2022. január 3., hétfő

2022 - asztrológiai áttekintés 1

Mire számíthatunk az első negyedévben?

Január

Az évet egy nagyon szép újholddal kezdtük (Az önfelszabadítás éve), amit egy viszonylagos nyugodt időszak követ. Egyedül az energiaszintünk és cselekvési kedvünk válhat hullámzóvá a Mars fényszögeinek köszönhetően (A saját út ereje).

01.15-től a Merkúr retrográd mozgásra vált, ami miatt érdemes egy kicsit több figyelmet fordítanunk a hétköznapi ügyintézésekre. A szokásos kellemetlenségek (kommunikációs problémák, apróbb balesetek, félreértett időpontok, zavarral működő telekommunikációs eszközök) mellett sok, múltból jövő gátló hatásra is ráeszmélhetünk, mivel a Szaturnusz-Uránusz kvadrátját (A változás ajándéka) "használja ugródeszkának".

01.18-án lesz az idei év első teliholdja, amikor a saját (és a világ) átalakulási folyamataira tekinthetünk rá.

01.20-tól a Nap már a Vízöntő jegyből diszponál. A hónap azoknak kedvez, akik intenzíven keresik az új, önmegvalósító lehetőségeket, élethivatásukat.

01.22-én az aszteroida Lilith és az Eris találkozik össze a Kos 24. fokán, amikor a majd' egy évvel ezelőtti találkozásukat (Énkép-megrendülés) idézhetjük fel. Akkor és ott még nem látott blokkjainkra pillanthatunk rá és elkezdhetünk végre fellázadni az elfojtásaink ellen. Ráadásul a Nap az Altair állócsillaggal áll együtt (Szárnyalás), ami az inspirációkon keresztül adhat feloldást.

01.24-től a Mars fényszög nélkül lép át a Bak jegybe, így az előttünk álló másfél hónapban kissé magunkra utalhatnak érezhetjük magunkat. Ez az önálló munka, szervezés és rendteremtés időszaka, ami megalapozza a másokkal való együttműködésünket.

01.26-án a Merkúr szintén visszahátrál a Bakba, ami pár, szorongással teli napot eredményezhet. Ha a dolgaink nem úgy alakulnak, mint ahogy elterveztük, ne kezdjük el azonnal ostorozni magunkat, lehet, hogy az aktuális konstellációk is hatnak a közérztünkre.


Február

A hónap elején a retrográd Vénusz végre megindul előre és szinte azonnal kapcsolatba lép a Marssal, ami a párkeresőknek egy kedvező jel arra, hogy most érdemes ismerkedni!

02.01-jén a Vízöntő újholddal köszönt be a kínai Víz (Fekete) Tigris éve. Csodálatosan rezonál a nyugati újév kezdő képletére és a numerológiai összefüggéseire: hatalmas, szenvedélyes, felszabadító potenciált hordoz magában. Az újhold állócsillaga az Albali (ε Aquarius), ami "szerencsenyelőt" jelent.

02.05-én direktbe forduló Merkúrra minden planéta egyenes irányba halad egészen április 24-ig, így ebben az időszakban mi is úgy érezhetjük, hogy a dolgaink könnyebben vagy legalábbis előrevivően alakulnak. Ezen a napon a Daru csillagképtől (Éberség) kapunk támogatást.

02.08-án a Mars és vele együtt a Vénusz az Uránusztól kap egy szép trigont, plusz az aszteroida Lilith átlép a Bikába. Párkapcsolati zöld lámpa, illetve azoknak, akik korábban folyamatosan rosszul választottak, lehetőségük adódik rálátni az okokra.

02.12: Plútó, Merkúr együttállás és felszálló-holdcsomópont trigon, plusz Nap-Sadalsuud együttállás, ami a "világmindenség szerencsecsillaga" nevet jelenti. Láthatjuk, hogy a februári időszakot érdemes intenzíven önmagunkra fordítanunk, nagyon sok régi minta alól nyerhetünk most feloldozást. A felismerések megértéséhez kérjünk bátran külső, objektív segítséget! 

02.14-én, Valentin-napon a Merkúr átlép a Vízöntőbe, miközben a Szaturnusz-Uránusz kvadrátja is lazít a gyeplőn. Nagyon kreatív, ötletekkel teli időszak jön, javaslom, tartsunk egy jegyzetfüzetet a kezünk ügyében. Vagy nyissunk egy jegyzetblokkot a telefonon, mert ami most eszünkbe jut, az jól jöhet még a későbbiekben.

02.16-án lesz a telihold, ami feszültséggel és bizonytalansággal, sőt akár szorongásokkal teli napokat is hozhat. A Vízöntő hónap alapüzenete kérdőjeleződhet meg bennünk: mennyire vagyunk helyünkön a világban?

02.18-án a Nap átlép a Halakba, ami egy kisebb mértékben tovább viszi magával ezt a nyomasztó érzést, miközben a tudatalattink, a megérzéseink folyamatosan próbálnak minket megerősíteni. Hallgassunk bátran erre a hangra, merjünk spontának lenni – ez vezet ki bennünket onnan, ahol éppen elakadtunk.

02..22-én két nagyon fontos állócsillagot is érint a Nap – itt találkozik össze a Vízöntő által kiárasztott teremtő információ és az azt elnyelő Déli Hal. Figyeljünk, mert a kimondott (kigondolt) szavaknak és a befogadottaknak teremtő hatalmuk van!


Március

Nyomatékos hónapkezdés ez is, nagy erők megmozdulását vetíti előre.

03.01-jén a Mars-Vénusz-Plútó együttállása ad trigont a felszállóval együtt álló Algolnak. Az egy évvel korábbi energiák (Kiszabadítani önmagunkat) aktiválódhatnak és óriási belső erőforrásokhoz juthatunk az ilyen jellegű önismereti munkákkal. Régóta gúzsba kötő félelmek nyomása alól szabadíthatjuk fel magunkat.

03.02-én az újhold, Jupiter együttállással csatlakozik ehhez a folyamathoz, maga a képlet egy spirituális katalizátor. Három komoly bolygóegyüttállás tiszta, egyértelmű helyzeteket mutat, a gondolkodás, a szándék és a bennünk lévő vágyak kifejezésére.

03.03-án még mindig a fentiek mentén válik pontossá a Vénusz-Mars-Plútó stelliuma, olyan, mintha sorozatos bombákat robbantanának a tranzitáló planéták. Itt konkrétan a kapcsolati felelősség témájában.

03.06-án, pár perces különbséggel a Mars és a Vénusz is jegyet vált, átlépnek a Vízöntőbe, ami jókora megkönnyebbüléssel jár. Közben a Nap, a Jupiterrel együtt elérik az Eridanus folyó végét, az Achernart (Átkelés előtt), ami szintén a transzformáló lehetőségeket mutatja.

03.10-én a Merkúr elhagyja ugyanezt a terepet és a Halakban folytatja az útját. Gondolkodásunk szenzibilisebbé válik, fogékonyabbak lehetünk az álmokra, megérzésekre. Ne hagyjuk veszni ezt az adományt!

03.18-i teliholddal és egy gyönyörű papírsárkány-fényszöggel köszönt be az év első, tízmilliószoros teremtő napja. Magasba repíthetjük a vágyainkat.

03.20-án, a Kos jegybe lépéssel kezdődik a csillagászati tavasz és az asztrológiai újév. Kihívása abban rejlik, hogy meg kell tanulnunk az akaratunkat, a szándék-kinyilatkoztatásunkat teljes mértékben átformálni. Mivel új terepre tévedünk, egy feszültebb időszak következik.

03.22-én a Mars a Vénusszal és az Uránusz kvadrátjával már megszorongat bennünket és ismét a kapcsolatokat, pontosabban a másokkal való együttműködésünket teszi próbára.

03.27-én a negyedévet a Merkúr jegyváltása zárja. Könnyebb lesz kimondani azt, ami a szívünkön van. Egyre határozottabban teret követelhetünk szándékainknak.


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails