2012. október 21., vasárnap

Skorpió jegyébe lépés

"Az igazi változás nem a hangulataink, a hozzáállásunk vagy a szemléletmódunk megváltozása. Az igazi változás belső lényünk teljes transzformációjával jár. Amilyen változásról én beszélek, azt nem lehet három hónap, egy év, még tíz év alatt se elérni. Ehhez az egész élet kell. Rendkívül nehéz teljesen mássá átalakulni, mint amire neveltek bennünket.
A varázslók világa, az álmok, a legendák világa és mégis ugyanolyan valódi, mint a mindennapi élet. Ahhoz, hogy a varázslóvilágban működni és észlelni tudjunk, le kell vennünk a hétköznapi életünk maszkját, mely a születésünk pillanatától az arcunkra lett ragasztva. És feltenni a második maszkot, amely lehetővé teszi számunkra, hogy olyannak lássuk magunkat és a környezetünket, amilyen valójában; olyan lélegzetelállító események sorozatának, amik egyszer egy átmeneti létezéssé virágoznak ki és sohasem ismétlődnek."
- Florinda Donner: Álomban ébren -

2012. október 23-án (1h07p) a Nap a Skorpió jegyébe lép.
Ebben a hónapban felerősödnek a mágikus energiák, a sötétségben és a ködben elvékonyodik, összemosódik a látható és láthatatlan világ határa. Az évkör utolsó ünnepe, a Samhain is erre az időszakra esik. Az ablakokban sejtelmes fényű töklámpások világítanak, hogy távol tartsák az árnyakat, a rontó szellemeket, az asztalokon alma illatozik, hogy magához vonzza az egészséget, az életet.

A Skorpió jegyével nem csak a környező világ mágikus erejében, hanem saját lényünk varázslatában is megmerítkezhetünk. Ez az időszak mindig az átváltozásra ösztönöz bennünket, mert az igazi alkímiát önmagunkon hajtjuk végre, valódi esszenciánk felszabadításával.

Ha szakadék tátong vágyaink és a mindennap megélt valóságunk között, elégedetlenségünk most felfokozódik. Fájdalmas disszonancia-érzésünk arra késztet, hogy újraértékeljük mit és hogyan szeretnénk. A külső nyomás, a kontroll (például a média) azt akarja elhitetni velünk, hogy nincs más választásunk, az életet úgy kell elfogadni, ahogy azt feltálalják nekünk, hogy az álmok megvalósulása csak néhány kiválasztott sajátja. Ha irigyen szemléljük mások sikereit, vágyainkat elérhetetlennek bélyegezzük, isteni valónktól szakadunk el. De ha kilépünk a rutinok és a sémák tengeréből, s életre hívjuk a bennünk lakó alkotót, művészt, olyanná festhetjük magunk körül az életet, amilyennek szeretnénk. Felismerhetjük egy magasabb szintű élet tervét és az ehhez vezető útmutatókra is rábukkanhatunk. Azonban a saját úton való haladás elválaszt bennünket azoktól, akik nem szeretnének felébredni, és viszont keserű szembesüléseket adhat.
A Skorpió hava merészségre biztat; merjünk szembenézni félelmeinkkel, árnyékainkkal, a minket visszatartó erőkkel. Abban a pillanatban, ha szembefordulunk, nevén nevezzük őket, felettünk gyakorolt hatalmuk szertefoszlik. Mindent alaposan, kritikusan vegyünk szemügyre, hiszen a kísértéseink gyakran a kényelem és a megszokás köntösébe bújnak.

Kiemelt napok
2012.10.23, kedd
- Nap a Skorpió jegyébe lép (1h07p)
2012.10.28, vasárnap
- Vénusz a Mérleg jegyébe lép, uralomba kerül
2012.10.29, hétfő
- telihold a Bika jegyében (20h49p): Szüret holdja
- Merkúr a Nyilas jegyébe lép rangvesztésbe kerül
2012.10.31-11-01
- Samhain ünnepe, Mindenszentek, Halloween
2012.11.06, kedd
- tízmilliószoros nap
2012.11.07, szerda
- Hold utolsó negyed az Oroszlán jegyében
2012.11.11, vasárnap
- direkt Neptunusz
2012.11.13, kedd
- újhold a Skorpió jegyében (23h09p)
- teljes napfogyatkozás (Magyarországról nem látható)
2012.11.14, szerda
- retrográd Merkúr a Skorpió jegyébe lép
2012.11.17, szombat
- Mars a Bak jegyébe lép, egzaltációban
2012.11.20, hétfő
- Hold első negyed a Vízöntő jegyében
Related Posts with Thumbnails