2017. január 1., vasárnap

Csillagsorsok

A 2017-es év számmisztikája

"Aki saját erőből önmagának urává válik, az olyan, mint a sarkcsillag: mozdulatlan, és a Világmindenség őkörötte kering."
(Konfuciusz)

Az év során rengeteg viszonyítási alapot találunk az új kezdetekre. Nekünk, asztrológusoknak ilyen a tavaszi napéj-egyenlőség, Kínában a holdújév, Tibetben a Losar, személyes fordulópontok pedig a születésnapok. A nyugati világban a szilveszter éjféli pezsgőpukkanás vezet át bennünket egy új esztendőbe. Ez utóbbi egy általánosan elfogadott társadalmi egyezményt és nem a Nap vagy a Hold járását követi. Mégis jelentős, hiszen mától számítva 365 napon keresztül 2017-et mutat a telefonunk, a számítógépünk kijelzője, a naptár az íróasztalon, ez az évszám kerül minden szerződésre és az idén világra születő babáknak ez lesz létezésük mérföldköve.

2017 numerológiai vonatkozását az adja, hogy nap mint nap használjuk ezeket a számokat, időmérő jelentőséggel ruházzuk fel, így egyfajta "lenyomatot" hozunk létre. Jung megközelítésében az archetípusok azok az első lenyomatok, amik az emberiség kollektív tudatalattijába bevésődtek. A legősibb archetipikus rendszer pedig a tarot, ami képeivel könnyebben érthetővé tehetjük ezeket a szimbolikus (numerikus) üzeneteket. A tarot részben ok-okozati összefüggésekre mutat rá, ezért érdemes mindig az előzményeket is figyelembe venni.

2016-os év (A falak szelleme) meglehetősen dinamikus kimozdulásokat, derült égből villámcsapásként megélt helyzeteket hozott. A világról alkotott biztosnak vélt elképzelések keretei kezdtek szétrepedezni. Olyan dolgok történtek velünk, amiket korábban elképzelni sem tudtunk (vagy nem akartunk). Betegségek, balesetek, halálozások és egyéb veszteségek fordultak elő, amik személyesen minket vagy a környezetünkben élőket érintettek. Szilárdnak hitt emberi kapcsolatok bomlottak fel hirtelen, gyakran mindenféle érthető magyarázat nélkül. Öntudatlanul vagy egészen tudatosan falakat bontottunk.

Van azonban egy pozitív vonzata is ennek az átrendeződésnek. Az elengedés, a lezárás - bár rendkívül fájdalmas folyamat - lehetőséget ad az újrakezdésre.

Az új reménység csillagai

A 17-es szám hagyományosan az új reménység száma, amit a hamvaiból újjáéledő főnix testesít meg. Pallas Athénének szentelt athéni Akropolisz Parthenónja is hordozza ezt a számot: oldalról 17, szemből 8 oszlop szegélyezi, így az épület egyesíti magában az emberi és a kozmikus rend igazságát.

Az előző év egy rendkívül fontos epizód volt. Ha ugyanis nem vagyunk-voltunk jó helyen egy munkában, egy kapcsolatban vagy általánosságban az életben - akkor a velünk történt események ebből próbáltak meg bennünket kimozdítani. Azért, hogy végre a saját csillagunkat követhessük. A 17-es laphoz én ezt a kérdést szoktam feltenni: "Ismered saját személyes rendeltetésedet?"

Személyes rendeltetésünk az, amikor beteljesítjük, valóra váltjuk, átéljük a sorsunkat. Amikor azt érezzük, hogy az életben a "helyünkön vagyunk". Amikor sarkcsillagként ragyogunk, és másokat is képesek vagyunk vezetni, motiválni, inspirálni.

Shakespeare ezt mondja a Julius Caesarban:
"Nem csillagainkban, Brutus, a hiba,
Hanem magunkban, kik megbókolunk."


A 17-es évben továbbra is kereshetjük a külső körülményekben, másokban, a csillagainkban a hibát, megtörhetünk az élet súlyától vagy akár kézbe is vehetjük végre sorsunk alakítását.

Kulcsszavak: alázat, hit és önismeret

 A 17-es tarot lapon (Csillag) egy női alak látható, aki az egyik korsóból a földre önti a vizet a másikból a vízbe locsolja. A földbe a remény, az újjászületés, az ébredés magvait vetettük, és bízunk benne, hogy a mindennapos, gyakorlatias tartalmú kívánságaink előbb-utóbb kihajtanak.
A vízbe öntött víz az elvárások nélküli cselekedet, az áldozat bemutatása. Alázattal és bizalommal lenni (kinek-kinek hite szerint) az Univerzum, Isten, egy nagyobb Világrend felé. Közben pedig nem a sült galambot várni, hanem egyszerűen csak tenni a dolgunkat. Öntözni a virágokat.

A kívánságoknak óriási a hatalma. De ahhoz, hogy azok valósuljanak meg, amit ténylegesen akarunk, összhangba kell kerülni önmagunkkal. A "szavainkkal" vágyhatunk akármire, ha a szívünk félelmet, bizonytalanságot, hitetlenséget pumpál. Figyeljük csak meg! Minden, amit könnyű szívvel kérünk: felemel. Minden, amit görcsösen akarunk: mélyebbre húz. Ha a 2016-os évben nem valósul meg az összehangolódás önmagunkkal, akkor mielőtt most bármibe is belekezdenénk, ne hagyjuk ki a letisztulásnak ezt a lépést. Különben a káoszból csak újabb káoszt teremtünk.

Sorsfordulat

A 2017-es év a teozófikus redukció alapján, mikor a számjegyeket egyesével összeadjuk 10-es, illetve tovább bontva 1-es évet ad ki. (2+0+1+7=10, 1+0=1)

A 10-es a Sorskerék megfelelője, az 1-es a Mágusé. Ez hatalmas adomány: tudatosan vehetünk részt saját jövőképünk megalkotásában. Mindkettő igen pozitív, igen erőteljes lap, ezért várhatóan egy harmonikusabb, kellemesebb év vár ránk, mint amilyen a 2016-os volt.

Mindig, minden helyzetben önmagunkból teremtünk. Gondolataink, érzéseink formálják a világot. De a cselekedeteink teszik láthatóvá azokat. Éljünk bátran a kínálkozó alkalmakkal. Nagy pozícióváltások jönnek az élet minden területén - új szerelmek, költözések, munkahely váltások, születések, vállalkozások. Lehetőségek, amikre nyitottnak kell lenni, amiket érdemes megragadni. Igen ám, de ilyen erőkkel "dolgozni" felelősség.A sorskerék nem csak felfele emelkedik, de lefele is zuhan. Hogy mi melyik irányt éljük át az a belső mágusunkon múlik.

Crowley eredeti tarot-csomagjában három Mágus található: fehér, fekete és a transzcendens mágus. Az első minden pozitívan (mondhatni hurrá-optimizmussal) akar megteremteni, a második kizárólag öncélúan és önös érdekektől vezérelve használja imaginatív erejét, míg a harmadik egybeolvasztja a fényt és az árnyékot. Saját maga alakítja a sorsát, de nem akarja magához igazítani a sorsot.

Az előttünk álló év a ritmusokról szól. A csillagok sajátos ritmus szerint járnak az égen, a sorskerék szintén egyéni ritmus szerint forog és a szívünk dobbanásának, a lélegzetvételeinknek is megvan a maguk üteme. Ha ezt a hármat sikerül összhangba hoznunk, gyönyörű dallamok csendülnek idén fel...


Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Padparadsa facebook oldalát, itt megteheted.
Related Posts with Thumbnails