissza az egészségemet? És így tovább. De a rengeteg látszólagos választási lehetőség mögött mindig a félelem és a szeretet között kell döntenünk. A félelemtől sérülünk, a szeretettől gyógyulunk. A többi csak részletkérdés." (Alan Cohen: A csodák tanítása könnyedén)


Advent ezüst vasárnapján csodás konstellációkkal ajándékozott meg bennünket a csillagos égbolt. A Jupiter-Uránusz trigonja ma éri el a csúcspontját, a Nap pedig együtt áll a Kígyótartó csillagkép alfa csillagával.

A Kígyótartó több szempontból is különleges csillagkép. "Hivatalosan" nem része az Állatövnek, bár ugyanúgy az Ekliptikán található, mint a tizenkét csillagjegy - miközben jóval nagyobb, mint például a Skorpió, a Mérleg vagy a Rák. Ráadásul "kettészeli" a Kígyó csillagképet, aminek így a feje és a farka a Kígyótartó előtt és után található.

Míg a Kígyó a test és a szellem kettészakadását jelképezi (Az átváltozás misztériuma), addig a Kígyótartó

a bennünk rejlő tudatosságot, aki képes felismerni ezt és meggyógyítani önmagát.

A gyógyítók, táltosok, sámánok mindig is titokzatos személyek voltak, akik szoros kapcsolatban álltak a természettel, a tudatalatti és a tudat feletti világokkal. Gyógyítottak vagy megbetegíthettek, sőt ismereteik révén halált is hozhattak. Az emberek egyszerre félték és tisztelték őket. A modern korban az orvosokhoz való hozzáállásunk is hasonló: bátortalanul lépünk be a rendelőkbe, ám teljes rájuk bízzuk magunkat, ha egy betegségből való gyógyulásunk a tét.

A Kígyótartó csillagkép mögött Aszklépiosz mitológiája áll: ő volt a görögöknél a gyógyítás istene és már a születése is magában rejtette a halált, halála pedig az újjászületést.
Önmagunk gyógyítása is ilyen szélsőségesen végletes.

Ha valóban változtatni akarunk, akkor a régi viselkedési mintáinknak, a gátló szokásainknak, megreked gondolkodásunknak "meg kell halnia".

Ezen a téren nincsenek félmegoldások. "Nincsenek kis lelki zavarok. Elmém békéjét egyformán megzavarják mind."

A Jupiter-Uránusz is hasonló üzenetet hordoz: "kreativitásunk, szellemi éhségünk nem elégszik meg félmegoldásokkal."

Ahogy a bevezető gondolatban is írtam, a mai nap egy döntési pillanat: a félelem és a szeretet között kell döntenünk. Önmagunk gyógyítása mellett kell elköteleződnünk. A jövő évünk magjait ezekben a napokban vetjük el.

A 2020-as évvel olyan kertbe lépünk, ahol a világ legértékesebb gyümölcsei teremhetnek meg. De nem maguktól hullanak az ölünkbe. A legnagyobb odafigyelést, gondoskodást, hitet és törődést kell megkapnunk önmagunktól ahhoz, hogy beérjenek.

S mint tudjuk: a kerteket kígyók őrzik, amik KIS-értésre csábítanak bennünket, hogy a félelmeinkre hallgassunk a szívünk helyett. A döntés rajtunk áll...


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails