2021. január 7., csütörtök

Intenzív formálás

Bika jegyében a Mars: 2021.01.05 - 03.03

Bevezető gondolat: "A kiválóságot nem képzés vagy beidegződés útján érhetjük el. Nem azért cselekszünk helyesen, mert megvan bennünk az erényesség vagy a kiválóság – ezek éppen a helyes cselekedetek által alakulnak ki bennünk. Az vagy, amit újra és újra teszel. A kiválóság tehát nem tett, hanem szokás." (Arisztotelész)

A Marsnak van egy bizonyos, két évente ismétlődő ciklusa. Egy évig nagyon lendületesen halad előre, majd a következő évben a retrográd mozgásnak köszönhetően jó fél évre "beragad" egy-egy jegybe. 2020-ban a Kos Mars (Megfontolt száguldás) alaposan megdolgozott bennünket.

Hiába volt uralmi pozícióban, viszonylag hamar elkezdte feszegetni őt a Bak Jupiter-Szaturnusz-Plútó együttállása. Családi önérvényesítési minták felismerésére kiváló időszak volt, ám ahogy megszokhattuk a planétáktól: a feladat még csak most kezdődik!

A viselkedés identifikálása az első lépés, ha meg is akarjuk változtatni magunkban, akkor bizony türelmesen, kitartóan és következetesen gyakorolni kell az újfajta válaszreakciókat.

"Szerencsére" az asztrológiai ritmusok zseniális rendszert alkotnak. A tüzes lendület, az "aha" élmények, illetve a szándék megfogalmazása után rögtön egy földies – praktikus, gyakorlatias – jegyben találjuk magunkat.

És rögtön neki is láthatunk önmagunk intenzív formálásának.

Míg a Bika Uránusz (Semmi sem az, aminek látszik) az anyagba vezetett inspiráció, addig ugyanitt a Mars a megvalósító-erőként ölt testet. Alapvetően itt lassú, módszeres és megfontolt a Mars működése, de most annyi fényszöget kap egyszerre, hogy nincs lehetőség totojázni.

A Hold, a Merkúr, a Vénusz tolja, a Jupiter-Szaturnusz pedig szinte áthúzza a Marsot. Még ha nem is értjük a fényszögek lényegét, képzeljük magunkat a Mars helyébe, aki ilyen ösztönzést kap egyszerre.

A jelen helyzetben érthető is: sok volt a szabály, a bezártság, elegünk van az előző évből és várjuk a szabadságot, a száguldást, a felfrissülést. Egyes hangok azt súgják: "elég volt, gyerünk, akarok valami mást", míg a másik oldalról ott vannak az elbizonytalanító tényezők: "mi van akkor, ha..., még nem kéne", és a többi.

A legjobb stratégia, ha sem az egyik, sem a másik irányba nem ragadtatjuk el magunkat.

Az az átrendeződés, ami most zajlik nagy fokú tudatosságot és odafigyelést igényel.

A Bika Mars már előre irányozza nekünk az idei évei kínai asztrológia bivaly szimbólumát, illetve a ji csing szerinti 41-es jósjelet: a csökkentést.

Mindkettő az erő összegyűjtésére, koncentrálására figyelmeztet. Müller Péter így fogalmaz: "Sok az 'akarom', a 'kell', sok a keménység, konokság, a nem odaadás, az 'ide nekem!' és az 'enyém!'. Ezeket kell csökkenteni."

A képlet szerint túl sok az ellentétes hang (lásd média vagy akár a belső párbeszédeink), ha hol erre, hol arra hallgatunk, akkor végül semmit sem haladunk, csak össze-vissza kapkodunk.

A Bika Mars ereje a lelassulás képessége, a kis lépések művészete. Hagyjunk magunknak időt, rendezzük a sorainkat, tervezzük meg a célokat, majd módszeresen és legfőképpen kitartóan haladjunk előre.

A planéták szinte kézről kézre adják a Marsot, így segítik az előrehaladást. De lássuk, hogyan is alakul az előttünk álló két hónap.

A Bika Mars állomásai


Energialöket: 01.06-02.13

A Jupiter-Szaturnusz együttállás már az átlépéskor kvadrátolja a Marsot, innen kapja a legellentmondásosabb "utasításokat", így január végégi érdemesebb inkább tervezgetni, átgondolni és majd csak utána cselekedni.

