2023. február 25., szombat

A szerencse természete

Nap együttállás Ɣ Aquarius-szal: 2021.02.25

Bevezető gondolat: "Amikor ráébredsz, hogy semmi sem hiányzik, az egész világ a birtokod." (Lao-ce)

A Vízöntő csillagkép alatt születni igazán szerencsés. Legalábbis a régi korokban így gondolták, ezt a csillagnevekben most is nyomon követhetjük. Magát a szerencsét, a boldogságot és a jólétet a "sa'ad" szócska jelöli.

★ ɑ AQR, Sadalmelik (sa'ad al-malik), jelentése: "a király szerencsecsillaga" (jelenleg Halak 3°39')

★ β AQR Sadalsuud (sa'ad al-su'ud), jelentése: "a világmindenség szerencsecsillaga" (Vízöntő 23°41')

★ ɣ AQR Sadachbia vagy Sadalachbia (sa'ad al-ahbiyah): "rejtett dolgok szerencsecsillaga", vagy a "sátrak alatt rejtőző szerencse" (Halak 7°00')

★ ε AQR Albali (sa'ad al-bula): "eltékozolt szerencse" (Vízöntő 12°01')

Az egyiptomiak Hápi Nílus-isten alakját láttak a csillagképben, aki az élet vizét árasztotta az emberekre. Az ókori egyiptomi naptár évkezdetét a Szothisz (Szíriusz csillag) jelölte ki: heliakus felkelése egybeesett a Nílus áradásával, ami meghatározta az egész év mezőgazdasági bőségét. Amikor a Szíriusz együtt kel a Nappal, akkor az MC közelében a Vízöntő csillagképet találjuk, aki az égi szférákból önti éltető vizét a horizontra.

Sokféle szerencse létezik. Van, amikor az egész világmindenséget éri az áldás – a nyugodt, harmonikus, prosperáló időszakok – megélés tekintetében a mostani világhelyzet nem ilyen.

Királyi szerencse olyasmi, amit Darrell Royal fogalmazott meg: "A szerencse nem más, mint a felkészültség találkozása a lehetőséggel." – vagyis amikor kézbe vesszük sorsunk irányítását, uraljuk az életünket, így kovácsoljuk a szerencsénket.

Van még az eltékozolt szerencse, amikor nem élünk a lehetőségeinkkel, nem járunk nyitott szemmel és szívvel és így elúsznak mellettünk azok a fordulópontok, amik pozitív változást hoznának az életünkbe.

Ma pedig a felszín alatt rejtőző szerencsével találkozunk.

Bizonyos feltételezések szerint onnan ered az állócsillag elnevezése, hogy a tavasz közeledtével a nomád népek lebontották a sátrakat és vándorútra készülődtek. A sátrak alatt hirtelen dús, friss növényzet bukkant a felszínre, amivel indulás előtt jóllakathatták az állataikat.

A felszín alatt mindenkiben ott lapul a "szerencse képessége", amit leginkább önbizalommal, önértéktudattal, önmagunk fejlesztésével tudunk kivirágoztatni.
Ehhez járul hozzá a Jupiter és a felszálló-holdcsomópont egzakt trigonja, ami segít, hogy bízzunk a képességeinkben. Ez a fényszög úgy támogatja az életfeladat megvalósulását, hogy közben az élet értelmét is megtapasztaljuk.

Ennek az évnek (2021-nek) gyakorlatilag ez a legfontosabb feladata (Szabad létezés).

Megtalálni valódi önmagunkat. A felszínünk alatt rejtőző, kihajtásra váró lehetőségekkel együtt.

A szerencse természete nagy mértékben rajtunk múlik. Várjuk a sült galambot, irigykedünk mások "áloméletére" vagy nekivágunk az útnak és megkeressük a saját személyes szerencsecsillagunkat – vezérlő elvünket.


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!
Related Posts with Thumbnails