2012. szeptember 21., péntek

A Mérleg jegyében

A tükör törvényei
1. Minden, ami másokban dühössé tesz, zavar, megváltoztatnám: önmagamban van. Minden, amit bírálok a másikban, ami ellen harcolok, bennem él.
2. Mindaz, amit a másik bennem kritizál, mélyen elítél, meg akar változtatni és ez engem fájdalmasan érint, vagy sért az ahhoz kapcsolódó élmény nincs feldolgozva bennem.
3.Mindaz, amit a másik bennem kritizál, mélyen elítél, meg akar változtatni, de ez már rajtam átfolyik, békésen figyelem akkor az a történet róla szól, az ő „feldolgozatlansága”, melyet kivetített rám, mert önmagában azt még nem tette helyére, nem ismerte meg.
4. Minden, amit én a másikban elfogadok, magamban van meg, mert felismerve hasonló lényegiségünket már tisztelem egyediségét.

2012. szeptember 22-én (15h43p) a Nap a Mérleg jegyébe lép. A napéj-egyenlőséggel beköszönt az ősz. A fényben, a napmelegben töltött idő egyre rövidül, a sötétség, a hűvös veszi át napjaink felett az uralmat. A természet lassan, békésen búcsút int; mindezt csodálatos, színes méltósággal teszi. A levelek zöldből sárgába, narancsba, vörösbe, aranyba változnak, a napsütés simogatóvá szelídül. Az asztalokra a friss, üde saláták helyett forró, illatos sütőtökök, gesztenyék kerülnek, az estéket pedig gyertyák, mécsesek teszik hangulatosabbá. Egyre jobban esik egy bögre gőzölgő teával takaróba burkolózni, összebújni, pihenni, mert nem csak a világ, hanem az ember is ösztönösen elcsendesedik.

Míg a természet befelé, addig az évkör kifelé mozdul, ugyanis a Mérleg jegyével elérkezünk a „te”, a külvilág kapujához. Itt a tapasztalatok, a felismerések a másikon keresztül érkeznek: lehetőségünk adódik másokra pillantva saját tükreinkkel, tükröződéseinkkel szembesülni.
Sok olyan helyzet kínálkozik ebben a hónapban, ahol felismerhetjük saját és mások játszmáit. Most különösen nehezen viseljük, ha korlátozni akarnak bennünket, és miközben hangosan lázadunk, gyakran észre sem vesszük, hogy mi is épp olyan uralkodó zsarnokok vagyunk.
Mások korlátozása lehet egy bántó véleménynyilvánítás, egy elítélő kritika vagy akár a másik nézetének semmibe vétele.
A legtöbb feszültség a szélsőségességből adódik, ha azt képzeljük, hogy a világ csak fekete és fehér, igazunk csak nekünk lehet, a másik pedig csakis tévedhet. Pedig színkavalkádjával az ősz is arra emlékeztet minket: a világ tökéletes harmóniája a sokféleség összhangja. Ha elfogadjuk mások egyediségét, különlegességét, szépségét - visszatükröződve mi is egyedinek, különlegesnek és szépnek láthatjuk önmagunkat.
A hónap tanítása a kompromisszumkészség, az arany középút megteremtése. Nem alárendelődés és nem uralkodás. Nem önfeladás és nem egocentrikusság…
Mert a Mérleg igazsága, harmóniája pontosan félúton van: köztem és közted. A fény és az árnyék között.
Középen.

Kiemelt napok
2012.09.22, szombat
- Nap a Mérleg jegyébe lép (15h43p), esésbe kerül
- őszi napéj-egyenlőség, Mabon ünnepe
- Hold első negyed a Bak jegyében
2012.09.25, kedd
- Plútó direkt mozgásban
2012.09.30, vasárnap
- telihold a Kos jegyében (04h18p): Éneklő hold
2012.10.03, szerda
- Vénusz a Szűz jegyébe lép (07h48p), esésbe kerül
2012.10.05, péntek
- Szaturnusz a Skorpió jegyébe lép (19h40p), uralomcserébe kerül a Bakban lévő Plútóval
- Jupiter retrográd mozgásban
2012.10.05, péntek
- Merkúr a Skorpió jegyébe lép (11h23p)
2012.10.07, vasárnap
- Mars a Nyilas jegyébe lép (04h08p)
2012.10.08, hétfő
- Hold utolsó negyed az Rák jegyében
2012.10.15, hétfő
- újhold a Mérleg jegyében (13h03p)
2012.10.22, hétfő
- Hold első negyed a Bak jegyében
Related Posts with Thumbnails