2021. február 22., hétfő

Minden, ami beáramlik

Nap együttállása Fomalhauttal: 2021.02.22

Bevezető gondolat: "A dolgok, az emberek saját, misztikus idejükben érkeznek hozzád, s nem várakozásaid szerint. Éppen akkor, amikor a lelked készen áll befogadásukra." (Gail Godwin)


Mindenkinek, aki szereti a rendezettséget maga körül, bátran ajánlom az asztrológia tanulmányozását. Olyan csodás összefüggések és harmóniák fedezhetők fel rajta keresztül, amik egyre végtelenebb távlatokat nyitnak meg előttünk.

Ezt a rendet nem fogjuk megtalálni akkor, ha a jövőnkre vonatkozó garantált válaszokat akarjuk kicsikarni belőle (Ugye idén tuti lesz pasim? vagy Megkapom az állást? netán Eladjam a házat?), mert az asztrológia nem egy varázslabda, amiből igen / nem / talán feleleteket tudunk kirázogatni.

Az asztrológia titka abban rejlik, hogy feltárja előttünk, milyen erőforrások állnak rendelkezésünkre belül - a születésünk pillanatával meghatározva, illetve kívül - az adott (tranzit) időszakokban. Ennek ismeretével jóval könnyebb az együttműködés önmagunkkal és a világgal.

Vitorlázásnál is fontos a szél erősségével, annak irányával, sőt magának a hajónak a teljesítőképességével is kalkulálni. Akarhatok én egészen a Tűzföldig hajózni, ha szélcsend van, és ráadásul egy kis tó közepéről akarok elindulni. Ugyanez igaz a mindennapjainkra.

A céljainkról nem kell levenni a szemünket, de megfelelő módon érdemes lavírozni az életben. És az sem árt, ha megtanuljuk kormányozni magunkat!

Tegnap a Nap együtt állt a Sadalmelikkel, ma pedig a Fomalhaut kerül ily módon "reflektorfénybe". Ez a két csillag látszólag együtt áll - 30 ívperc választja el őket egymástól - de a valóságban az előbb 520, míg utóbbi 25 fényévnyire van tőlünk.

Ám van még néhány további érdekesség velük kapcsolatban. Létezik négy megkülönböztetett csillag, melyeket királycsillagoknak vagy őrzőknek nevezünk.

Az első az Oroszlán szívét szimbolizáló Regulus, a második a Skorpió szíve - Antares, a harmadik pedig a Bika fején található narancsvörös óriás, az Aldebaran. Ezek mind a Zodiákus fix jegyeihez kapcsolódnak, de a negyedik kivétel ez alól. Ugyanis nem a Vízöntő alfa csillaga kapta meg a fentiekkel együtt a kitüntető címet, hanem a Déli hal száját jelölő Fomalhaut.

Ezekhez a csillagokhoz számtalan analógia is köthető:
A levegő elem legjobban a légzésünkön keresztül figyelhető meg. Az első belégzéssel indul az élet és az utolsó kilélegzéssel ér véget, de közte szüntelenül váltogatják egymást.

Így vagyunk mi is jelen mindennap: ahogy hatunk a világra az a kilégzéssel egyenértékű, ahogy a világ hat ránk, az a belélegzéssel.

Hol van itt a rend? Az előző nap a Sadalmeliknél az volt a fontos üzenet, hogy mik a kiáradó energiáink, a Fomalhautnál pedig az: mi azt érdemes megvizsgálni, mi az, amit befogadunk. Kiáradni sokkal könnyebb, hiszen kontrollálhatjuk a haragunkat, szépen becsomagolhatjuk a mondanivalónkat, megdicsérhetünk másokat. De megtanulni megszűrni a felénk érkező hatásokat jóval nehezebb.

Vagy mégsem? A kettő csak látszólag ellentmondás, tulajdonképpen szorosan összefüggnek.

Hiszen a "szűrő" a tudatosságunk lesz.


Dugó van hazafelé, hisztis a gyerek, elromlott a mosógép... és még sorolhatnánk. Az, hogy mit kezdünk ezekkel az impulzusokat meghatározza, hogy hogyan áradunk ki a világba. Idegesen és feszülten? Vagy inkább felhangosítjuk a rádiót és együtt énekelünk az előadókkal?

A körülményeket nem mindig tudjuk megváltoztatni. De a körülményekhez való hozzáállásunkat igen.

A hal rendkívül fogékony az áramlatokra. Amíg a Sadalmelik az érzelmi közegben felvillanó intellektus, addig a Halakban a Déli hal inkább fokozza az érzékenységet. Érzelmi reakcióink rámutatnak arra, hol vagyunk elakadva a világra való hatásban, ezáltal annak formálásában. Érdemes ma odafigyelni erre!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails