2010. május 23., vasárnap

Az Ikrek jegy kristályai

Az Ikrek levegős jegy, kristályai is könnyű szerkezetűek, színesek, vidámak, játékosak.
Többszínű turmalin: a legtöbb turmalinkristály rétegesen eltérő színt mutat. A vörös és zöld kristályt dinnyeturmalinnak nevezik. Nyugtatja az idegeket, segít a testet, a lelket és a szellemet összehangolni. Élénkíti az álmokat, színesebbé teszi a fantáziát.
Citrin: a legtöbb piacon kapható citrin ún. "égetett" ametiszt vagy füstkvarc. Sárga színe mellett árnyalata leginkább vöröses vagy barnás sárga. A természetes citrinek színe általában híg citromlére emlékeztet. Életvidámmá, optimistává, felszabadulttá tesz, javítja az önkifejezést.
Kalcedon: kékes vagy szürkésfehér színű, sugaras felépítésű, felhőszerű alakzatokat mutató. A természetes kalcedonban nincs sávozás. A kereskedelemben viszont gyakorta kékre festett achátokat kínálnak kalcedon gyanánt. Segíti a szellemi jelenlétet, a kommunikációt, az önkifejezést fejleszteni, nyugalmat, kiegyensúlyozottságot biztosít.
Hiddenit: a hiddenit viszonylag fiatal drágakő, 1879-ben fedezték fel. Színe zöldes-sárgás árnyalatú. Az idegek megnyugtatására használhatjuk. Fejleszti az emlékezőtehetséget, segíti a döntéshozatalt, támogatja a feloldódást.
Kalcit: nem más, mint kalcium-karbonát, másik nevén mészpát. Viszonylag puha (Mohs 3) ásvány. Összpontosítja, majd szétoszlatja az energiákat. Optimizmust, életvidámságot kölcsönöz. Aktiválja a harmadik szem csakrát, vagyis a spirituális látást.
Related Posts with Thumbnails