2024. február 19., hétfő

Erőforrások

Halak hónap: 2024. február 19. – március 19.

Bevezető gondolat

"Ma már tudom, hogy a fejlődés fájdalommal és a komfortzóna elhagyásával jár, és hogy a félelem nem valami rossz dolog, hanem az erőforrásaim aktiválásához szükséges érzelem." (Kádár Annamária)

Az evolúció lenyomata

Asztrológiában a legmisztikusabb terület a Halak és a hozzá kapcsolódó 12-es ház. A klasszikus oktatás keretein belül azt tanítják, hogy ebben a házban találhatók a "rejtett erőforrások", de hogy ez micsoda és hogyan férhetünk hozzá, arra kevés esetben kapunk választ. Hátha most mégis sikerül megfejtenünk...

Szóval ez az életterület a születés előtti létállapot, a magzatkor megfelelője. Itt formálódunk egy "vizes közegben" és az embrionális szakaszban még egy kicsit testileg is hasonlítunk a halakhoz: itt válik láthatóvá az egyedfejlődésben a közös múlt evolúciós nyoma. A fizikai világhoz hasonlóan a kollektív múlt, a családi minták is itt "égnek belénk". Az, hogy ebben a köztes létben mit tapasztalunk nagyban meghatározza az egész életünket. Sokszor a vizsgadrukk, a párkapcsolati nehézségek vagy akár egészségügyi problémák is visszavezethetők ide.

Életünk során közösen évről évre ebben az időszakban visszatérünk ide, személyesen pedig akkor, amikor a Nap a 12-es ház felett tranzitál. Nem véletlen, hogy a kereszténységben ez a böjt, vagyis a testi-lelki megtisztulás időszaka. Azért, hogy az újjászületésbe már ne vigyük tovább a mérgeket, a sérelmeket, a megbetegítő lelki állapotokat. 

A belépés pillanata

Idén ezt többszörösen is igaz. A Halak Szaturnusz (Egészséges gyökerek) majdnem három éven keresztül segít minket abban, hogy ezekben a rejtetett, láthatatlan zugokban nagytakarításokat végezzünk.

És itt nyer értelmet az, hogy mi is a rejtett erőforrás. Minden olyan blokk, hozott negatív minta, amit feloldunk magunkban.

Gondoljunk csak arra, mikor egy régóta halogatott, kellemetlen dolgot elintézünk, majd megkönnyebbülünk, hogy nem nyomja tovább a vállunkat a teher, nem fojtogatnak a ki nem mondott szavak vagy nem kötnek akár a karmikus ígéretek.

A múlt lezárásához több égi támogatást kapunk. Ilyen például a jegybe lépés Hold trigonja: ennek köszönhetően nagyobb esélyünk van a lelki egyensúlyra, a belső harmóniára, ami nehézségek legyőzésében, kihívások kezelésében egy plusz adalékanyag.

Kevésbé finomkodnak, inkább irányba állítanak minket a tengelyek. A Bak aszcendens a személyes felelősségre, míg a Skorpió MC, amit a Vízöntő 1 fokán lévő Plútó ural, a totális irányváltásra hívja fel a figyelmet.

Már jó ideje érvényes a "komfortzóna-elhagyására" irányuló tendencia, ám ebben az évben ez szinte elkerülhetetlen lesz. Félelmeink azok, amik visszatartanak minket és sokszor rettentő mélyen gyökereznek. Megéri felkutatni, mik azok a tényezők, amik miatt nem merünk vagy nem tudunk igazán önmagunkká válni.

A képletet nézve egy kép rajzolódott ki előttem:

Ha már hal-félék, akkor idén a pisztráng lenne ennek a leghitelesebb szimbóluma. Akik minden évben a tengerből erejüket megfeszítve, szinte még a fizikát is meghazudtolva, visszatérnek a forráshoz.

Néha elég az ösztöneinket követni, nem kell annyit agyalni, csak fejest ugrani az áramlatba...

A Halak hónap képekben

Talán mennyiségét tekintve egy kicsit nyugisabb hónap vár ránk... De ahol van valami, az viszont nagyon intenzívnek, erőteljesnek ígérkezik.


Kövess a Facebookon és az Instagramon is!

Related Posts with Thumbnails