2013. október 3., csütörtök

Átmozdító Mérleg újhold

"Ez a világ és benne én,
tükrök itt, tükrök ott,
nézek s ezer arcom visszanéz
s fordul, ha fordulok.
(...)
Minden vagyok, semmi se vagyok,
mese és változás:
fölnézek a holdra s az vagyok,
szemfényvesztő varázs. (...)"

- Szabó Lőrinc: Kísértetek részlet -

2013. október 5-én, szombaton (budapesti idő szerint hajnali 2 óra 36 perckor) lesz az idei Mérleg hónap újholdja. Itt önmagunk és a külvilág viszonyát, kapcsolatainkat, és a velük kapcsolatos elképzeléseinket helyezhetjük teljesen új alapokra. 

Bár a Vidámpark bezárt, a hullámvasút működik tovább
Az elkövetkezendő időszakban ismét nagyon erőteljesen érezhető a Plútó és az Uránusz átalakító, "takarító" hatása. Előző hónapban a Nap-Hold együttállás még trigont adott a Plútóra, most azonban a pozíciója T-kvadráttá feszül.
Ehhez jön az Oroszlán Mars az aszcendensen.
A rengeteg égi feszültség miatt legyünk jóval óvatosabbak, körültekintőbbek az élet minden területén!
Az ilyen jellegű változások belső küzdelmekkel, konfliktusokkal járnak, amik külsőségekben is megmutatkoznak. Figyelmetlenebbek lehetünk sportolás, házi munka és közlekedés közben is, fennáll az apróbb-nagyobb balesetek eshetősége. Mivel másokban is ugyanezek az energiák dolgoznak, ez pedig összeütközéseket eredményezhet. Fokozódhat a türelmetlenség, az ingerültség, a kapkodás, a kiszámíthatatlanság, az ingadozás.
Igazi lelki hullámvasút-élményeket élhetünk át...
Egyszer ültem egy olyan hullámvasúton, ami sötétben ment a pályáján. Kettesével ültünk a kocsikba, bekapcsolták ránk az elektromos biztonsági övet, a fülünk mellett feldübörgött a zene és a Csillagok háborújának hiperűrsebesség-effektje mellett beléptünk a koromfekete "kozmoszba".  Neonfényű égitestek között száguldoztunk fel és le, jobbra és balra. Mivel nem láttuk, nem tudtok épp merre kanyarodik velünk a kocsi. Nagyon izgalmas, extrém és újszerű élmény volt. Én, aki egyáltalán nem bírom a hullámvasutakat szédelegve mentem még egy kört, annyira élveztem.
Most is hasonló a helyzet. Beültünk vagy beültettek minket ebbe a globális hullámvasútba, aminek a végén új emberként szállhatunk ki. Ez ez egyetlen szempont, amiben biztosak lehetünk. A tapasztalatok, az élmények, az útkanyarulatok azonban kiszámíthatatlanok. Ha hagyjuk, hogy vigyenek az események, ha rugalmasan, hajlékonyan és nyitottan állunk a változásokhoz, élvezni fogjuk az utazást. Ha nem... menet közben akkor sem kiszállni.

Új szemmel nézni a (régi) tükörképre
Ezeknek az átalakító-erőknek nem az a célja, hogy kibabráljon velünk. Ezért ha viták, lehetőségek, balesetek, új kapcsolatok, másfajta nézőpontok, hirtelen felismerések, megoldásra váró élethelyzetek bukkannak fel életünkben, gondoljunk arra, hogy felébreszteni akarnak bennünket. Felrázni, olyan erővel, hogy lehulljanak a külvilágnak és a tükörképünknek viselt álarcok, hogy meglássuk végre valódi önmagunkat.
A folyamat lassú, és néha bizony fájdalmas, attól függően, mennyire erősek ezek a hamis önazonosulások, önbecsapások, élethazugságok.
Lépésről lépésre kell gyűjteni a hitet, az erőt, a tudást. Új alapokat kell teremteni, el kell fogadni és meg kell tanulni az új arcot, aki a tükörből visszanéz ránk. És a régi, berögzült, jól bevált játszmák, arcok még vissza-vissza húznak. (Ez nem tipikusan a Mérleg jegy üzenete, a háttérben a Skorpió energiák munkálkodnak!)
A Mérleg alapvetően a társulásokról is szól. De ebben a formában arra hívja fel a figyelmet, hogy előbb magunkon kell dolgozni ahhoz, hogy a külvilágban méltó társakra leljünk. Magunkról kell először tudni, kik vagyunk valójában, mit akarunk, mi az a cél, életterv, amiért meghozzuk az elengedés áldozatát. A rezgésünk az, ami a világba kisugárzik. Magabiztosság magabiztosságot, kishitűség kishitűséget, belső szépség belső szépséget vonz magához.
Te kit látsz, ha a tükörbe nézel?
Related Posts with Thumbnails