2012. október 3., szerda

Szaturnusz a Skorpióban

„Ismertem jót és rosszat,
bűnt és erényt, jogot, s jogtalanságot;
ítélkeztem s megítéltettem;
átmentem születésen s halálon,
örömön és szenvedésen, mennyen és poklon;
s végül felismertem,
hogy mindenben ott vagyok
s bennem ott van minden.”
- Hazrat Inayat Khan -

Az idei év egyik meghatározó eseménye, hogy a lassú mozgású Szaturnusz jegyet vált, és 2012. október 5-től (19h41p) 2014 decemberéig a Skorpióban tartózkodik. Az izgalmakat fokozza, hogy egész idő alatt uralmi cserében lesz a Bakban lévő Plútóval. (Jó, jó, lehet, hogy a tény csak egy asztrológust hoz igazán lázba, de a hatásait mindenki érezni fogja...)

Az utolsó próbatétel
A tradicionális asztrológiában a Szaturnusz volt az utolsó ismert (használt?) planéta, ő a bölcs, de morózus öreg, a "küszöb őre". Utána már a transzperszonális, vagyis a személyen túli kollektív tudatot képviselő égitestek következnek.
Hozzá tartoznak a sorsfeladatok, a hivatás, a rend, a világ törvényei, az idő, a felelősség kérdései, a halál és az elmúlás. Ő mutat rá a félelmeinkre, azokra az akadályokra, amik a sors kiteljesedésének próbatételeit jelentik.

A tabuk határai
A Skorpió jegyében a szexualitás, a halál, az okkultizmus határélményei kerülnek feszegetésre. Ide tartozik minden, ami titkos, tilos vagy tabu. A Szaturnusz felszínre hozza a félelmet a romboló erőktől, az érzelmi függőségektől, az odaadástól, a szenvedély mélységeitől, a haláltól, arra ösztönözve, hogy szabadítsuk fel magunkban a hatalom felelősségét, győzzük le a kiszolgáltatottság érzését, tanuljuk meg a bizalmat, az odaadást, és éljük át a mély, átalakító erejű szexualitást.

Lassú, de tartós átalakulás
nagyítás a képre kattintva
A jegybe lépés Skorpió-jellegét fokozza, hogy a Plútó, a jegy ura saját 8. házában tartózkodik, illetve a születési uralkodó Merkúr szorosan együtt áll a Szaturnusszal. Ők vigyázzák a Skorpió bejáratát, míg a kijáratnál a Mars és a felszálló holdcsomópont őrködik.
A félelmeken, a kétségeken, kisebbségi érzéseken keresztül vezet az út az ösztönök, a tetterő, a szenvedély megélése, a valódi sorsfeladat, élet-küldetés felvállalása felé.
Itt a Szaturnusz az eddig tabuként kezelt belső tartalmainkon, elképzeléseinken, hitrendszereinken "dolgozik", azokat leginkább a hétköznapokat érintő eseményeken keresztül igyekszik megtapasztaltatni.
 
Vendégségben egymásnál
Ha két planéta uralmi cserébe kerül, akkor egyszerre vannak jelen az adott jegyben és állnak kapcsolatban a saját felségterületükkel - vagyis összeadott erővel, kétszeres intenzitással tevékenykednek. Egy korszakváltás küszöbén állunk, ahol belépés előtt ez a két planéta együttes erővel tisztít meg mindent. Ezekben az években "nagytakarításra" számíthatunk kívül - vagyis a külső körülményeinkben, a társadalmi rendben - és belül - hitrendszereinkben, gondolkodásunkban, érzéseinkben - egyaránt. Főképp a felelősségvállalással és a hatalommal együtt járó belső, mély erkölcsi értékrend kerül gyökeres és visszavonhatatlan átalakításra.
Fontos szem előtt tartani, hogy itt most nem a büntetésen és megpróbáltatásokon van a hangsúly, hanem a változáson. A folyamatot az univerzális szeretet ereje kíséri. Isten a szívünkben lakik és mi Isten szívében lakunk. Ha erről megfeledkeznénk, a maja nap mantrája segíthet: „Nyitott vagyok új kezdetekre. Védelmezőket és útmutatókat kapok."
Related Posts with Thumbnails