2021. január 21., csütörtök

Szárnyalás

Nap együttállása az Altairral: 2019.01.22

Bevezető gondolat: "Amikor a vihar kitör, sokakat megbénít a félelem. Mások kitárják szárnyaikat és szárnyalnak." (Elizabeth: Az aranykor című film)


A csillagos égbolt olyan, mint egy képeskönyv. Réges-régen, bőven a YouTube, a Netflix vagy akár a nyomtatott irodalom megjelenése előtt, az emberek az éjszakai égre függesztették a tekintetüket és az apró fénypontok ábraként keltek életre előttük. Ezekből a formákból születtek a csillagmítoszok, aminek az energetikai lenyomatait az asztrológia mind a mai napig őrzi.

Természetesen erről megoszlanak a vélemények, ezt már Timon és Pumbaa párbeszédéből is megtanulhattuk:
"- Timon?
- Mi van?
- Elgondolkoztál már azon, hogy mi az a sok fényes izé odafent?
- Pajtás, én nem gondolkodok. Én tudom.
- Akkor micsodák?
- Fényes bogarak. Sok-sok bogár, ami valahogy felragadt arra a nagy kékes-fekete izére.
- Ó! A keservit! És én még azt hittem, hogy mindegyik milliárd fényév távolában izzó tüzes gázgömb.
- Pumbaa, szerintem a fejedben van a gáz!"

Az égi jelenségek mindig is megmozgatták az emberek fantáziáját. Bár manapság többet foglalkozunk a tudományos kategorizálással, attól még ezek a több ezer éves mesék nagyon is elevenek.
Épp ezért idén néhány kiemelt állócsillaggal szeretnélek megismertetni titeket. Mivel az állócsillag-hatások nagyon rövidek (egy nap) igyekszem az aktuális napon megosztani az információkat.

A csillagképek egyébként nem véletlenszerű összevisszaságban helyezkednek el odafent, hanem bizonyos összefüggések szerint. A Nap lassan eléri az Égi óceán "partjait". Ott, ahol a Vízöntő vizét elnyeli a Déli Hal, megtaláljuk a Halakat, a Delfint és a Cetet. Nagyjából szemben vele Héraklész története bontakozik ki előttünk a Rák, az Oroszlán és a Hidra képein keresztül.
A hosszú bevezető után végre a lényegre térek!
A Vízöntő 3. fokán, a Nappal együtt ma a Sas csillagkép alfa csillaga az ALTAIR áll, ami sasmadarat jelent. (Az eredeti neve Al Nasr al Tair- ezt csak azért írom le, mert szerintem csodaszép csengésűek az arab csillagnevek.)

Sokszor a különböző kultúrák eltérően viszonyulnak egy-egy élőlényhez, például Kínában a sárkányok pozitív megítélés alá esnek, míg nálunk a népmesékben inkább akadályok, amiket a hősnek le kell fejezni.

A sas kivétel ez alól. Indiában épp úgy, mint a keresztény világban vagy épp az aztékoknál, a madarak királyát a fénnyel, a szellemi felemelkedéssel azonosítják. Gyakran egy kígyóval a karmai között ábrázolják, ami a sötétség felett aratott győzelmére utal.

Most is ezzel a szellemi potenciállal találkozhatunk.

Magas szintű inspirációk köszönhetnek be és új perspektívák bontakozhatnak ki előttünk.

A mai napon bátran álljunk ki magunkért, teljes erőbedobással munkálkodjunk a számunkra fontos dolgokon, de mindezek csak az alázat és a felelősségvállalás égisze alatt tudnak valódi értékké válni.

Legyünk céltudatosak és magabiztosak, de ne billenjünk át az arrogancia, a kioktató felsőbbrendűség vagy a hatalmaskodás oldalára.

Figyeljük a jeleket, az üzenetek, akár sugallatok, akár hétköznapi formában érkeznek.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails