2022. január 25., kedd

Egyedül – egymásért

Bak jegyében a Mars: 2022.01.24 – 03.05

Bevezető gondolat: "Először magadban kell létrehozni a változást, amit a világtól követelsz." (Mahatma Gandhi)

Ma a Mars megkezdi másfél hónapos útját a Bak jegyén keresztül. Ha a Marsot, mint mozgási energiát szeretném jellemezni, akkor a Kos jegyében sprinter, a Rákban akadálykerülő, a Mérlegben ingadozó, itt pedig maratoni futó.

Hosszú távra módszeresen és kitartóan "edzünk", előkészítjük a terepet azoknak a dolgoknak, aminek eredményeit lehet, hogy csak később élvezhetjük.

Bár én személy szerint nagyon kedvelem ezt az energiát, a mai világban nem könnyű átadni magunkat neki.

A "kíméletes", gyors megoldásokat, az azonnali, látványos sikereket, az üres megerősítéseket, "lájkokat" keressük a párkapcsolatban, a munkában, de még az önismeretben is.

A Bak Mars nagyon nem trendi: itt csak a saját erőnkből, kitartásunkból, elszántságunkból töltődhetünk, visszajelzések híján sziklaszilárdan kell hinni magunkban, a kitűzött célokban. Ebből is látszik, hogy a Bak Mars leginkább magányos út, ráadásul most fényszög nélkül lép be a területre.

Igaz, ez csak pillanatnyi állapot: szinte azonnal összekapcsolódik a Halak Jupiterrel és gyakorlatilag folyamatos támogatásokat kap különböző planétáktól.

Ez azt mutatja, hogy most az első lépéseket magunknak kell megtenni, de mégsem leszünk az úton egyedül. Ha elszánjuk magunkat a cselekvésre, akkor a legváratlanabb helyekről (és szinte rögvest) érkezik a segítség.

A történetet finomítja, hogy itt nem csak simán megyünk a fejünk után, hanem fókuszba kerülünk az érzéseinkkel (Rák aszcendens), a magasabb szintű céljainkkal (MC, Jupiter), s ha ez megvan – de csakis ekkor – nekilódulhatunk a cselekvésnek!

A Nap, bár már a Vízöntőben jár, mégiscsak most éri el a Bak energia szívét, az Algedit. Ez a csillag rávilágít arra, hogy tartsuk tiszteletben a saját és ezen keresztül mások határait. (A nem határai).

A határok szentek. És nem a mesterségesen létrehozott kerítésekről, kordonokról, országhatárokról van szó, hanem lényünk határairól. A testünkről, az érzéseinkről, a gondolatinkról.

Mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy mi a jó nekünk? Gyakran ahelyett, hogy erre koncentrálnánk, másokra tukmáljuk a saját nézeteinket, világfelfogásunkat. Vagy ismeretlenül is kiosztunk embereket (mert mi jobban tudjuk) vagy elvesszük az önállósodás lehetőségét (mert mi jobban csináljuk), illetve álcázott formában ugyanez, ha önfeláldozó mártírjátszmákba keveredünk.

Minél inkább saját magunk megismerésére fordítjuk az energiáinkat, annál inkább rájövünk, hogy senki nem járhat a mi cipőnkben és ránk sem passzolnak idegen topánkák.

A Bak Mars ez a fajta önálló elindulás, belülről fakadó ösztönzés, ami nem önzés, mert végeredményben másokért, a közösségért történik. Önmagunk tisztelete és elfogadása elvezet mások tiszteletéhez és elfogadásához. A saját célok követése a jó közérzethez, a boldogsághoz, ami szintén a kollektív javát szolgálja.


Bak Mars sétaútvonal

Január 24. – február 15.: dinamikus elindulás

Ahogy írtam korábban is, a Mars-Jupiter szextil szinte azonnal kialakul, amitől kapunk egy jókora energialöketet. Érdemes kihasználni ezeknek a heteknek az energiáit, így ha később lanyhul is a lelkesedésünk, a kezdeti szakasz nagy részével előbbre leszünk, utána pedig lassíthatunk a tempón.

Lehet szó itt rövidebb-hosszabb távú célokról, hétköznapi vagy sorsfordító projektekről – ha szívből jön az indíttatás: mindegy – csak csináljuk. Kezdjünk tanulni, képezzük magunkat, jegyzeteljünk ötleteket, még akkor is, ha jelenleg csak az alapok letételére futja. Amit most elindítunk, be fog érni!

Csúcspont: február 4.

