2021. január 19., kedd

Szabad létezés

Vízöntő jegyébe lép a Nap: 2021.01.19 (21h40p)

Bevezető gondolat: "Elég fegyelmezett vagy, hogy szabad szellem lehess?" (Gabrielle Roth)

Ha röviden akarnám jellemezni az előttünk álló időszakot, azt mondanám: ez a színtiszta Vízöntő energia. A Jupiter (Ráeszmélés) és a Szaturnusz (Mindenki egy csillag) után most a Nap is ezt a területet világítja meg, így lehetőségünk lesz az előttünk álló hónap, év, sőt a távolabbi horizontok úti céljait tudatosítani.

Annyira koncentrált, annyira pengeéles energia, hogy már jóval nagyobb erőfeszítést igényel fenntartani a korábbi látszatot, mint együttműködni az ajtóban kopogtató változással. Ha azonban együttműködünk az átalakulás sürgető késztetésével, akkor egyre inkább a szabad létezés minőségét tapasztalhatjuk meg. El kell fogadni, hogy egy új korszak köszöntött be az emberiség és a bolygó életében, amiben a korábbi nézőpontok, hitrendszerek, hiedelmek, működésmódok nem tarthatók tovább fent.

A Vízöntő az az energia, ami megdönti a régi értékeket, hogy újakkal helyettesítse. Cél az, hogy ne nemi, faji, társadalmi vagy gazdasági alapon tegyünk különbségeket.

A különbség az egyén tehetségében, személyiségének kincsei közt rejlik.

Ne akarjunk sem másokat, sem önmagunkat korlátozni. Fogadjuk el, hogy mások másképp gondolkodnak a világról, ne akarjuk észérvekkel győzködni az ellenvélemények képviselőit. Ha hiszünk a saját eszméink helyességében, akkor éljük azokat, éljünk példamutató életet!

Hajlamosak lehetünk a tudás kiárasztása alatt az "észosztást" érteni, pedig a Vízöntő nem tesz mást, csak használja a rendelkezésre álló eszközeit. A tudását, a tapasztalatait, a tehetségét.

A bolond okoskodni akar, a bölcs bolond élvezni a létezés örömeit. Ahhoz, hogy utóbbivá váljunk, fel kell szabadulnunk korábbi énképeink fogságából, meg kell határoznunk, kivé is akarunk válni és elindulunk ezen az úton. Szólhat ez a kapcsolati mintákról, az önmegvalósításról, hivatásról, otthonteremtésről, jólét teremtésről, utazásról – bármiről. A lényeg, hogy

önazonossá válva végre a saját álmainkat kövessük.

Nem könnyű feladat, hiszen nagy fokú önismeretet, tudatosságot és fegyelmezettséget követel, viszont ezeknek a birtokában rendkívül produktív és kiteljesedő év (élet) vár ránk.

A Vízöntő hónap jelentősebb égi eseményei

01.20., szerda: Mars-Uránusz együttállás

Az egyik ok, ami miatt nehéz még önmagunkkal is lépést tartani, azok a Mars-fényszögek. (Intenzív formálás). Nincs idő hosszan egerészni, ha jön egy felismerés, egy ráeszmélés azonnal reagálni kell – és lehetőleg nem a megszokott módokon.

Velejárója lehet valamiféle megmagyarázhatatlan belső nyugtalanság, sürgetés, érezhetjük úgy, hogy lemaradunk valamiről, de ezt az érzést nem is biztos, hogy indokolni tudjuk.


01.23., szombat: Mars-Jupiter kvadrát

Könnyen elszakadhat a cérna és hajlamosak lehetünk nagyobb drámaként érzékelni az eseményeket, mint amilyenek valójában.


01.24., vasárnap: Nap-Szaturnusz együttállás

Még mindig tart a feszültség, de érkezhetnek olyan mélyről jövő felismerések is, amik segítenek teljesen átértékelni azt az állapotot, amiben épp benne vagyunk. Jó, ha meg tudjuk fogalmazni a sérelmeinket, a vágyainkat. Ha másnak nem, legalább önmagunknak. Írjuk ki magunkból mindazt, ami felszínre kívánkozik.


01.28., csütörtök: telihold

Ez a telihold is a korlátainkat feszegeti. Az Oroszlán-Vízöntő tengely mindig azt a kérdést veti fel, hogy hogyan élem meg a kreatív teremtő erőmet, most hozzáadódik, hogy mennyire merem bátran felvállalni önmagam, mennyire vagyok képes a saját vízióimat követni.


01.29., péntek: Nap-Jupiter-aszteroida Lilith és Mars-Lilith együttállás

Azt hiszem, ez a konstelláció leginkább azokat fogja megmozgatni, akik a mélyebb önismereti rétegeikkel igyekeznek barátságot kötni. Az aszteroida Lilith a hívás-hivatás témakörét feszegeti.


01.31., szombat: retrográd Merkúr

Eddig tartott a planéták direkt mozgása, egy hosszabb Merkúr-hátrálás következik (02.22-ig). Kommunikációban, közlekedésben, távközlésben lehetnek akadályoztatások.


02.01., hétfő: Vízöntő Vénusz

Az ötödik planéta is belép a Vízöntő területére. Kapcsolati téren ez egy jó időszaknak ígérkezik, amennyiben tisztában vagyunk saját vágyainkkal és igényeinkkel.


02.02., kedd: imbolc

A gyógyulás ideje


02.11., csütörtök: újhold

Szuper izgalmasan – és egy hatos stelliummal – kezdődik a kínai holdújév  (hivatalosan február 12-én). Ahogy mostanában megszokhattuk, az újhold összegzi számunkra a jegybe lépés feladatát.


02.17., szerda: Szaturnusz-Uránusz egzakt kvadrát

Végül a Vízöntő jegy két urának a 90 fokával zárjuk a hónapot. Emlékeztetőül: "A régi struktúrák áttörése, megújítása folytatódik, egyre határozottabban feszegetjük szabadságunk határait. Azonban ez a radikális folyamat konfliktusokhoz vezethet a régi és az új világrendek között."


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails