2021. december 14., kedd

A saját út ereje

Nyilas jegyében a Mars: 2021.12.13 – 2022.01.23

Bevezető gondolat: "Ha ráhangolódsz az Útra, áthat az ereje. Tetted természetévé válik, természeted az Ég természete lesz." (Lao-ce)

A Skorpió Mars időszaka – a fényszögeket tekintve – akadályfutás (Égi atlétika) volt: október vége óta érezhettük ennek a nagyon intenzív, hirtelen változásokat hozó hatását. Akaraterőnk vagy cselekvőkedvünk előtt felbukkanó gátak lassításra, ugrásra vagy épp irányváltásra késztettek bennünket.

A mostani Mars jegybe lépése teljesen másfajta tempót diktál. Míg az előző másfél hónapban másokkal vagy a körülményeinkkel futottunk versenyt, hirtelen egy százfelé ágazó útszakaszhoz érkeztünk. Nincs kitaposott ösvény, felfestett útvonal: itt mindenki maga dönti el, merre és hogyan indul tovább.

Képzeljük el, hogy egy téli erdőhöz érkezünk, ahol jobbra, balra, előre is vezetnek utak. Azt nem látjuk, melyik merre kanyarog: fák, bokrok, emelkedők takarják a tájat. Az indulásnál számtalan segédeszközt találunk egy óriási, képzeletbeli asztalra pakolva: vannak ott térképek, útvonaltervek, GPS-ek, mások tanácsainak garmadája. Fontos, hogy egyiket se ragadjuk fel, mert a kívülről érkező tényezők tévútra vihetnek bennünket. Legfeljebb egy termosznyi forralt borral szerelkezzünk fel ebben a hidegben!

A Mars ugyanis a leszálló-holdcsomóponttal találkozva lépi át a Nyilas energia küszöbét. Míg a Mars másfél hónapja ezzel kezdődik, addig az Ikrek-Nyilas sárkány másfél éve itt ér véget.

Nagyon izgalmas utazás volt felfedezni, hogy mit nevezünk valóságnak. Az emberek ideológiái, szent meggyőződései összességében még hangosabbá, még szilárdabbakká váltak, miközben egy picit állítva az optikán láthattuk, hogy számtalan nézőpont, igazság létezik egy adott témára.

Ennek az évnek nem az volt a nagy kérdése, hogy miben hiszünk – lapos Földben, ufókban, asztrológiában, háttérhatalmak szervezkedésében vagy a Mikulásban – hanem hogy

a gondolkodás-sémák fogságából mennyire vagyunk képesek kilépni.

Azért vallok-e valamit, mert "nálunk ez a szokás", azért kell-e úgy tenni, mert mindenki más is ezt teszi, azért hangoztatok dolgokat, mert a körülöttem lévők is ugyanezt mondják.

Popper Péter ezt nálam sokkal gyakorlatiasabban fogalmazta meg, ezért őt idézem:

"Egy nő megérkezett a pszichoterápiás órára, és körülnézett, hova tehetné le a bundáját.
Első órán.
– Dobja csak le a díványra!
– Nem, nem! A felsőruhát nem szabad kárpitozott bútorra tenni!
– Honnét veszi ezt?
– Magától értetődő. Így nevelt az anyám.
– Kérem, a következő alkalomra kérdezze meg tőle, hogy miért.
Második órán.
– Na, mit mondott a mama?
– Azt, hogy ezt mindenki tudja. Így természetes.
– Ő honnét tanulta?
– A mamájától. Az én nagymamámtól.
– Él még a nagymama?
– Persze.
– Tegye meg, hogy őt is megkérdi.
Harmadik órán.
– Mit mondott a nagymama?
– Tudod – mondta –, gyerekkoromban mellettünk egy nagyon szegény család lakott. A gyerekek átjártak hozzánk játszani. Anyám csak ahhoz ragaszkodott, hogy a kabátjukat ne tegyék a díványra vagy egy fotelbe, hanem akasszák fel a fogasra, mert attól félt, hogy a ruhatetű belemegy a kárpitozott bútor szövetébe.
Íme, egy szabály, amelynek valaha értelme volt, de az idők során elveszett mögüle az értelem, és mechanikusan ismételgették generációk. Hagyománnyá, szokássá, rítussá vált. Tele vagyunk ilyen mechanizmusokkal, és viszonylag kevés ember vergődik fel arra a szintre, hogy automatikus reagálásait tudatosan átgondolja, revízió alá vegye, és egyes inadekvát reakcióktól megszabaduljon, másokat, amelyek racionális megítéléssel beváltak, megerősítsen magában." 

Ebben az elmúlt időszakban jóval könnyebb volt mind beleragadni az elméletekbe, mind pedig rápillantani és felismerni a gondolkodásbeli automatizmusokat az életünkben.

December 23-tól, amikor a holdcsomópont tengely vált jegyet, ezeket a felismeréseket könnyebben formáljuk kézzel fogható valósággá. Félelmeket és teremtő gondolatokat egyaránt! Nagyon erőteljes fizikai tapasztalások jönnek!

A Mars a megvalósítás planétája. Lehet hinni, érezni, gondolni, mondani sok mindent, de valójában csak a tettek fognak igazán számítani. Oszthatjuk az észt a fotelből, hogy mit kéne tenni vagy felállhatunk és tehetjük a dolgunkat.

Az is fontos lenne, hogy ne más helyett akarjuk mindent jobban tudni, nem más helyett akarjunk mindent megoldani. Először a saját fejünkben és életünkben tegyünk rendet.

Évek óta hatalmas változásokat rebesgetünk mindenfele, aminek vannak hétköznapi és spirituális vetületei is. Ezek a globális és univerzális átalakulások egyre közelebb férkőznek hozzánk: a Halak-Vízöntő korszak metamorfózisát éljük át.

Míg a Halak az egység érája volt, addig a Vízöntő az egyediség eszméjét hirdeti, de nem az elkülönültség és az önösség elefántcsont-tornyába zárva, hanem a társadalom és a közösség javára.

Minél függetlenebbek és ön-azonosabbak vagyunk, annál szilárdabb tartóoszlopokká válhatunk.

A Nyilas Mars nem hoz nagy fordulatokat, inkább arra biztat, erősítsük meg ezt a tengelyt magunkban. Kövessük a saját utunkat...

Nyilas-túra

December 19-én vége a holdcsomópont-fényszögnek, 20-án a Mars-Jupiter kvadrátnak. Innentől leginkább a közérzetünk és hatékonyságunk hullámzását befolyásolják a másfél hónap fényszögei.

A téli napfordulótól egy Mars-Szaturnusz szextil támogatását élvezhetjük. Jól fog ez jönni az ünnepekre, kapunk egy adag célirányosságot, határozottságot, következetességet. A konstelláció csúcspontja 12.30-án lesz, vége pedig január 8-án.

Átfedésben, január 4-től a Neptunusz kvadrátja is becsatlakozik, ami a korábbi összeszedettséghez képest gyorsabban illanó energiákat, fáradékonyságot, felfokozott fizikai és lelki érzékenységet hozhat. Érdemes ebben a két hétben kerülni az alkoholt, a túl sok koffeint és akár egy kis habzsi dőzsi utáni méregtelenítést is beiktathatunk.

Szellemi gyakorlatként ne hagyjuk magunkat sodortatni, mások által befolyásolni – hiszen épp ezt gyakoroljuk! Csúcspont: 01.11 | vége 01.19


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!


Related Posts with Thumbnails