Szintén erős emocionális töltettel bír a két planéta egzakt pozíciója, így intenzív pozitív vagy negatív érzelmi visszaigazolást kaphatunk.


Január 30. – április 5.: férfi-női energiák

A Vénusz és Mars együttállása átnyúlik a következő Bak-időszakra, jelentősen meghatározzák az idei év első negyedét.

Rajtuk keresztül az emberi kapcsolatok és főképp a párkapcsolatok kerülnek a középpontba – a felelősség, elköteleződés, a határok tiszteletben tartását illetően. Meglévő kapcsolatokban is érdemes megvizsgálni, hogyan viszonyulunk ehhez a kérdéshez, de párkeresőknek sem árt tisztázni, hogy milyen módon vágnak bele az ismerkedésbe.

Csúcspont: február 16.

Egzakt együttállásuk teliholdra esik, így nehéz lesz elrejtőzni az őszinte szembenézés elől.


Február 1. – február 16.: felpörgetve

Mars-Uránusz trigonjával kezdődik a Víz Tigris éve, ami a "vadállati" energiákat még jobban kihangsúlyozza. Változtatási nyomás fokozódik, a korábbi életminták egyre tarthatatlanabbá válnak, növekszik a belső késztetés arra, hogy kitörjünk.

Ez a két hét szerintem nagyon izgalmas és mozgalmas lesz, komoly elhatározások születhetnek. Ezzel együtt a türelmetlenség, az elhamarkodottság, a kiszámíthatatlanság is fokozódhat.

Csúcspont: február 8.

Kettejük csúcspontja még inkább alátámasztja azt, hogy a tarthatatlan élethelyzetekbe már nem ragadhatunk bele hosszú távra.


Február 17. – március 2.: ösztönös cselekvés

Az Uránusz egyből átadja a stafétát a másik transzperszonális égitestnek. A Mars a Neptunusszal összehangolódva lágyabb, finomabb energiákat hoz be. Ha eddig nem így tettünk, akkor most hagyjuk, hogy az ösztöneink vezessenek! Érezzünk rá a megfelelő pillanatra, mikor kell cselekedni, mikor visszahúzódni.

Mivel ez a konstelláció a Vénusz együttállást is érinti, a romantikus érzelmek (vagy akár az illúziókra való hajlam) szintén fokozódhat. A szexuális energiáink szintén aktívabban működhetnek.

Csúcspont: február 23.

Ha átadjuk magunkat ennek a "felsőbb irányításnak", meglepő helyekre juthatunk el, váratlan felismeréseket vagy támogatásokat kaphatunk.


Február 22. – március 2.: ösztönös cselekvés

Újabb transzperszonális planéta kapcsolódik bele a történetbe a Plútó konjunkcióval. Itt az egészségügyi vonatkozásokat is érdemes figyelembe venni, fokozódhatnak az allergiás hajlamok, előjöhetnek gyomorpanaszok, izomgörcsök, túlfeszültség – főként akkor, ha önmagunk ellen dolgozunk. Hatalmi pozíciókban lévőkkel (főnök, szülő) konfliktusok lehetnek, nehezen viseljük, ha gátolnak minket.

Plusz összeadódik a Vénusz együttállás, ami újabb hangerőt tol a szexualitásunkra, de az elfojtásokra is!

Ez egy produktív feszültség lehet, ha tudatosan formáljuk és hagyunk magunknak időt a napi szintű lazításra, meditációra, elmélyedésre.

Csúcspont: március 3.

Három gyönyörű koncentrált energiaközpont alakul ki, a Vénusz-Mars-Plútó,  Merkúr-Szaturnusz, illetve az újhold-Jupiter-Neptunusz. Elég egyértelmű, tiszta késztetéseket, iránymutatásokat kaphatunk, bízzunk ezekben a belső hangokban.


Február 25. – március 5.: harcolni azért, ami fontos

A holdcsomópont sem akar kimaradni a buliból, utolsó fényszöggel ő csatlakozik. A "magunkhoz ölelni az életet" alapüzenet kiegészül azzal, hogy tegyünk is ennek megvalósulásáért! 

Ne csak várjuk a feloldozást, az évek óta stagnáló helyzeteket felkavaró forgószeleket (zárt térbe nem is lesz túl hatékony a légmozgás), hanem álljunk ki a saját ügyeink mellett.

Csúcspont: március 1.

Az előző együttálláshoz hasonlóan "körbetáncolják" azt a március 2-i újholdat a kipontosodó fényszögek. Ezen a konstelláción keresztül egy kicsit a kétségeinkre, félelmeinkre, bizonytalankodásainkra nézhetünk rá.


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails