2022. április 10., vasárnap

Életem szavai

Aszteroida Lilith az Ikrekben: 2022. 04. 10 – 06. 06.

Bevezető gondolat: "Mindenkinek magának kell nevet adnia az életének." (Paulo Coelho)


A valóságról alkotott képünk rendkívül gyorsan és intenzíven változik. Az új világkorszakot több tényező egyszerre formálja – különböző síkokon hozzáadva a maguk tartalmát. A Fekete hold Lilith tavaly júliusától kezdve a "kettéhasadt tudatra" hívta fel a figyelmünket: ami nagyrészt a Vízöntő kor "mellékterméke".

Az emberiség kollektíven már roppant nagy tudás birtokában van: űrhajókat építünk, szívbillentyűket cserélünk, Mariana-árok mélységébe merülünk. Ezzel együtt az egyéni tudás rohamosan szűkül: nem tudunk vályogot vetve házat építeni, búzát termeszteni, aratni és lisztté őrölni, kecsketejből sajtot előállítani. Minél fejlettebb egy civilizáció, annál jobban rá van utalva másokra. Vannak olyan "egzotikus" országok, ahol komoly kihívást jelet a vacsora elkészítése, ha az bonyolultabb, mint a készétel megmikrózása, sőt az is előfordul, hogy az előszobai izzó cseréjéhez villanyszerelőt kell hívni.

Minél jobban távolodunk a természeti gyökereinktől, annál összetettebbé válik az élet és annál jobban rá vagyunk utalva a közösség tudására. A hétköznapi praktikumon túl információs szinten is ki vagyunk szolgáltatva másoknak, hiszen nem lehet mindenki agykutató, vízvezeték-szerelő, adótanácsadó, szülésznő és krumplitermesztő egy személyben.

A Vízöntő korszak a szélsőséges távolságok áthidalására létrehozta a világhálót, ami földrajzilag összekapcsolja Tokiót és Limát, intellektuálisan a nyugdíjas Marika nénit és Elon Musk-ot. Az információ most már mindenhonnan és legfőképpen szűrő nélkül árad az emberiségre. A limai háziasszony nem fog utánajárni, hogy a YouTube-on látott tempurarecept mennyire autentikus és Marika néni sem fogja tudni ellenőrizni a Netflix-sorozat hitelességét.

Látszólag sok minden tudunk, de saját megélt tapasztalatunk egyre kevesebb: ami viszont az önismeretnek az alapfeltétele!

És itt természetesen nem a japán konyháról vagy a Nemzetközi űrállomásról van szó, hanem arról, hogy a belső szűrőnket meg kell tanulnunk finomhangolni. Rengeteg figyelmünk szóródik szét feleslegesen: bizonyos statisztikák szerint 4,5-5 órát töltünk a mobiltelefonunk képernyője előtt.

Képzeljük el, hogy a tudatosságunk fénye egy gyertyaláng. Minden megértéssel járó bölcsesség gazdagítja: a fényünk ettől messzebbre és messzebbre sugárzik. A felszínes információhabzsolás olyan, mintha reflektort irányítanánk erre a gyertyára. Látszólag nagyobb lesz a világosság, de a lelkünket tápláló láng hirtelen elvész a fényszennyezésben.

Az Ikrek energia két véglete ez: a kapkodó, személyes tapasztalatot mellőző tudáshalmozás és vele szemben a valódi EZOTERIKUS ÉLETELV.


Hermész Triszmegisztosz

Háromszoros Hermész egy beavatási fokozat: a Smaragdtábla titkos tudásának megismerése. A fenti eszmefuttatásom mentén maga a szöveg egy gyors Google-kereséssel azonnal a rendelkezésünkre áll, de hogy a 13 pontot élni is tudjuk, hát... arra talán egy élet is kevés.

A képlet azonban magában hordozza ezt a háromszorosságot, így nem hagyhattam ki a ziccert az alcím megadásánál.

Az történik ugyanis, hogy az aszteroida Lilith belép, miközben a Fekete hold (Egy vagyok magammal) kilép az Ikrek-energiából, vele együtt a Sötét hold "behátrál". Vagyis a jegybe lépés időpillanatában Lilith mindhárom megnyilvánulásával találkozunk!

Olyan tudat-felszabadító energiák ezek, melyekhez érdemes csatlakoznunk!

Viszonylag szűkös az "időkapu", ugyanis az aszteroida Lilith két hónap alatt végigszalad a jegyen, ráadásul a Fekete hold Lilith hamarosan újabb területeket "kapcsol be", de a nyitókép mégis meghatározza az előttünk álló időszak önismereti feladatait.

Az Ikrek Lilith a bibliai almafa történetéhez kalauzol el bennünket. A könnyen leszakítható és megszerezhető "ördögi" tudás megosztó és további kétségeket hozó. Ha beleharaptunk, sosem lakunk jól, csak még éhesebbé válunk: többet és többet akarunk. (Nem véletlen, hogy a legtöbbet használt mobilkészülékeken ezt a logót látjuk!) Ezt az elemjátékot játsszák a véget nem érő sorozatok, az újabb célokat kitűző applikációk, a pletyka magazinok és még sorolhatnám.

Ezzel szemben Lilithben ott volt az eredendő isteni tudás (kimondta Isten különleges nevét), épp úgy, mint a teremtéstörténet szerint mindenkiben, hiszen "Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette".

Ajándékba kaptuk a valóság megteremtésének képességét!

Ikrek Lilith ennek az egyetemes, mindent átható tudatnak és az egónak a bennünk dúló harca. (A csütörtöki Nap-Eris együttállás is erre kontráz rá.) Több évezreden át egy kihelyezett ellenségképpel – a Sátánnal – vívtuk a csatáinkat, ő volt az, aki rosszra, bűnre, házasságtörésre, lopásra és egyebekre csábított.

Annyira mélyen elültették bennünk ezt a kivetítést, hogy ma is a legjobb manipulációs eszköz a felelősséget valaki másra hárítani. Így jelenleg is térdig gázolunk a "közellenségekben", legyenek ők valós személyek vagy társadalmi jelenségek.

Amíg a figyelmünk kifelé fordul, amíg a múlt hibái elől próbálunk menekülni vagy a lehetséges jövő rémképeitől rettegünk, addig csak egy helyen nem vagyunk. Az itt és mostban. Önmagunkban.

Az Ikrek Lilithnél a tudás a hatalom eszköze. Ezzel a hatalommal lehet visszaélni: másokat befolyásolni, célzott üzenetekkel bombázni, amit a közösségi médiafelületek is tesznek. Vagy lehet ÉLNI.

A szavak, de még a gondolatok is nyomot hagynak a lelkünkben, a kollektív energiamezőben. Sokszor használjuk őket önmagunk vagy mások megsemmisítésre, leértékelésére. Pedig ez is kétélű fegyver. Nem csak valami ellen lehet küzdeni, hanem önmagunkért is használhatjuk.

Életünk szavait nekünk kell megválogatni. Ezekből épül ugyanis a személyes történetünk.

Első lépésben az is elég lenne, ha olykor-olykor megállnánk és ÉREZNÉNK a szavaink, gondolataink súlyát.

Tiszta, nyílt, egyenes és őszinte kommunikációra van szükség, de ez jóval több annál, minthogy úton-útfélen kommentálunk, kioktatunk, beszólogatunk.


Három energia egy helyen

Most hogy mindhárom Lilith érinti az Ikreket, rendkívül esszenciális lehet a megnyilvánulása. Jó esetben felismerésekkel, útmutató álmokkal, tiszta intuíciókkal szembesülünk, negatív hatásként pedig megjelenhet a külső, manipulatív erők jelenléte. De akár ezeket is jóval élesebben láthatjuk!

"Lázadni mindig ott kezdünk, ahol korlátozva érezzük magunkat. Az aszteroida Lilith azokra az energiablokkokra mutat rá, ahol elnyomást, az értéktelenséget éljük meg. Itt gyűlik fel bennünk egy csomó belső sérelem, elutasítottság."

Az Ikrek aszteroida Lilith azokkal a mintákkal szembesít, amikor kétségbe vonják a döntési, gondolkodási, világlátási kompetenciánkat. Az önálló gondolkodás, a személyes világlátás kialakítása a spirituális felnőtté válás legfontosabb momentuma – és ahogy azt korábban is írtam, ez a képesség több ezer éve valahol az emberiség rejtett fiókjában hever. Talán már nem a papokra hallgatunk, hanem coachokra, tanácsadókra, influenszerekre.

Nem a mondanivalókkal van a baj – hiszen akkor hazabeszélnék én is a blogbejegyzéseimmel. Inkább azzal, ha feltétel nélkül elfogadunk mindent. Ahogy a bevezetőben is szó esett róla, a világ annyira sokrétű, hogy számtalan hangból tevődik össze. De szűrjük meg őket!

A Sötét hold jelenléte az elfojtott indulatokat hozhatja felszínre, míg a Fekete hold a kapcsolati párbeszédeken keresztül ébreszthet rá bennünket a fenti témákra.

Míg a Bika aszteroida Lilith a testünk feletti uralom (Lázadó testek) visszaszerzésének fontosságát mutatta meg, most a gondolkodásunk és valóságteremtő képességünkkel tehetjük meg ugyanezt.



Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails