2010. május 6., csütörtök

Szerelmes kristályok - befejező rész


De hiszen volt egy mozdulata, feléd fordult, mint aki egész lényével mozdul, felé fordultál, mint aki egész lényével válaszol, megölelt, mint aki először ölel, mint aki utoljára ölel, megölelted, mint aki először ölel, mint aki utoljára ölel. Mégis csak ennyit mondtam: szeretlek.
Hervay Gizella

A színfalak mögött
Hogy a kristály-ajándékok hátterét jobban megértsük, meg kell ismernünk az energiájukat, és fontos tisztáznunk magunkban, mit szeretnénk kifejezni, milyen üzenetet hordozzon kedvesünk számára az adott drágakő. 
A smaragd az érzelmekről szól. Befogadó, lágy, meleg, vénuszi energiája segíti az odaadást, a másikkal való együttműködést, támogatja a szerelem-érzést. Párkapcsolatban elsősorban a nőnek ajánlott smaragdot viselnie, hogy ezeket a tulajdonságokat erősítse, hangsúlyozza magában.
Ha mindketten smaragdot viselnek, a férfi is elnőiesedhet, ellágyulhat, így a kapcsolatban nem a szenvedélyek, hanem inkább a baráti érzések kerülnek előtérbe. 
A smaragdnak méltó kiegészítője lehet a vörös gránát. Az almandin vagy a pirop hódító, szenvedélyes, lángba borító, birtokolni, felfedezni akaró, a vágyak, az ösztönök megélésére késztető. Aktív, marsikus energia. Ez a lángoló szenvedély önmagában hamar kiéghet, de ha a női oldalról smaragd támogatja, a kettő összhangja: a tűz melege. A smaragd az állandóságot, a szerelmet hozza a kapcsolatba, a gránát pedig az intenzitást, az élményeket.
Ha férfi ajándékoz a nőnek gránátot, az a birtoklási vágyat, a szerelemféltést fejezi ki. 
Az ametiszt a spirituális kapcsolat elmélyítését, kitágítását segíti.
Ha mindketten ametisztet viselnek, jobban rá tudnak hangolódni a másik gondolataira, vágyaira, könnyebbé válik az egymásra figyelés.
Támogatja a hasonló érzelmi élmények megélését, igazi lelki-szellemi társakká tehet.
Holdkövet akkor ajándékozzon a társa a nőnek, ha az anyaságra készül. A finom, de intenzív, Rák-jellegű energia az otthon megteremtésében, az asszonyi teendők ellátásába segíti őt belemerülni. Felszínre hozza az anyai ösztönöket, támogatásával az új élethelyzet elfogadása és feldolgozása könnyedebbé, örömtelibbé, „ismerősebbé” válik. 
A gyöngy igazi ajándék: hála a férfi részéről a női szépségért a nőiességért, elismerve, támogatva, kiemelve ezzel kedvese ragyogását, vonzerejét.
A gyöngyben a Merkúr és Vénusz energiája dominál, lágyságot, könnyedséget, kifinomultságot és nemességet szimbolizálva. A férfi nem vágyait vagy ösztöneit fejezheti ki rajta keresztül, hanem a megbecsülését, tiszteletét párja iránt.
Related Posts with Thumbnails