2020. szeptember 22., kedd

Milyen színben látod a világot?

Mérleg jegyébe lép a Nap: 2020.09.22 (15h31p)


Bevezető gondolat: "Az elcsüggedt lelkek sajátja, hogy mindent gyászos színben látnak. A lélek maga rajzolja meg a szemhatárt." (Alexandre Dumas)

Ma beköszönt a csillagászati ősz és kezdetét veszi az év legszínesebb hónapja. Nem véletlen, hogy az esztétika, a kifinomult divat, a szemet gyönyörködtető harmónia a Mérleg jegyéhez tartozik. A másik színes évszakkal – a tavasszal – ellentétben a természetben most nem a kontrasztok, hanem az árnyalatok kapnak óriási hangsúlyt.

A zöldellő táj, mielőtt elveszítené szépségét, éretté, ragyogóvá válik és meleg fénybe öltözik. Mindent beborít a sárga, a vörös, az arany, a bíbor, a terrakotta – ez a színkavalkád ellensúlyozza, hogy rövidülnek a nappalok, lefelé kúszik a hőmérő higanyszála és egyre több időt vagyunk kénytelenek négy fal között tölteni.

Idén, ahogy azt már megszokhattuk ez a könnyed, vidám tarkaság sem lesz ennyire egyértelmű: a színszűrőt a lelkünkben – a külső körülményektől függetlenül – kell beállítani.

Köszönhető ez a jegybe lépés Bak aszcendensének, a 8-as házas Napnak és az egész hónapot átívelő Mars kvadrátnak. Továbbá a Mérleg jegy sajátja, hogy itt találkozunk legélesebben a külvilággal.


A Mérleg az egyetlen eszköz a Zodiákusban, szimbóluma a klasszikus kétkarú mérleg, ami a különböző dolgok összehasonlítására szolgáló szerkezet. Valami több, kevesebb vagy épp egyenlő – ezt tudjuk megállapítani vele.

Ezt a viszonyítást használjuk másokkal szemben: okosabb vagyok, mint a kollégám, Gal Gadot sokkal szebb nálam, pont olyan jól főzök, mint az édesanyám... A számok világában könnyebb dolgunk van, mivel a gramm vagy a centiméter egyezményesen elfogadott mértékegységek, de a tudás, a szépség, a tehetség relatív. Einsteinhez képest például jóval kevesebbet tudok a világegyetem működéséről, de lehet, hogy sokkal jobban készítem a lecsót.

Ebből adódóan bár objektivitásról beszélünk a Mérleg kapcsán, azt állandóan korrigáljuk, a többi tényezőhöz és a körülményekhez igazítjuk.

Épp ezért a nő meg a belső békére, a harmóniára való igényünk ebben az időszakban, mert minél kevésbé viszonyítjuk magunkat másokhoz, minél kevésbé függünk a körülöttünk kavargó információktól, eseményektől, annál kisebb lesz a lelkünk kilengése.

Az sem mindegy, hogy súlyokat pakolnak ránk vagy mi "súlyozzuk ki" magunkat. Előbbi esetben előfordulhat, hogy a valóságosnál sötétebbnek, nehezebbnek, körülményesebbnek látjuk a világot, míg a második verziónál képessé válunk a dolgokat pozitívabban érzékelni: a külvilág és a belső világunk mérlegét a saját javunkra billenteni.

A Mérleg hónap legfontosabb állomásai


Szeptember 23., szerda: Mars és Lilith

Mindehhez egyből kapunk egy jókora égi támogatást, a jegybe lépést követő nap reggelén a hátráló Mars együtt áll a Lilith-tel. A Kos Lilith üzenete: Élvezem azt, aki vagyok! Ehhez azonban az kell, hogy minél kevésbé függjek mások ítéletétől, kritikájától, minél inkább önmagamhoz viszonyítsam magamat.

Szeptember 27., vasárnap: Skorpió Merkúr

Mérleg tudatosság mellett a Skorpió gondolkodás és kommunikáció némi ellentmondásra ad okot. Pláne úgy, hogy a Mars és a Bak-planéták feszültségébe kerül. A Mérleg diplomatikus, körültekintő, udvarias, míg a Skorpió szenvedélyektől vezérelt, megmondó, leleplező. Így előfordulhat, hogy hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy bár nem akarjuk, de alaposan beszólunk, keményen véleményt nyilvánítunk ott, ahol a józan eszünk mást diktálna. Asztalt borogatunk a munkahelyünkön, a kapcsolatainkban, gyakorlatilag bárhol, ahol a felszín alatt már régóta várat magára, hogy az indulatainkat felszabadítsuk.

Szeptember 29., kedd: direkt Szaturnusz

Jupiter után a következő lassú mozgású planéta is megindul, ezzel a hosszú távú, előremutató törekvéseink kapnak zöld utat.

Október 1., csütörtök: telihold

Míg a jegybe lépésnek Bak aszcendense van, addig a két fő holdfázisnak Rák, ami érzékenyebbé tesz bennünket is a holdállásokra. Maga a telihold 23 óra 6 perckor válik teljessé és életünk fő irányai, céljai kérdőjeleződhetnek vagy épp erősödhetnek meg bennünk. Kardinális változások fogalmazódhatnak meg vagy realizálódhatnak éppen.

Október 2. péntek: Szűz Vénusz

A Vénusz átlépésével érdemes lesz még inkább odafigyelni arra, hogyan viszonyulunk mások kritikájához, mennyire vesszük magunkra a megjegyzéseket, illetve hogyan is értékeljük magunkat.

Október 4., vasárnap: direkt Plútó

Újabb planéta indul meg előre, ráadásul ezt az irányváltást a második Mars és Eris együttállás is kíséri. Bőszen gyakorolhatjuk az indulati transzformációt.

Október 14., szerda: retrográd Merkúr

Ha mindenki előre, akkor a Merkúr dafke hátra!  Bő három hétig, november 3-ig tart a "tolatás", sőt október 28-án még visszalép a Mérlegbe is. Azon kívül, hogy a kommunikációban, illetve a közlekedésben megszokott zavarokat tapasztalhatjuk (késések, félreértések, kisebb balesetek, telefon vagy internet akadozása), a Skorpió Merkúrnál leírt ellentmondások kívülről belülre kerülhetnek. Vagyis nem másokkal, önmagunkkal konfrontálódhatunk.

Október 16., péntek: újhold

A Mérleg újhold (21h31p) a Jupiter, Szaturnusz, Plútó együttállástól kap kvadrátot, a Marstól oppozíciót. Célkeresztben érezhetjük magunkat, ha nem figyelünk a hónap üzenetére és a körülményektől tesszük függővé a belső közérzetünket.

Október 21. szerda: Bika Lilith

A Lilith jegyváltása (10h51p) érzéki és szenvedélyes fordulattal készíti elő számunkra a Skorpió hónapot, prognosztizálva a hamarosan kibontakozó és elsöprő erejűvé duzzadó testi-lelki felszabadító energiákat.


Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Amennyiben érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.

Related Posts with Thumbnails