2020. július 24., péntek

Az imakerék, a tükör és a vihar

Tízmilliószoros nap, maja időn kívüli nap és maja újév: 2020.07.24-26.

Bevezető gondolat: „Megtisztítom és átalakítom magam. Lángra lobbantom fénytestem, meggyógyítva minden elszakadást.” (Az idő törvénye: Kék Vihar)

🌈

Ez a három nap most szoros egységet alkot, így a látszólag két egymástól független esemény – a buddhista és a maja ünnep – közös bejegyzést kapott.

Lássuk sorban, miről is van szó!

Mielőtt tükörbe néznénk...

A "tízmilliószorosnak" titulált buddhista ünnepek közül ez a harmadik az évben. "Az imakerék ünnepe" (Chokhor Düchen), amikor a tibetiek Buddha első beszédére, a Négy Nemes Igazság tanára emlékeznek. Ez a tibeti naptár 6. holdhónapjának 4. napja. Ilyenkor a hold növő fázisban van.


A Négy Nemes Igazság tana tulajdonképpen a felébredéshez vezető út állomásait jelenti. Felfedezhetünk némi ellentmondást abban, hogy itt nyugaton hogyan "használjuk" a teremtő napokat. Általában kívánunk valamit (tízmilliószoros erővel és nagyon pozitívan) – valami olyasmit, amiben hiányt szenvedünk. Partnert, pénzt, jobb munkahelyet, menőbb autót, kielégítőbb életkörülményeket.

Ám ezekben a kívánságokban ott van a sürgetés, a türelmetlenség és annak a ténye, hogy amiben épp vagyunk, az nem tölt el bennünket boldogsággal, elégedettséggel. Buddha ebben a négy pontban épp azt fogalmazta meg, hogy az élet azért szenvedés, mert tele vagyunk önzéssel és vágyakozással.

Mivel a buddhizmussal kapcsolatban mélyebb ismereteim, személyes tapasztalataim nincsenek, így a Négy Nemes Igazságot sem szeretném elemezgetni. De a jelen energiák mentén mondhatom, hogy

hiányból semmit sem tudunk teremteni.

Az emberek nagy többségének az valódi és a vágyott élete külön szálakon fut. Boldogok leszünk, amikor... meglesz az új ház, megkérik a kezünket, nyugdíjba megy végre az undok főnökünk és minket neveznek ki a helyére – és nem vesszük észre, hogy ez a jövő idő sosem érkezik el. Mert ez egy ördögi kör. A hiány vágyat szül, a vágy pedig szenvedéshez vezet – hisz hogyan is érezhetném jól magam, míg nem az enyém az, amit akarok?

Aztán a vágyak kielégülnek, de itt nincs vége. Mivel az új házhoz medence is kell, a lánykérés után világra szóló lakodalom, a főnöki pozíció után fizetésemelés vagy céges autó.

A hála teréből való teremtés teljesen más. Buddha negyedik pontja ezt mondja: "Ez tehát a szenvedés megszűnéséhez vezető út nemes igazsága, szerzetesek: ez bizony a nemes nyolcas út, nevezetesen a helyes szemlélet, helyes elhatározás, helyes beszéd, helyes cselekedet, helyes életvitel, helyes törekvés, helyes figyelem, helyes összeszedettség." (wikipédia). 

Legelső lépésben összhangba kell kerülni önmagunkkal. Tudatosan jelen lenni a létezésben.

Ha nem is akarjuk a szerzetesek útját járni, a hétköznapokban sem árt megfigyelni, hogy a gondolataink, szándékaink, kommunikációnk, tetteink és érzéseink mennyire mutatnak egyazon irányba.

Ha vágyom valamire fejben, de a szívemben a hiányt érzem, akkor máris fülön csíphetjük az ellentmondást.

Tükröződő világ

"A szinkronárium újéve július 26-án kezdődik és július 24-én van az év utolsó napja. Július 25. a zöld nap, vagy más néven az „időn kívüli” nap, „amikor képesek vagyunk megtisztulni és megtapasztalni a negyedik dimenzió valóságát, sőt a „g-erőt”, az ötödik dimenziós szervezőerőt, ami a feljebb való valóság radiális mátrixával hoz bennünket szinkronba.”  – mondja Dr. José Argüelles, a maja kalendáriummal kapcsolatban.

Az időn kívüli nap idén a Fehér Magnetikus Tükör lenyomatát viseli. A maja naptárritmusnak köszönhetően a Tükör-nap négyévente ismétlődik, utoljára 2016-ban voltak hasonló átmozdító erejű energiák.

Az a nap, amelyik gyakorlatilag "kívül esik az időn" a meditáció állapotának a megfelelője. Vagyis ezen a napon sokkal jobban elmélyedhetünk önmagunkban – pontosabban

belenézhetünk lelkünk tükrébe.

A Fehér Tükörben rejlő erő: az önfelismerés ereje. Ha a tízmilliószoros napon felfedezzük az ellentmondásainkat, itt még jobban elmerülhetünk ebben a témában. Ráadásul a tükör egy belépési pont az időtlenségbe, nem véletlenül találkozunk a mesékben (Hófehérke, A szépség és a szörnyeteg), illetve a beavatásokban a tükörmágiával.

A tükör egyszerre lehet valósághű és torz – hogy mit látunk benne: tőlünk függ. Tulajdonképpen mindig objektív képet mutat rólunk, de a szemünk azt látja, amit látni akarunk. Így lesz a valósághű visszatükrözésből önkétely, mikor csúnyának, kövérnek, öregnek, ilyen-olyannak látjuk magunkat a foncsorüvegen. Érdekes módon feldobott hangulatban, netán egy szerelmes éjszaka után hirtelen szebbnek, csinosabbnak, fiatalabbnak látjuk magunkat.

Pedig semmi nem változott belső állapotunkon kívül.

Életkörülményeink, kapcsolataink hasonlóképpen tükörként működnek. Az Univerzum önmagunk hiányait dugja szüntelenül az orrunk alá környezetünk hiányosságainak a képében. Minél többet idegeskedünk, elégedetlenkedünk, annál több ilyen embert és helyzetet vontunk magunkhoz.

Megtisztulás és újjászületés

A maja új év a Kék Lunáris Vihar megtisztító-megújító erejével veszi kezdetét. Érdekes, hogy a maják szerint a vihar alapeleme maga az ENERGIA, míg a benne rejlő cselekvés a TRANSZFORMÁCIÓ. Pontosan erre mutatnak a mostani asztrológiai konstellációk is.

Újabb megerősítést kapunk arra vonatkoztatva, hogy ideje kimozdulni gondolkodásunk, világlátásunk holtpontjáról.

A tükörben felismerhetjük, hogy a körülményeink alakításáért mi magunk vagyunk a felelősek, így az ismeretlentől való félelem, a folyamatos kétely csak egy kifogás – felnagyított illúzió, illetve a megszokásoktól való függés.

Ha azonban összeszedjük a bátorságunkat és elköteleződünk végre saját magunk mellett, robbanásszerű és gyors átalakulást tapasztalhatunk. A vihar energiáját leginkább Fodor Ákos: Ott című versével tudnám szemléltetni.

Ott állsz a Vihar
Dobbanatlan Szívében.
Állsz. Állsz és mozgatsz.

Ne várjunk, hanem provokáljuk ki az életünkben a változást. Merjünk lüktetni az élettel. Szabadítsuk fel az érzelmeinket és hagyjuk, hogy egy kiadós záporhoz hasonlóan azok megtisztítsanak bennünket.


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.

Related Posts with Thumbnails