2021. február 22., hétfő

Királyi szerencse

Nap együttállása Sadalmelikkel: 2021.02.22

Bevezető gondolat: "Ahogy mondani szokás, hogy a baj sosem jár egyedül, úgy a szerencséről is el lehet mondani ugyanezt, sőt más körülményekről is megállapítható, hogy többnyire harmonikusan gyülekeznek körénk, akár azért, mert a sors rendeli úgy, akár azért, mert az emberben van valamiféle erő, ami vonzza az összetartozó dolgokat." (J. W. Goethe)


A Nap-állócsillag együttállás hatások mindössze egyetlen napra korlátozódnak. Olyan ez, mintha az adott nap Napja, az épp érintett jegyminőségen túl egy pillanatra más színben ragyogna.
Képekre fordítva: képzeljünk el egy ezüstös színben pompázó halat, aki épp a felszín közelében siklik tova, és a hátán megcsillanó napfény szivárványosra változtatja a pikkelyeket. A szürke hal attól még szürke hal marad, mégis egy röpke pillanatra gazdagabb lesz néhány változatos árnyalattal.

Nem véletlen választottam a halas példát, hiszen a Halak hónapban járunk, amit a mai napon a Vízöntő legfényesebb csillaga színez át. Az erőteljes érzelmei közegben felvillan a tiszta szellemiség.

A Vízöntő emberi jegy (mint az Ikrek vagy a Szűz), ráadásul ő az úgynevezett eszközhasználó ember jelképe, mivel a kezében egy korsót tart. A Vízöntő korszak egyik fő jellemzője a gépek, találmányok és a tudomány (az eszközök) hihetetlen fejlődése.
Az állati jegyek jóval ösztönösebbek, az emberi jegyeknél az intellektus, a "fejvezéreltség" a dominánsabb.

Az állati jegyeknél a megélés, az emberi jegyeknél a megértés visz minket előbbre a tapasztalatokban.

A Vízöntő alfa csillaga a Sadalmelik nevet viseli, jelentése: a király szerencsecsillaga. A szerencse fogalom Egyiptomból eredeztethető, mivel ez az időszak esőzéseket hozott, ami  a Nílus áradását eredményezte. A Nílus nedves iszapja pedig a sivatagban maga volt az élet. Ők Hápi istenséget látták ebben a csillagképben, a görögök Ganümédész történetét "olvasták ki" belőle. Nagyon érdekes, hogy Hápi férfi és nő is volt egyszerre, míg Ganümédész férfi létére Zeusz szeretője lett, így nála is megjelenik a nemtelenség vagy a nemi keveredés vonása.

A tarot 14. állomása szintén egy angyalalakot ábrázol, ő az átlényegítés, a magasabb szintű létre ébredés beavatása. Ez az a terület, ahol nem az számít, hogy férfiak vagy nők vagyunk.

Az isteni, mindent átható ősenergia nemtelen.

Amit az istenek pohárnoka kitölt ebből a korsóból, az az ambrózia - szó szerint a halhatatlanság.

Halhatatlan a lélek, ami a halál után is fennmarad (tarot 13), ezüst serlegből egy aranyba ömlik (tarot 14), átnemesedik (figyeltétek ez a szép magyar szófordulatot?), hogy újra rögzítse magát az anyagba (tarot 15.)

A "király szerencsecsillaga", a mai napunk főszereplője - a Sadalmelik. Ez a csillagkép jobb vállán helyezkedik el, azon a ponton, ahol az ember és az eszköz (a korsó) összeér. A Vízöntő emberalakja az individuumunk, különleges és megismételhetetlen egyediségünk. Az eszközt, amin keresztül kifejezésre juttatjuk, mi választjuk meg. Számtalan módon kifejezhetjük önmagunkat, egész lényegünkkel veszünk részt a világ formálásában.

Az, hogy minden keresztülárad rajtunk, nem a mi döntésünk. De az, hogy mi is áramoljon, milyen minőség, milyen gondolatok, érzelmek, szavak, cselekedetek, az egyes egyedül rajtunk múlik!


A "szerencse" - értsünk ez alatt személyesen bármit: egy kapcsolatot, üzletet, házeladást, munkalehetőséget - javarészt a belső hozzáálláson múlik "mert az emberben van valamiféle erő, ami vonzza az összetartozó dolgokat."

A nap energiája épp ennek felismerésére és meglátására alkalmas.



Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails