2013. október 16., szerda

Kiáradó telihold a Mérleg havában

"Néha a valóság a semmiből kerül mögénk, és csíp a fenekünkbe, és mikor a gát átszakad, csak úszni tudunk. A színlelés világa egy ketrec, és nem gubó, csak egy ideig ámíthatjuk önmagunkat. Fáradtak vagyunk. Félünk. A tagadás nem változtat az igazságon. Előbb vagy utóbb, félre kell tennünk a tagadást, és emelt fővel, villámló szemmel nézni szembe a világgal. Ha az ember folyton csak tagad, a sok apró csepp óceánná dagad. De vajon, hogy védekezzünk a fulladás ellen?"
- Grace klinika c. film -

2013. október 19-én, szombaton (budapesti idő szerint 1 óra 38 perckor) telihold lesz, a mit Magyarország területéről is látható félárnyékos holdfogyatkozás kísér. "A félárnyék 21:50:38-kor vetül először a holdkorong délkeleti peremére. Ez semmilyen látható elváltozást nem okoz, arra majdnem egy órát kell várni. A fogyatkozás közepén, 23:50:17-kor a Hold déli része merül a félárnyékba, korongjának közel 75%-át fedi le. Ekkor a holdkorong déli harmadára egy furcsa, barnás-szürkés homály ül rá. Egy óra alatt ez is eltűnik, és 1:49:49-kor a félárnyék is teljesen levonul égi kísérőnkről." bővebb információ a Magyar Csillagászati Egyesület oldalán.

Hold hátán hold, így jellemezhetném ezt a napot. A Mérleg jegye már önmagában hordozza a telihold feszült minőségét, ehhez jön a maja naptár szerinti Vörös Lunáris Hold-nap.

Mozgásba hozó víz
A holdat és a vizeket, melyeket ő mozgat, minden kultúrában az emóciókkal azonosítják.
Ennél a teliholdnál a tiszta érzelmi-áramlás útjában álló gátak lebontására van lehetőségünk. Ezek a tudatalatti legmélyén megbúvó megrekedések, krízisek, fóbiák, kivetítések, felesleges félelmek. De ide tartoznak azok az élethelyzetek is, melyekben "kellemesen eldagonyázunk" akkor is, ha azok már nem szolgálják érdekeinket. A tarot XVIII. Hold-lapján egy hatalmas rák jelenik meg, jelképezve az érzelmi kihátrálásainkat.
Asztrológiában a IV-es ház a felségterülete, ahol a gyökerek erednek, ahol a múltból, az emlékekből táplálkozunk.
A maják a Vörös Hold negatív aspektusához az önfelejtést, az önrombolást társítják. A fejlődést gátló hatalmas torlaszokat a szélsőséges önkritikusság, a saját értékek lekicsinylése, a bizonytalanság okozza.

A telihold-képletnél izgalmas fényszögkapcsolatok hozzák mozgásba az elakadásokat. A Nap-Hold oppozícióját a Jupiter kvadrátolja - átszakítva az önszabályozó mechanizmusokat, a Mars pedig a Neptunusszal kerül szembenállásba. Ez utóbbi lehet éppúgy céltalan sodródás, mint a spirituális energiák megnyilvánítása.

Emlékezz önmagadra!
Az "Átmozdító Mérleg újhold" elindított bizonyos belső folyamatokat. Teliholdnál sokkal inkább felerősödik a külvilág szembesítő hatása. Több konfliktus, vita vagy tükör-helyzet várhat ránk, de mások reakcióin, szavain keresztül magunkra is ébredhetünk. A maja lunáris minőség kulcsmondata: "Én egy másik te vagyok."

Mikor az asztrológiáról mesélek mindig azt fogalmazom meg, hogy az energiák függetlenül attól, hogy hiszünk benne vagy sem - hatnak ránk. Mintha egy óriási folyó közepén ücsörögnénk egy kajakban. Dönthetünk róla, hogy sodródunk az árral, csapódunk sziklától szikláig vagy kézbe vesszük az evezőnket és együtt haladunk a hullámokkal. A megélés nem könnyebb vagy nehezebb: tudatosabb.

Most igazán nagy hullámok jönnek, érdemes kézbe venni azt az evezőt. Az állóvizek megmozdulnak, felkavarodnak, feléled az ősfolyam mágikus tisztítóereje. Intenzívebbé válik a kapcsolat a tudatalattinkkal, ez általában felfokozott áloméletet, élesebb intuíciókat eredményez. Az érzelmi blokkok felszakadhatnak, és érzékenyebben reagálhatunk minden impulzusra, ami aszinkronban van saját belső hangunkkal. Olyan dolgokat tehetünk, mondhatunk, amit máskülönben - korlátok közé szorítva - nem tennénk, mondanánk.
Letisztítva magunkról a félelmeket, közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, felvállalt inkarnációs szerepünkhöz, az önazonosságunkhoz.
Akár valódi újjászületés-élményeket is megélhetünk ezekben a napokban.
Related Posts with Thumbnails