2021. december 5., vasárnap

Advent: REMÉNY

Második vasárnap

Bevezető gondolat: "Vársz valakire. Egy Angyalra. Szeretnéd látni szemeinek csillogását, vágysz erőt meríteni mosolyából, kívánod hallani hangját. Mert… de nincs "mert"… nincs magyarázat, nem is kell. Vársz rá, szükséged van rá. Igen, vársz rá. Az Angyalra. Az Angyalra, pici szárnyakkal. De nem érkezik. És szomorú vagy… Ám történik valami. Az Angyal küld valamit. Egy pici tollacskát a szárnyaiból. És már tudod, amit eddig is éreztél: gondol rád, fontos vagy neki. És már nem vagy szomorú… a pici tollacska szárnyakat ad… neked is." (Csitáry-Hock Tamás)

❉❉❉

Az adventi koszorún négy gyertya várja, hogy a karácsonyhoz közeledve hétről hétre eggyel többet s többet gyújtsunk meg. Ezzel a szertartással készülünk Jézus és a fény megszületésére.
A négy gyertya négy üzenetet képvisel: a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt.
Itt a blogon virtuálisan egy-egy gondolattal szeretném meggyújtani az adventi koszorú gyertyáit. 

Második: REMÉNY
Elérkezett advent második hétvégéje: a remény gyertyája. Jelentése számomra hasonló a hithez, talán csak időben van némi eltérés közöttük. Míg a hit a jelen pillanathoz kötődik, addig a remény a jövőbe vetíti ki magát.
A változás ígérete. Bizakodás, lehetőség, perspektíva. S ha ezt feladja az ember, valahogy a jövőképe is odavész.

A remény egyfajta mérföldkő az élet országútján.

Reménykedünk, hogy összejöjjön egy munka, bekövetkezzen valami pozitív változás, ránk találjon a szerelem, meggyógyuljon az, akit szeretünk. Várakozunk, és ezért tartunk valami felé.

A remény az, ami a magányosságban, az egyedüllétben, a sötétben, a kilátástalanságban születik. Halvány, pislákoló lángocska, lehulló, pici tollpihe, amit ha hittel táplálunk csodává terebélyesedik.

Az első gyertya: HIT


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, ha megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kérlek kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails