2013. október 22., kedd

Szenvedélyes Skorpió hónap

"Lehet, hogy nem vagyok hős,
de nem vagyok gyáva sem,
mert van bátorságom a szenvedélyeimhez."
- Márai Sándor -

Ez a filozófia igen közel áll hozzám, mivel én is meglehetősen szenvedélyes ember vagyok. Szeretem nagy lángon, magas hőfokon élni az életet. Érzelmi amplitúdómnak köszönhetően a mélypontokat is igen végletesen élem meg. Jó néhány érzelembe "haltam" már bele, amiket aztán felemelő erejű újjászületések követtek.

Így nem csak Márai gondolatai állnak közel hozzám, hanem a Skorpió energia is. Bízom benne, hogy ebben a hónapban minden olvasót egy kicsit közelebb vihetek a saját főnixi élményeihez. Az út nem lesz könnyű, hiszen a legsötétebb, tabukkal, titkokkal szegélyezett ösvényen keresztül vezet. De a mélyén rejlő kincsek felbecsülhetetlenek!

2013.10.23-án, szerdán (budapesti idő szerint reggel nyolckor) a Nap a Skorpió jegyébe lép.
A Zodiákusban a Skorpió a mélységek és a szélsőségek jegye. Eleme a víz, ezért ebben a hónapban elsősorban az érzelmek kerülnek előtérbe. Míg a Rák jegyénél az emóciók a múlthoz kötődnek: a gyerekkorhoz, a családhoz, a gyökerekhez – itt a megrendítő erejű, intenzív tapasztalatokat élhetjük át: a szexualitást, a gyűlöletet, a féltékenységet, az elengedést. Ezekbe kell alámerülnünk, hogy velük gazdagodva új emberként emelkedhessünk fel.

Ha a Skorpió felkel keleten
…még Orion, a rettenthetetlen óriás is rémülten bukik le a nyugati égbolton. Amióta világ a világ, az emberek félelemmel vegyes tisztelettel közelítettek ehhez a legfeljebb húsz centis pókszabású állathoz, minden kultúra a halált, a sötét oldalt, az alvilágot kapcsolta hozzá.
Az évkörben az egyetlen jegy, ami valódi metamorfózisra képes, ha el tudja magát oldozni a kötődéseitől sasként születhet újjá, és szellemi magasságokba emelkedhet.

Bővében leszünk a Skorpió energiáknak, hiszen itt van a Nap mellett a Szaturnusz, a felszálló-holdcsomópont és a Merkúr is, sőt a kora reggeli jegyváltásnak köszönhetően az aszcendens is ide esik. Izgalmas, feszültségekkel teli időszak vár ránk.

Nagyon vagy sehogy
A Skorpióban járó két karmajelölő (Szaturnusz és felszálló-holdcsomópont) most a Nap által reflektorfénybe kerül, vagyis a tartalmak tudatosítása, fénybe emelése történhet.

Most nem elégszünk meg a felszínnel, a látszattal, a zavaros ideákkal, a valódi okokra leszünk kíváncsiak. A hétköznapi titkok épp úgy vonzanak bennünket, mint a transzcendens rejtélyek.
Sokkal érzékenyebbek, intuitívebbek és kritikusabbak lehetünk ebben az időszakban, sokkal jobban rá lehetünk hangolva a negatívumokra. A lelkünket ért tüskéket többé már nem rejtegetni próbáljuk, hanem kihúzni azokat, és a sebeket behegeszteni.

A gyógyulás az érzések megélésével, felvállalásával és átégetésével történhet. Az átalakulási tapasztalatokat az hozza el, ha a külvilág zavaró körülményeiről önmagunk, a tudatalattink felé fordítjuk a tekintetünket. Viharos érzelmek, megrendítő felismerések, az illúziók legyőzése és végül a belső erő felfedezése kíséri a folyamatot. Ráeszmélhetünk azokra a dolgokra, amik felett nincs hatalmunk, így elengedhetjük a ragaszkodásainkat, a kötéseinket és letisztultan tekinthetünk a létezésünkre.
Regenerálódhatunk, újjászülethetünk. Rajtunk múlik…

Skorpió havi horoszkóp csillagjegyek szerint:
a Mindennapi nők oldalán

Jelentős napok a Skorpió havában:
2013.10.23, szerda
- Nap a Skorpió jegyébe lép (08h01p)
- nemzeti ünnep
2013.10.26, szombat
- tízmilliószoros teremtő nap
2013.10.31, csütörtök
- Halloween
2013.11.01, péntek
- Mindenszentek napja
- Samhain, az Alvilág ünnepe
2013.11.03, vasárnap
- újhold a Skorpióban (13h51p)
- hibrid napfogyatkozás
(Magyarország területéről nem látható)
2013.11.05, kedd
- Vénusz a Bak jegyébe lép
2013.11.06, szerda
- Nap-Szaturnusz konjunkció (13h07p)
2013.11.09, szombat
- Neptunusz direkt mozgásban
2013.11.11, hétfő
- Jupiter retrográd mozgásban
2013.11.17, vasárnap
- telihold a Bikában (16h16p)

Hold a jegyekben:
10.24, csütörtök: Rák
10.26, szombat: Oroszlán
10.29, kedd: Szűz
10.31, csütörtök: Mérleg
11.02, vasárnap: Skorpió
11.04, hétfő: Nyilas
11.06, szerda: Bak
11.09, szombat: Vízöntő
11.11, hétfő: Halak
11.13, szerda: Kos
11.15, péntek: Bika
11.18, hétfő: Ikrek
11.20, szerda: Rák
Related Posts with Thumbnails