A Jupiter felfokozza az energiákat, a lendületet, de nem ismeri a mértéket, ami miatt túlhajszolhatjuk magunkat és legfőképpen az idegrendszerünk sínyli meg ezt a túlpörgetettséget.
Provokatívan viselkedhetünk vagy épp elszenvedhetjük a külvilág felől érkező uszítást, piszkálódást.
Önfegyelmező magatartás híján az energiáink ellobbannak, szétforgácsolódnak és könnyen előfordulhat, hogy másokat fogunk hibáztatni eredménytelenségünkért.

Mielőtt lépnénk, mindig álljunk meg egy pillanatra és tudatosítsuk, hova fog vezetni az út a talpunk alatt.

Egzakt (csúcspont): január 23.

Lefojtás: 01.06-01.30

Ha a Jupiter a gázpedál, akkor a Szaturnusz a fék. Ha pedig egyszerre nyomjuk a kettőt, a motor lefullad.

A fényszög velejárója lehet, hogy egyik nap tele vagyunk lendülettel, másnap tök enerváltnak érezzük magunkat. Hétfőn még meg akarjuk váltani a világot, de kedden már csak kuporognánk a szoba sarkában.

Épp ezért lenne fontos, hogy valami mentén haladjunk. Ha nem is szeretünk naptárat használni, céltudatosan tervezni, ebben a hónapban nem árt, ha megerőltetjük egy kicsit ezen a téren magunkat.

Nem gond, ha a lustább napokon kevesebbet teljesítünk, majd behozzuk akkor, mikor tombol bennünk a tettvágy. De ha nincs elképzelésünk sem arról, mit is szeretnénk csinálni, akkor nehezen fogunk egyről a kettőre jutni.

Egzakt: január 13.

Kirobbanás: 01.07-02.02

Az időszak egyik legizgalmasabb fényszöge a Mars-Uránusz együttállása. Két éve már összetalálkoztak a jegy csúcsán (Fékezett habzás), de az még nem volt az igazi, mert az Uránusz még a Kosból fogta a Mars kezét.

Ez egy rendkívül erős, fizikai-anyagi energiahatás. Az év elején tapasztalható földrengések és egyéb természeti jelenségek is a Jupiter-Szaturnusz-Uránusz feszültségének köszönhetőek. A január 20-i csúcspontjuk jó kis energiasűrítmény lesz!

A kirobbanás lehet dühkitörés, önpusztítás, de hirtelen jött, mindent felforgató elhatározás is.

Harcos lendületességet tapasztalhatunk magunkban és meglepő lépésekre szánhatjuk el magunkat.

Ismételten szükséges az irány, különben amilyen gyorsan jön az ihlet, olyan gyorsan el is lobban.

Egzakt: január 20.

Tűzijáték: 01.29

Mars-Lilith együttállása újabb rakéta. Ez főleg a kapcsolatoknak "gyújthat alá". Lehet egy pozitív fordulat, hirtelen egymásra találás, de akár csapot-papot hátrahagyva boríthatunk is. Próbáljuk meg egyik irányba sem elragadtatni magunkat!

Spirituális töltet: 02.05-02.22

Februártól már lágyabban dolgozhatunk a Mars formáló anyagával. Lecsengnek a kvadrátok és a Neptunusz szextil finom ihletet, inspirált haladási lehetőségeket ad.

Itt már érdemes látomásainkat, elképzeléseinket átültetni a valóságba.

Egzakt: február 14.

Ellenállhatatlanság: 02.14-03.07

Újabb támogatás a Plútó trigon, ami nagy terhelhetőséget, szívósságot, kitartást ad. Ambiciózusabbnak, önbizalommal teltebbnek érezhetjük magunkat, így a problémák felszámolásában, az akadályok elhárításában is jeleskedhetünk.
Egzakt: február 25.

Olvadás: 02.26

Egyik kedvenc bejegyzésem volt két éve a Mars-Algol együttállás. Ha foglalkoztunk a megvalósító-erőnket szabotáló mintákkal, elakadásokkal, akkor ez egy komoly fordulópont lehet. Kreatív énünkről elolvadhat a jég és visszafogadhatjuk felszabadul, alkotó kedvű, teremtést játszó belső lényegünket.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails