2022. július 4., hétfő

Perzselő indulatok

Mars a Bika jegyében: 2022. június 5. – augusztus 19.

Bevezető gondolat: "Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!" (Példabeszédek / 4.23)


Az indulat szó szinonimái közt ilyen kifejezéseket találunk: felháborodás, düh, felindultság, harag, méreg, bosszú, ideg, gyűlölet. Nagyon sok negatív érzelmi jelzőt. Ha azonban megnézzük a szó gyökerét, akkor az "indul" kifejezésnél találjuk magunkat, ami egy aktív cselekvő állapotra utal.

Az indulat az, ami indulásra, mozgásra ösztönöz bennünket – valami láthatatlan kényszer vagy hívóerő. Uráli őseink sátort bontottak és útra keltek: dúsabb legelők, melegebb tájak, netán halban gazdagabb folyók reményében. Akkor még az indul szót úgy ejtették: "jam".

Az indulatszavak az emberből hirtelen kiszakadó, akaratlan reagálások. Felkiálthatunk fájdalmunkban "jaj", vagy rácsodálkozhatunk valamire "ejha", netán a megértést konstatálhatjuk "ahával". De elzavarhatjuk a bosszantó legyeket "hess", a kóbor macskát "sicc" vagy a lábunkra taposó ismeretlent figyelmeztethetjük: "hé!".

Az indulat archaikus és ösztönös: a kívülről érkező ingerre a szimpatikus idegrendszerünk

fuss (indul) vagy üss (indulat) válasszal reagál.

Az indulat félelmi helyzetre vagy külső nyomásra keletkezik – ez áll minden dühös, gyűlölködő, felháborodott viselkedésünk hátterében. (Stresszfaktorok)

Az indulat nagyon ősi minta, az emberiség hajnala óta velünk van. Sőt, személyes életünkben is szinte az életkezdet óta ismerjük (akár magzati korból). Maga a születés egyértelműen egy óriási indulati energia: a külső körülmények elindulásra késztetnek bennünket. És a születés folyamatában rengeteg indulat van, ami végül (normál, egészséges körülmények közt) a diadal, az életerő, a kompetencia érzését adja.

Az önismereti munkában az indulati rétegekhez eljutni egy nagyon fontos mozzanat: ezek felszabadítása nélkül nem lehet a gyógyulás útjára lépni. Öntudatlan blokkok keletkeznek (például a szülőkkel szemben), amit motiválatlanság, céltalanság, erőtlenség, lustaság formájában élünk át. Vagy testi tünetei szinten.


Alapenergiák

Az indulati jelzőt a (már szerencsére távolodó) Mars-Plútó kvadrát adja, ami pontosan leírja a tehetetlenség és a kitörni vágyás egymásra hatását.

A Plútó a félelmetes hatalom, az ijesztő, letaglózó (tudatalatti) nyomás, ami a Bak jegy 28. fokáról a személyiség fejlesztését, a spirituális értékek megismerését hirdeti. Aki ellene megy ennek, annál egyre élesebb lesz a mentális összezavarodottság. 

A Bika első fokára lépő Mars nagyon tiszta létenergiákat mutat, ebben a jegyben erős megvalósító, tartósító, rögzítő szándékkal. Vagyis amit most teszünk, annak hosszú távra szólnak a hatásai.

Az előző Kos jegyből még így csatlakoztak egymáshoz: "a két planéta komoly csatározásokhoz, hatalmi harcokhoz, tehetetlenség érzéséhez vezethet, így nagyon fontos a korábban említett "energiazsilipelés". Vannak páran, akik még emlékeznek a Szaffi rajzfilmre, ahol Feuerstein lovag fején volt egy szelep, amin keresztül kiengedték a felgyülemlett agygőzt. Ezt tesszük mi is, mikor anyázunk meg dudálunk a dugóban, beszólogatunk másoknak vagy mindentől azonnal a plafonon leszünk. Öntudatlan "robbanás" helyett vezessük le tudatosan az energiáinkat. A sport mellett az önreflexió is a barátunk!"

A jegyváltással azonban nagyot változott a helyzet, ugyanis a két földies jegy (Bika, Bak) szívesen dolgoznak össze, ha tudatosan és módszeresen építhetnek valami szilárdat, tartósat, értékállót.

A Bika jegyben a Mars száműzetésben van. Míg a Kosban heves és direkt, addig itt lassan érlelődik meg a reakciós szándék. Vagyis hajlamosak lehetünk hosszan dédelgetni a sérelmeket, gyűjtögetni a megbántottságot, raktározni a dühöt. Ha azonban kitör belőlünk, akkor pont olyanokká válhatunk, mint a bika, aki előtt meglengették a vörös posztót. A felszínre robbanó indulat nem csak másokat, bennünket is elsodor.

Az Ikrek Merkúr mutat kiutat: a gondolkodás és a cselekvés összhangja.

Figyeljünk az indulatainkra, olvassunk belőle, de reagáljunk tudatosan.

Perzselővé a képletet az Oroszlán aszcendens és Nappal együtt álló Szíriusz (Ösztöntudat) teszi. A Nagy égi Kutya a tudatalattink egyik kapuját őrzi, ezen "útszakaszon" könnyebben és biztonságosabban pillanthatunk rá lényünk ösztönoldalára.


A Bika Mars haladása

Július 22., péntek: belső égésű motor

A Plútó kvadrátja viszonylag hamar véget ér (július 9-én), utána majd két hétig a Mars fényszög nélkül folytatja útját – csak a Holddal csatlakozva hat a cselekvőkedvünkre, hangulatunkra.

A "nyugalmat" a Mars-Uránusz fényszög zavarja meg: egészen augusztus 12-ig együtt állnak. Ehhez csatlakozik július 26. és augusztus 7. között a felszálló-holdcsomópont is.

A szoros együttállás augusztus 2-án éjjel következik be, ami nagyon fontos változásokat indíthat el. A holdcsomópont-tengely üzenete, hogy öleljük végre magunkhoz az életet, míg a Bika jegyben az Uránusz a korábbi valóságelképzeléseinket igyekszik megrendíteni, ha körbenézünk a jelen helyzeteken (gazdasági, politikai, egészségügyi), akkor elismerjük: mindezt meglehetősen sikeresen teszi.

Mindez a Marssal összefonódva elképesztő átütőerőt képez, aktuálisan lesz róla bejegyzés.




Július 29., péntek: húzd meg, ereszd meg

A Mars-Szaturnusz kvadrátja augusztus 18-ig tart, pontossá augusztus 7-én válik. Nagyon érdekes párbeszéd lesz ez a planéták között, mert általában a Mars a húzó, míg Szaturnusz a gátlóerő. Itt azonban a Vízöntő Szaturnusz az, aki a változást nyomja, míg a Bika Mars tesz miket hajlamossá a halogatásra, az elodázásra, a türelemnek titulált tétlen várakozásra.

Ennél a konstellációnál hajlamosak lehetünk mindenféle magyarázatot és kifogást találni arra, miért nem lépünk bizonyos esetekben. Nagyon résen kell lenni, hogy különbséget tudjunk tenni a valódi megalapozott tervezés és a már említett elkerülő magatartásunk között.


Augusztus 5., péntek: kiút-mutató

A szextil mindig valamiféle kiutat mutat, de olyan megoldásokkal, amibe azért bele kell tennünk magunkat. A Neptunusz részéről érkező fényszög augusztus 19-ig támogat, egzakttá augusztus 11-én válik.

Ez egy láthatatlan, megfoghatatlan erő, legjobban úgy fordíthatjuk le: "hagyjuk magunkat vezetni". Az előző bekezdésben taglalt konstelláció mentén itt is nagy a kísértés, hogy az "isteni időzítés" helyett valamiféle spirituális kifogásgyártásba kezdünk, de ha képesek vagyunk ténylegesen befelé, a megérzésekre figyelni, akkor nagyon meglepő fordulatokat hozhat az életünkbe ez "kvantumszörfözés".


Augusztus 6., szombat: hatékonyságnövelés

Plútóval kezdtünk, vele zárunk, a feszültséget trigonná oldjuk. Ez a fényszög vezet át minket az Ikrek jegyébe, majd ott is ér véget, augusztus 23-án. A kiteljesedése augusztus 14-re esik.

Ehhez kapcsolódik egy Algol-együttállás, ami a miért nem megyek kérdésre adhat választ és segít kiszabadítani önmagunkat. A két link a korábbi Mars-Algol konjunkciókról szól, de ebben az évben válik pontossá a Plútó hatása, így még nagyon transzformáló-erőket kapunk.


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails