2022. január 22., szombat

Önellentmondások

Vízöntő hónap: 2022.01.20 – 02.17

Bevezető gondolat: "Szakadékok ott keletkeznek, ahol félünk látni önmagunkat." (Deepak Chopra)


Tegnapelőtt fejest ugrottunk a Vízöntő hónapba, ami a 2022-es évnek jelentősen felhangolja az alapenergiáit.

Az egész év azoknak kedvez, akik a saját útjukat, az önmegvalósítást, a felszabadulást keresik, ennek lehet most ebben a hónapban kényelmesen megágyazni.

A Vízöntő (és a Bolond) meséje a Császár új ruhája, ami a mai modern világnak egy fontos kórképe. Megpróbálunk mutatni egy énképet a világnak: szebbet, jobbat, elfogadhatóbbat, mint amilyenek valójában vagyunk, ám minél kevesebb ebben az avatárban a valóság, annál meztelenebbek – sebezhetőbbek – vagyunk.

Joe Dispenza "identitás résnek" nevezi azt, ami a kifelé mutatott látszat-énünk és a valójában megélt énünk között van. Ezt a szakadékot leginkább csak mi ismerhetjük: senki más nem lehet tisztában a félelmeinkkel, az önbizalomhiányunkkal, az önostorozásunkkal. Lehet, hogy kifelé erősnek, önállónak, határozottnak mutatjuk magunkat, tökéletes családról, ötcsillagos nyaralásokról posztolunk, miközben a háttérben magányosak, gyengék, hitelekkel túlterheltek, netán depressziósok vagyunk.

A szakadék mindenhol jelen lehet, ahol elveszítjük a kapcsolatot önmagunkkal.

Például testi tünetekben. Amikor az érzelmi blokkok már betegség formájában manifesztálódnak.

A mai világban nehéz bízni akár ezekben a testi jelekben is, mert mindenre kínálnak gyors, felszíni megoldásokat.

Ez az év – és különösen ez a hónap – megkönnyíti az utat, hogy letegyük az álarcainkat, visszarendeződjünk önmagunkhoz, megtanuljuk a saját hívásunkat követni. De ezzel együtt az ellenállóknak, az élethazugság-építőknek, a légvár-faragóknak egyre nehezebb lesz a dolga. Sorra durrannak ki ezek a lufik, az életben egyre többször lepleződnek le a meztelen császárok.


A hónap alapenergiái

Lendületesen indul a hónap és mozgalmasan folytatódik is. A Bak teliholdnál megfogalmazott "hol tartunk most" kérdést görgetjük tovább, de elsősorban az élethivatásunkra, a felszabadított energiáinkra vonatkoztatva.

A Nap már kilép a gyakorlatias megközelítésekből, inkább az eszméjét, a miérteket és legfőképpen a saját válaszokat kutatja. Közben a Halak Jupiter aszcendensre adott kvadrátja felfokozhatja a bevezetőben leírt önáltatásokat. De ez egy fényszög nélküli, elszigetelt planéta, így könnyebben lecsupaszíthatjuk a köré tornyozott illúziókat.

A Nap-felszálló holdcsomópont és MC királytrigonja a helyes utak gyors visszaigazolását, a felismeréseket adja.


A Vízöntő hónap legfontosabb állomásai

Január 22., szombat: lázadó erők találkozása

Ma az aszteroida Lilith és az Eris törpebolygó kerül együttállásba. Nagyjából egy éve kezdték "megrendíteni az énképeket" és most együtt-hatásuk arra ösztönöz bennünket, hogy álljunk ki önmagunk mellett! Vannak helyzetek, ahol nem kerülgethetjük tovább a konfrontációt: ezeken a pontokon "borulhat a bili".


Január 24., hétfő: összpontosítás

A Bak jegyébe lépő Mars mindig nagy fokú energiakoncentrációt, hatékonyságot ad, de most ezen a téren kissé magunkra leszünk utalva. Bár a Vízöntő a közösségeket, a hálózatokat, az együttműködést preferálja, nem csatlakozhatunk fel ezekre, amíg nem kerülünk tisztába saját magunkkal, vágyainkkal, igényeinkkel, tehetségünkkel.


Január 26., szerda: visszalépés

A hátráló Merkúr egy kis időre visszalép a Bak jegyébe, ám így "beszorul" a Plútó és a Szaturnusz közé. Fokozódhatnak a szorongások, a múltból hozott félelmek, az elakadások, de korábban megoldatlan élethelyzetek is visszaköszönhetnek.


Február 1., kedd: színre lép a tigris

Ezzel az újholddal veszi kezdetét a kínai naptár szerint a Víz Tigris éve. A keleti és nyugati állatövi jegyek találkoznak: a tigris ugyanis a Vízöntővel analóg. Plusz a Crowley tarot Bolond képén is felfedezhetjük ezt az állatot. A tigris vad, megszelídíthetetlen és mindig a saját útját járja, miként a bolond vagy a Vízöntő is teszi.

Amíg az évbe egy Uránusz trigonnal léptünk be, az újholdnál már egy kvadrátot találunk, ami gejzírként tör a felszínre.


Február 2., szerda: gyertyaszentelő

A kelta évkör gyógyító ünnepe, az Imbolc.


Február 5., szombat: előregondolkodás

A retrográd Merkúr megindul végre előre és fokozatosan lemegy rólunk is az esetleges szorongás, kényszeres gondolkodás vagy gondolati mintákba ragadás.


Február 8., rejtett képességek

Az aszteroida Lilith átlép a Bikába és a rejtett képességeink területén kezdi meg a takarítói munkát.


Február 14., szoftverfrissítés

A Merkúr átlép a Vízöntő jegyébe. A Nap itt már kvadrátban, míg ő trigonban lesz a holdcsomóponttal, így olyan helyzetek megoldására kaphatunk ötleteket inspiráció formájában, ami az életutunkban okoz blokkokat.


Február 16., szerda: mérlegre kerülés

A hónapot egy telihold zárja, ahol a kezdeti energia által megmozdított külső-belső képeink kerülnek mérlegre. Minél nagyobb a szakadékunk, annál elhatalmasodóbb szorongások lehetnek úrrá rajtunk ezekben a napokban.



Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails