2021. október 27., szerda

Energiaörvény

Az év utolsó teremtő napja: 2021.10.27

Bevezető gondolat: "Teremteni jöttél. Életed minden egyes napja a teremtés pillanata, és életed minden pillanata egy világ teremtése." (Hioszi Tatiosz)

A spiritualitás "trendivé válásával" a mögöttes, valódi tartalmak elveszni látszanak. Nem véletlenül hívom a mostani irányzatot "konzerv-ezotériának", mert a legtöbben gyorsan és egyszerűen szeretnének lelki tápanyaghoz, önismerethez jutni.

Olyan ez, mintha a fémdobozos, tartósítószerrel és a jó ég tudja mivel készített babkonzervet szeretnénk összehasonlítani a péntek délutántól másnap ebédig kemencében sütött sólettel. Hiába áll ugyanaz a címkén, aki egyszer már belekóstolt a füstölt libával, tojással és gerslivel turbózott, lélekkel, tradícióval és szertartással megfűszerezett ételbe, az pontosan tudja a különbséget. És semmilyen körülmények közt nem kívánja meg az előbbit.

Az én-fejlődéshez idő és érlelődés kell – folyamatos jelenlét a saját életünkben.

Ezzel együtt bizonyos kifejezések is beépültek a köztudatba, anélkül, hogy a mélyebb tartalmaikon elgondolkodnánk. Jelenlét, áldás, tudatosság vagy épp a teremtés.

A Halak Neptunusznak köszönhetően megnőtt az igény a lelki-szellemi fejlődésre, a végtelenség megtapasztalására. Ez egyszerre nyitja meg az elmét a fizikai érzékelésen túli valóságra és az illúziókkal színezett önbecsapásra. Ebből adódhat, hogy a teremtést összekeverjük az akarattal. "Ha akarom, hogy (nekem) jó legyen, az már egyenlő a teremtéssel."

Életünk minden pillanata: teremtés. A teremtés felelőssége pedig: ráébredni erre.

Napról napra, pillanatról pillanatra mi álmodjuk éltere az életünket. Ám nem mindegy, hogy öntudatlanul tesszük mindezt és a félelmeinket, korlátainkat, gátjainkat, kihívásainkat teremtjük meg vagy tudatosan a fejlődés, a kiteljesedés lehetőségét. Mi vagyunk a teremtés energiaörvényének a kiindulópontja.


Az úgynevezett tízmilliószoros napok közül az utolsó lhabab düchen, Buddha mennybe menetele. A fizikai valóság, a testtudatosság, a materializálódottság elengedése. Ez a nap nem a ragaszkodásra, a birtoklásra, a szerzésre tanít bennünket. Épp ellenkezőleg.

Az Univerzum végtelenségére, a világmindenség befogadására. Az élet jóval több, mint amit látunk, érzékelünk vagy elhiszünk belőle. A lét jóval gazdagabb, mint amit anyagi javakkal leírhatunk róla.

Ezen a napon nem kell kizárólag pozitívan gondolkodni. Semmiképpen se fedjük el az érzéseinket. Egyszerűen csak érezzünk!

Ezen a napon nem kell jót cselekedni. Ne tegyük azt, ami nem szívből jön. Elegendő, ha megfigyeljük önmagunkat.

És ezen a napon nem kell kívánni sem. Helyette nézzünk körül és lássuk meg, mennyi mindenünk van.

És micsoda csodák! Ma a világ egy új kis lélekkel is gyarapodott, szeretettel köszöntöm Áldást – kedves tanítványom kisfiát –, aki úgy határozott, hogy ezen a teremtő-nap kapun át lép be közénk.

Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!


Related Posts with Thumbnails