2013. november 21., csütörtök

Vágyak? Lehetőségek! Ellentmondások... a Nyilas havába lépünk

"Adj lehetőséget a dolgoknak, hogy megtörténjenek! Adj lehetőséget a sikernek, hogy bekövetkezzék! Lehetetlen megnyerni a versenyt, ha nincs bátorságod odaállni a rajthoz, lehetetlen bármiben is győznöd, ha nincs bátorságod harcolni.
Nincs tragikusabb, mint az olyan ember élete, aki megálmodott valamit, akiben ott él a becsvágy, de aki állandóan csak vágyakozik, reménykedik, és sosem ad lehetőséget az álmának, hogy megvalósuljon.
Egy pislogó álmot dajkál, de nem tesz semmit, hogy a parázs lángra lobbanjon."
- Richard M. DeVos -

Mindenkinek az erőssége egyben a gyengesége is. Sokszor hangzik el nálam ez a mondat a csillagjegyek kapcsán. Hiszen az energia ugyanaz, de a megnyilvánulások sokfélék lehetnek. Legtöbbször jobban félünk az erényeinktől, a tehetségünktől, a képességeinktől, mint a korlátainktól… 2013.11.22-én (budapesti idő szerint) hajnali 4 óra 40 perckor belépünk a Nyilasba, ezért első lépésben ismerkedjünk meg a jegyben rejlő végletekkel. 

Vadság és bölcsesség
A Nyilas szimbóluma a kentaur, az egyetlen félig állati, félig emberi lény a Zodiákusban. Tanulási feladata, hogy összekapcsolja az alsó, vad, szenvedélyes ösztöni világot a magasabb rendű szellemiséggel. Ám az korán sem mindegy, hogy lentről felfele, vagy fentről lefele hatunk. Ha a tudatosság irányít, akkor a megzabolázott erő ennek az akaratnak a végrehajtójává válik. Fordított esetben csak fejetlenül, kiszolgáltatottan hánykolódunk a vágyainkon, késztetéseinken.
Így kapcsolódik ehhez a jegyhez a hit, a vallás, a filozófia, világnézet vagyis minden olyan (fentről jövő) elképzelés, ami gondolatban megformálja a valóságunkat. 

Most aztán tényleg hitpróba
A Skorpió sötét, fájdalmas átalakító tapasztalatai után a Nyilas tekintetét makacsul az ég, a végtelen határok felé fordítja. Többé tudomást sem akar venni szenvedéseiről, pedig a jegy szimbóluma Kheirón, a sebzett gyógyító. Ő arra tanít bennünket, hogy ne meneküljünk tovább fájdalmaink elől, fogadjuk el, hogy vannak dolgok, melyek felett nincs hatalmunk. Mint például az elengedés és a halál. Ez az Univerzum törvénye. És ennek a hatalmas rendnek mi is részesei lehetünk. A sebek megváltása rajtuk kívül történik. Nem fizikai szinten, hanem a gondolkodásunkban.
A mostani képlet még mindig erősen hordozza magában a Skorpió szélsőségességét és ellentmondásait, vagyis a gondolati nagytakarításban is végletes megoldásokat kínál.
Mi utal erre? Skorpió aszcendens és benne a felszálló-holdcsomópont, Merkúr, Szaturnusz. Továbbá a Holddal együtt álló Jupiter szemben a Vénusszal együtt álló Plútóval. De a Nap-Neptunusz kvadrát is izgalmas felismeréseket kínál. 

Az álmok ellentmondása
A Nyilas jegyében álmodjuk meg a jövőt. Itt alakítjuk ki azokat az elképzeléseket, amik majd a Bakban célkitűzésekké válnak.
Ennél a két állomásnál a sorsbolygók tevékenykednek. A Jupiter a határtalan lehetőségeket kínálja (hiszen ő az Ég Ura), arra biztat minket, bátran táguljunk bele a saját valóságunkba. Minden vágy, ami megfogan bennünk: a miénk.
Ha összhangban áll az ég akaratával, ha fentről hozzuk le az álmokat: megvalósíthatók.
(A következő szaturnikus lépcsőfokon vállalunk majd értük felelősséget!)
Tehát a lehetőségek felülről, az akadályok alulról érkeznek.
A Nap és Neptunusz a tiszta tudat és a káosz összeütközése. Ez nem csak a mámor keresését jelenti, amit az alkoholban, a drogokban - vagy a médiák illúzióiban - vélünk megtalálni, hanem a bennünk lévő bódító, letompító gondolatokat is.
Az álmok fontosak. De gondoljunk csak a Nyilas szimbólumára: átveszik a hatalmat felettünk a vágyképek vagy a szolgálatunkban állnak?
Ha a Neptunusz kerekedik felül, elmenekülünk egy kellemes álomvilágba, tervezgetünk, fogadkozunk, várjuk, hogy a megváltás megérkezzen, de egy lépést sem teszünk felé. És hiába sorakoznak az orrunk előtt a szebbnél jobb lehetőségek, "Nekem ez úgysem sikerülhet" - felkiáltással visszamenekülünk megszokott életünk elkorhadt keretei közé.
Ha pedig a Nap győzedelmeskedik bennünk, akkor szép lassan felszárítja a ködöt, a párát, és láthatóvá válik az út. Léphetünk. Merre tovább?

Nyilas havi horoszkóp csillagjegyek szerint:
a Mindennapi nők oldalán

Jelentős napok a Nyilas havában:
2013.11.22, péntek
- Nap a Nyilas jegyébe lép (04h40p)
2013.11.28, csütörtök
- Hálaadás napja az USA-ban
2013.12.01, vasárnap
- advent első vasárnapja
2013.12.03, vasárnap
- újhold a Nyilasban (1h23p)
2013.12.05, csütörtök
- Merkúr a Nyilas jegyébe lép (rangvesztés)
2013.12.06, péntek
- Mikulás
2013.12.07, szombat
- Mars a Mérleg jegyébe lép (rangvesztés)
2013.12.08, vasárnap
- advent második vasárnapja
2013.12.13, péntek
- Luca-nap és péntek tizenharmadika
- az Uránusz direkt mozgásban
2013.12.15, vasárnap
- advent harmadik vasárnapja
2013.12.17, kedd
- telihold az Ikrekben (10h28p)

Hold a jegyekben:
11.23, szombat: Oroszlán
11.25, hétfő: Szűz
11.27, szerda: Mérleg
11.30, szombat: Skorpió
12.02, hétfő: Nyilas
12.04, szerda: Bak
12.06, péntek: Vízöntő
12.08, vasárnap: Halak
12.10, kedd: Kos
12.12, csütörtök: Bika
12.15, vasárnap: Ikrek
12.17, kedd: Rák
12.20, péntek: Oroszlán
Related Posts with Thumbnails