2013. november 6., szerda

Tabu

"Keze, szája, bőre elmossa az időhatárokat,
hogy egyetlen órára éreztesse velünk a végtelent,
még mélyebbre marja belénk a változó hangulatú szenvedélyt,
még szorosabbra szője közöttünk az elválás lehetetlenségét."
- Vavyan Fable -

A Skorpió hónapban, ki félszegebben, ki merészebben kopogtat a tabuk kapuján. Most amikor a Nap ebben a jegyben együtt áll a Szaturnusszal, határozottabban is megdöngethetjük azt a bizonyos titokzatos ajtót. Ennek kapcsán a legnyilvánvalóbb taburól - a szexről fogok írni.

Kérem, akit ez a téma kínosan, zavaróan érint, ne folytassa az olvasást!
További bejegyzések: Szaturnusz a Skorpióban

Testi vagy lelki?
Az asztrológiában a szexualitás a Skorpióhoz és a 8-as házhoz tartozik, melyeknek eleme a víz - vagyis elsősorban az érzelmek és nem a fizikai élmények dominálnak benne.
Míg ide eljut a lélek, rengeteg tapasztalaton megy keresztül: a Zodiákus lépcsőfokai egymást követő (beavatási) állomások.

A fizikai benyomásokkal először a 2-es házban és a Bika jegyében találkozunk. Itt tanuljuk meg az anyag, illetve az anyagi világ biztonságát. Ennek a felfedezése öt érzékszerven keresztül történik: képek, hangok, illatok, ízek és érintések kavalkádja - a testünkkel tapasztalható érzékelések.

Itt alakul ki az önmagunkba vetett hit és bizalom. Az az értékrend, amihez később önmagunkat igazítjuk. Ezért fontos, hogy gyerekként öleléssel, finom falatokkal, dicsérő szavakkal tápláljanak bennünket. Ha szeretjük a testünket, örömmel éljük át a szexualitást.
Belső biztonságérzet híján nem tárhatjuk ki a lelkünket az ismeretlennek, nem ugorhatunk fejest a mély, örvénylő, magával ragadó, kontrollvesztő szenvedélybe.

Szélsőségek
Boris Vallejo: Waiting for the angel
Ha ezen a területen bármiféle lelki (személyes, generációs vagy akár karmikus) sebet hordozunk félénkké, gátlásossá válhatunk.
Hiányozhat belőlünk az élvezet és a szenvedély megélésének a képessége, nőként örömtelenné, férfiként potenciazavarossá válhatunk. Végső esetben teljesen elutasíthatjuk a szexualitást.

Van egy másik véglete is, mikor a test, az érzékiség, a csábítás vagy a hódítás eszközzé - hatalmi játszmává - válik.

Mindkettő az önértékelés sérülése.
Első esetben értéktelennek érzem magam, ezért nem engedem meg magamnak az élvezetet.
Második esetben értéktelennek érzem magam, ezért a másik vágyával igazolom vissza az értékességemet…

A Skorpió előtt a Mérleg áll, ahol az én-t kiegészítő, egyenrangú párját kerestük. Ha megtaláltuk, más emberként léphetünk be a gyönyörök felfedezésre váró, titokzatos birodalmába. A mélységet, a zuhanást, a tudatosság elvesztését nem együtt - de nem is külön-külön éljük meg - ott meghal az egó és beleolvad a mindenségbe.

Mi a tabu?
A tabu olyasvalami, amit nem szabad érinteni, amiről tilos beszélni. A tabu szent és sérthetetlen.

A szexualitásban rengeteg tabu van.
Csak a legritkább esetben ismerjük be, hogy probléma van ezen a téren. Nem "illik" beszélni róla.
Jobb esetben gyerekként felvilágosítanak minket a fizikai részről, de nem készítenek fel a lelkiségre.
Így felnőttként még azzal az emberrel sem tudunk beszélni a vágyainkról, igényeinkről, akivel a lehető legintimebb szerelmi viszonyban vagyunk.

Fontos, hogy ne a szavak legyenek a tabuk. Hanem szent és sérthetetlen két ember testi-lelki végtelenbe olvadása legyen…
Related Posts with Thumbnails