2017. január 19., csütörtök

Önellentmondások

Nap a Vízöntő jegyében: 2017.01.19 (22h24p)

"Az a felnőtt ember, aki el tudja viselni érzelmeinek sokféleségét és ellentmondásait."
(Popper Péter)

A Vízöntő az egyik legellentmondásosabb jegy. A Baknál megtapasztaljuk a határokat, itt pedig szétfeszítjük, felrobbantjuk az ismerős korlátokat. A Vízöntőhöz kapcsolódik minden, ami forradalmi, szokatlan, újító, és ebből adódóan itt vannak azok a dolgok is, amik egyik pillanatról a másikra elavulnak. Ami az 1800-as évek közepén Verne tollából még science fiction-nek hatott, ma már teljesen hétköznapi dolog, hiszen ember járt a Holdon vagy a tengerek alatt, a Föld körbeutazására pedig már nem is szükségeltetik 80 nap. A technikai újdonságok az informatikában, a gyógyászatban, de még a hétköznapokban is szinte követhetetlen sebességgel fejlődnek.

A nagy világkorszakok kapcsán is érintettek vagyunk mindebben: a Vízöntő-kor küszöbén toporgunk. Ennek velejárója a tudomány evolúciója, az életritmusa gyorsulása és az energiák felpörgetettsége. Jóval kevesebb időnk van gyógyulni, döntéseket hozni, az élet kínálta lehetőségekre reagálni. Ezzel nincsen semmi probléma, az élet kisebb-nagyobb léptékben mindig változik, de meg kell tanulni alkalmazkodni mindehhez. A "hogyan?" kérdés megválaszolásához nézzük meg alaposabban a Vízöntő jegyét.

A Vízöntő ura a Szaturnusz, ami ha "jól működik" ebben a jegyben, képes összekötni a régit és az újat, a tradíciót és a haladást. Ehhez azonban szilárd és főképp egyéni értékrend szükségeltetik. Tudnunk kell, mi az, amit feltétlen meg akarunk tartani és mik azok, amiket le kell cserélni. Nem divatból, nem másoknak vagy trendeknek megfelelve - hanem saját igényeinket felismerve.
A Vízöntő levegős jegy, ami azt jelenti, hogy itt elsősorban a gondolkodásunkról, a világfelfogásunkról van szó.
A mostani jegybe lépés kapcsán kiéleződnek a belső konfliktusok, az önellentmondások. Adódik mindez ez a Vízöntő jegy két uralkodójának feszült pozíciójából. Az Uránusz-Jupiter-Plútó kvadrátját a Szaturnusz-Mars kvadrátja is tetézi. Utóbbit ha röviden jellemezni szeretnénk: akkor ez harc az ellenállásokkal. Olyan ez, mintha tövig nyomnánk a gázt, miközben be van húzva  kézifék: le fogunk fulladni. Ha nem oldjuk fel magunkban az ellentmondásokat, könnyen elfáradunk, kimerülünk.

A Vízöntő önmagába véve is haladás,  vagyis ne ijedjünk meg attól, ha még egy kicsit blokkolva érezzük magunkat. Mielőtt előre lépnénk, le kéne választani magunkról a visszahúzó súlyokat. Sok embernél (magamnál is) tapasztalom azt, hogy változtunk. Rengeteget. Tudatosabbá, figyelmesebbé váltunk. Felismertünk ezt-azt. Mégis bizonyos gondolkodási sémák miatt úgy érezzük: megrekedtünk.

Ha a Vízöntő szemüvegén keresztül pillantunk jelen életünkre megláthatunk egy lehetséges okot ezzel kapcsolatban. Igen, változtunk, de a környezetünk még mindig olyannak lát minket, amilyenek voltunk. Bizonytalannak, támogatásra szorulónak, lustának, elesettnek, kihasználtnak... És amíg mi is rajtuk keresztül viszonyítjuk magunkat, nem tudunk továbblépni. Nem elég tudni, el is kell hinni, át is kell érezni, meg is kell élni a változást. Teljes szívvel fel kell lázadni a régi énünk ellen, hogy azzá válhassunk, akik lenni szeretnénk. Ideje levenni az álarcokat...

A Vízöntő hónap égi eseményei:

2017. január 19-én a Nap átlép a Vízöntő jegyébe. Az első negyedév még kissé feszített lesz, de ha tavasztól szeretnénk fellélegezni, új irányokat venni, remek időszak ez a saját értékrendünknek megfelelő gondolati nagytakarításra.

Január 28., szombat meglehetősen mozgalmas nap lesz. Éjjel 1 óra 8 perckor az újholddal kezdődik a kínai holdújév (Tűz Yin Kakas), majd reggel 6:39-kor a Mars belép a Kos jegyébe. Ezzel az előremozdító folyamatok elkezdődnek, de ne rohanjunk! Lassan, türelmesen, akármekkora is a késztetés!

Február 2-án, csütörtökön van Gyertyaszentelő ünnepe, ami a kelta hagyományok szerint Imbolc, ami kiemelt időpont a tisztulásra, tisztításra, gyógyulásra.

Másnap, február 3-án pénteken a Vénusz a Marsot követve átlép a Kos jegyébe és a hónap végéig együtt is haladnak. Az érzések szenvedélyesebbé válását, a szexuális energiák fokozódását hozhatja ez a konjunkció.

Február 7-én, kedden a Merkúr is jegyet vált, belép a Vízöntőbe. Ez újabb élénkítő hatás, ami elsősorban a gondolkodást befolyásolja. Inspiráltabbakká, szellemi szinten motiváltabbakká válhatunk.

Február 10. péntektől a Jupiter retrográd mozgásban lesz, ami lassítani fogja bennünk a tempót, enyhíteni a változtatási késztetéseket.

Szombaton, február 11-én (01h33p) félárnyékos holdfogyatkozásos telihold lesz. A jelenség Magyarországról is megfigyelhető. Gyönyörű oldásokat indíthat el ez a konstelláció, hatása nem azonnal, de fokozatosan érzékelhető lesz.

Valentin-nap alkalmából, február 14-én (01h32p) a Lilith belép a Nyilas jegyébe. A Szaturnusz után egy egészen más szinten kezdi meg a hitrendszeri rendrakást.


Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Padparadsa facebook oldalát, itt megteheted.
Related Posts with Thumbnails