2021. december 30., csütörtök

Belevetni magunkat

Halak jegyében a Jupiter: 2021.12.29 – 2022.05.09

Bevezető gondolat: "Az élet értelmének kérdése, ahogy Buddha tanította, nem tanítható. Fejest kell ugrani az élet folyójába, és hagyni a kérdést elsodródni." (Irvin David Yalom)

Az év utolsó bejegyzése tulajdonképpen egy nagyon pozitív asztrológiai fordulat: a Jupiter visszatérése saját birodalmába. Az uralmi pozíció idegen szóval domiciliumnak nevezzük, ami azt jelenti: lakóhely szerinti.

Ez az a hely, ahol a lélek hazaér, megnyugszik és a lehető leglazábban, legtermészetesebben fejezi ki önmagát. Otthon nem kell senkinek és semminek megfelelni: levetkőzzük a külvilág felé viselt álarcokat és közelebb kerülünk a valódi önmagunkhoz.

Az energiák értelmezésében ez nem azt jelenti, hogy az öltönyt mackónadrágra cseréljük, épp ellenkezőleg: a planéták otthon öltik magukra a rájuk jellemző kifejeződéseket. A Nap az Oroszlánban veszi fel a koronáját, a Mars a Kos jegyében válik gladiátorrá, a Jupiter meg épp itt a Halakban válik színtiszta spiritualitássá. 

A Halak jegy a kollektív tudatalatti óceánja: a bennünk rejlő potenciál végtelen tárháza. Itt rejtőznek a sosem látott kincsek és a felszín alá süllyesztett félelmek.

Ez az a teremtő tér, amiből a szemben lévő Szűz jegyen keresztül megnyilvánul a mindennapi életünk.

A Halak az álomvilág, amiből a realitás születik – és most két segítséget is kapunk ennek magas szintű kifejezéséhez. 166 évente a jegy mindkét ura – a Jupiteren kívül a Neptunusz is – egyszerre tartózkodnak otthon.

Míg a Neptunusz transzperszonális égitestként a teljes emberiséget "dolgozza meg", addig a Jupiter az egyéni értelmezést, felismeréseket, aha-élményeket alapozza meg.

Olyan területen hajózunk már egy jó ideje, ami az elme számára ismeretlen terep: egyre több helyzet jön velünk szembe, ahol a megszokásoktól eltérően kell lavíroznunk. A rutin helyett mind gyakrabban kell a megérzéseinkre hallgatni, a bevált utak helyett az inspirációnkat követni, az óvatos tapogatózás helyett pedig ugrani... Erről fog szólni a következő év és ennek egyik kulcseleme ez a jegybe lépés képlete.

Nagyon izgalmasnak találom, hogy most milyen egyértelművé válhat számunkra, hogy a legnagyobb akadályunk önmagunk vagyunk. A Bika-Skorpió holdcsomópont-tengely kvadrátja mutatja, hogy ha nem tudjuk magunkhoz ölelni az életet, akkor egyre nagyobb nyomást érzünk, hogy nem találjuk a helyünket a világban.

A magunkhoz ölelt élet kiszorítja az űrt a valódi énünk és a külvilág felé mutatott arcunk közt. Ott nem lesz helye a maníroknak, a minden áron megfelelni akarásnak, az elérhetetlen magasságokba tett elvárásoknak, a kifogásoknak, hogy miért nem követjük a lelkünk. 

A Halak Jupiter útján és fényszögein végigpillantva láthatjuk majd, hogy lehetőséget nem kapni nehéz, hanem sokszor élni vele. Hangosan és szenvedélyesen kell igent mondani azokra a dolgokra, amiket szívünk mélyén szeretnénk.


A Halak Jupiter kalandozása


Korábbi bejegyzés: Az óceán lélekzete

A Halak Jupiter csak támogató fényszögeket kap, ám ez nem azt jelenti, hogy repkedni fognak a sült galambok. Általában az a tapasztalatom, hogy a Jupiterhez a Szaturnuszon keresztül vezet az út. Mint a mesében: a szegény fiú sem hitte volna el, hogy övé a fele királyság meg a királylány keze, ha nem tette volna próbára többszörösen is az erejét. Az áldást is tudni kell fogadni!


Uránusz

Január 26-tól a Bika Uránusztól kapunk egy szextilt, ami a pozitív jövőkép felragyogása. Ebben az időszakban spontán, forradalmi meglátásaink születhetnek. Bátrabban és egyre határozottabban képviselhetjük az individuumunk hangját a mindent egybe mosni akaró tömegben.

Csúcspont: 02.18 | vége: 03.14


Neptunusz

A két uralmi planéta együttállásának hatóköre március 9-én kezdődik, amivel a létezésbe vetett hitünk erősödhet meg. Idealizmusunk az egekig fokozódhat, de ez akár összezavarodottsággal, irányvesztéssel vagy hamis álmok követésével is együtt járhat. Befelé, a szív csendjére figyelve azonban nem lesznek tévutak.

Csúcspont: 04.12 | vége: 05.22 (már a Kos Jupiternél)


Holdcsomópontok

Kvadráttal lépünk be, de március 31-től már szextillé szelídül a kettejük kommunikációja. Ez segít letisztázni életcéljainkat, támogatást adhat életfeladatunk felismerésében, megvalósulásában.

Csúcspont: 04.13 | vége: 04.26


Plútó

2020-as év egyik legkiemeltebb fényszöge a kettejük együttállása volt (A változás állapota), ami gyógyító folyamatokat indított el bennünk. Ennek eredményét tapasztalhatjuk meg fizikai síkon: értékeinket, eszméinket plántálhatjuk el a világban.

Ez a fényszög hajlamosíthat bennünket arra, hogy a látható-érzékelhető világból átlépjünk a transzcendenciába és kirajzolódjon előttünk az a jövőkép, aminek segítségével az emberiség egy új, magasabb rendbe léphet be.

Csúcspont: 05.03 | vége: 05.29 (már a Kos Jupiternél)


Állócsillagok

Azon az égi területen, ahol a Jupiter keresztülhalad, számtalan szerencsecsillaggal találkozhatunk.

01.16.: ɑ Vízöntő, Sadalmelik, "a király szerencsecsillaga"

01.18.: ɑ Déli Hal, Fomalhaut, "a négy királycsillag egyike"

01.20.: ɑ Hattyú, Deneb, "hattyúvá válás"

01.31.: ɣ Vízöntő, Sadalchiba, "a rejtett dolgok szerencsecsillaga"

02.09.: ζ Vízöntő, Sadaltager, "a kereskedők szerencsecsillaga"

03.08.: ɑ Eridanus, Achernar, "átkelés előtt"

03.11.: ζ Pegazus, Homam, "a spirituális ember szerencséje"

04.11.: ɑ Pegazus, Markab, "a Pegazus szárnyalása"

04.21., η Pegazus, Matar, "az eső szerencsecsillaga"

05.09., β Pegazus, Scheat, "tavaszpont"


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails