2021. április 12., hétfő

Létváltás

Újhold a Kos jegyében: 2021.04.12 (04h31p)


Bevezető gondolat: "Ha abban a megvilágításban szemléljük a dolgokat, hogy résztvevői vagyunk egy dinamikus és fejlődő univerzumnak, akkor csak egyetlen megoldás létezik minden problémára: változtatnunk kell a szellemi hozzáállásunkon és a tudatunkon." (Gregg Braden)

☀🌙


A Kos újhold évről évre a (tudatos) újjászületés lehetőségét hordozza.

Ez a legintenzívebben támogatott időszak arra, hogy aktívan és legfőképpen tettekben megéljük a változást.

Az őszi-téli hónapokban a "belső érlelődés" folyamatai zajlanak, melyek a megfelelő előkészítés nyomán ilyenkor szökkenhetnek szárba.

A Kos energia dinamizmusa már nem preferálja a tétlen szemlélődést: egyre jobban érezzük a nyomást és késztetést, hogy tegyünk végre valamit! A jelenlegi körülmények visszafoghatják ezt a cselekvőerőt – legalábbis nem kínálják a legoptimálisabb feltételeket – de ha per pillanat konkrét lépéseket nem is tudunk tenni, érdemes legalább "fejben előre menekülni".

A szellemi hozzáálláson és a tudaton változtatni nem is olyan egyszerű: elszántságot, kitartást és hatalmas odafigyelést igényel.

Ez tulajdonképpen egy mentális életmód-váltás,

ami abban is különbözik a táplálkozási vagy mozgási szokások megváltoztatásától, hogy nem csak az idei bikiniszezon végéig tervezünk, hanem egész élethossziglan.

Az újholdnál a tudatosság és a tudatalatti ösztönök találkoznak, magyarul erre mondjuk azt, hogy szívvel-lélekkel benne vagyunk valamiben. A Bak Plútótól érkező kvadrát szintén átalakulásra kényszerít bennünket: leginkább abba az irányba mozdít, ahol ezt az érzést megtalálhatjuk önmagunkban.

Kényelmetlenné, frusztrálóvá tehetik azokat a helyzeteket, amik nem ennek a fajta önazonosságnak kedveznek. Pontosítanék, mert ezek mindig feszítenek bennünket, inkább most nehezebb lesz úgy tenni, mintha minden rendben lenne.

Ismét van egy ehhez kapcsolódó szép állócsillag-üzenetünk is. A Kos 23. fokán találkozik össze az Androméda csillagkép (Sorsszerűség) δ csillaga és a Cet ζ-ja. Előbbi neve Sadiradra, "a szűz mellkasa", míg a másik a Baten Kaitos, "a szörny hasa".

Két igencsak sebezhető pont: a világgal való érzelmi és energetikai kapcsolódás lehetőségét mutatja. Őszintén feltárni magunkat a világnak, rejtegetés nélkül megmutatni az érzékenységünket, a vágyainkat, a valódi arcunkat – ehhez sokszor hatalmas bátorság kell.

Nagyon érdekes, hogy az érzelmi hogylétünkről éppen a belső szerveink árulkodnak: sajnálat esetén összeszorul a szívünk, undornál felfordul a gyomrunk, kellemes izgalom esetén pillangók táncolnak a bensőnkben, de stresszhelyzetben hirtelen produkálhatunk szapora pulzust vagy ránk jöhet a "szapora", vagyis a hasmenés.

Testünkkel való kommunikáció az, amiről szép lassan megfeledkeztünk. ha bármi tünet van, azonnal csillapítani, eltüntetni akarjuk anélkül, hogy az okokra is rápillantanánk. Ahogy a bevezetőben is írtam, minden valódi változás alapja az életmód váltás: ha nem figyelünk arra, mivel tápláljuk magunkat, az izmainkat, a lelkünket, a szellemünket, akkor fizikailag beteggé, érzelmileg magányosság, gondolkodásunkban pedig összezavarodottá válunk.

A Kos jegyhez tartozik az immunvédelem, erről már a teliholdnál esett szó (Tükröződő világ), ám ott a kívülről érkező információkkal szembeni fellépés volt a középpontban. Az újholdnál a nézőpont megváltozik: itt nem valamihez viszonyítom magamat, hanem én leszek a viszonyítási alap.

Tudom, mit akarok. És ha nem is tudom még, hogy hogyan, útra kelek a saját történetemben, mert maga az utazás és nem a megérkezés a kaland.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails