2010. szeptember 30., csütörtök

Áramló energiák

Hímnemű és nőnemű drágakövek
rubin és zafír
A drágakövek évezredek óta egyaránt kísérik nők és férfiak életét, bizonyos kristályok pedig két ember összetartozásának szimbólumává váltak.
De nem csupán két szerelmes közti kapcsolatot mutat egy-egy drágakő, hanem bizonyos elgondolások szerint a kristályok maguk is férfiak és nők.
A rubint például az ősi Indiában Ratnapádzsnak, vagyis a kövek királyának nevezték, míg párja, a kék zafír, a nőiséget szimbolizálta.
A drágakövek nemekre osztásának ötletét az ókori görög természettudós és filozófus, Theophrasztosz továbbfejlesztette, és az elméletét később évszázadokon keresztül elismerték és tanították. Az elgondolása alapján az erősebb, mélyebb tüzű köveket férfi, a gyengébb ragyogású köveket női kövek közé sorolták.


Jin és jang energiák
kristálymedál
A kristályok az energiájukat tekintve mutathatnak bizonyos férfias, aktív - jang - tulajdonságokat, illetve találunk nőies, befogadó - jin - köveket is. Van, hogy ezek nem különülnek el ennyire egyértelműen, és semlegesen vagy egyszerre befogadó és közvetítő energiaként vannak jelen.
Tipikus jang energiájú kövek: almandin gránát, karneol, vörös jáspis
Tipikus jin energiájú kövek: holdkő, rózsakvarc, opál
Semleges: barna vagy szürke achát, lápisz lazuli
Befogadó és közvetítő: hegyikristály, gyémánt, színtelen topáz

Párban 

moqui kő I.
A pueblo indiánok szent földjeiken található egy kőzet, ami két különböző formában bukkan a felszínre. A női és a férfi kövek megjelenésükben, energiájukban eltérőek. Az összetartozó, ellentétes "nemű" kövek között kialakul egyfajta energiaáramlás, ami az azonos neműek között nincs jelen.
moqui kő II.
Ez a moqui kő, egyfajta limonit-aggregátum (barnavasérc), ami Utah állam homokkő sivatagaiban bányásszák, és a hazai kristályszaküzletekben az eredetiséget igazoló papírral kerülnek forgalomba.
Leginkább ömlesztve, és nem párban...
Ha ilyet veszel, nagyon figyelj, hogy megtaláld a leginkább összetartozókat!
A két fotón a saját moqui-jaim láthatók. A gyerekek gondolkodás nélkül vágják rá, melyik a fiú és melyik a lány.
Te felismered?
Related Posts with Thumbnails