2018. január 25., csütörtök

Többet ésszel...

Nyilas jegyben a Mars: 2018.01.26 - 03.16

"A tisztázó megbeszélés nevében benne van, hogy miről szól: a letisztázásról. Még csak nem is a megoldás megtalálásáról vagy a béke megteremtéséről van szó, bár nagyon jó lenne, ha ez történne. A tisztázás célja, hogy kiterítsük a lapjainkat, és nyíltan beszéljünk arról, amit eddig besöpörtünk a szőnyeg alá."
(Barbara Berckhan)

A Mars a legifjabb istenségek közé tartozik: a fiatalság velejárója pedig az ösztönösség, a hevesség, a lendületesség és sok esetben a meggondolatlanság. Születési képletünkben a Mars az akarati energiát szimbolizálja: azt, ahogy nekivágunk dolgoknak, érvényesítjük  vágyainkat, nekimegyünk az élet akadályainak - konfrontálódunk vagy megalkuszunk.

Tranzitoknál (mint amikről ezekben a bejegyzésekben olvashattok), a személyes vonatkozások helyett jóval általánosabb "stratégiákat" mutatnak nekünk a planéták. Ha épp a Marsot vizsgáljuk, akkor arról kaphatunk képet, hogy az adott időszakban milyen módon cselekedjünk.

A Mars és a Nyilas is tüzes energia, s bár az előző Skorpió jegyben uralmi pozícióban volt, ott inkább belülről fűtötte a szenvedélyességünket. Ezt írtam róla: "a kommunikáció itt elsősorban belső párbeszéd formájában jelenik meg. Fontos, hogy hogyan képviseljük az önmagunkról alkotott elképzeléseinket."

Azt a legtöbben érezhettük ott belül, hogy érlelődik valami. Nem feltétlenül konkrét tervek, inkább fogalmazzunk így: a változások csírája. Az idei év rengeteg, gyökeres átalakulást fog hozni, ami aktívan igazán most kezd majd beindulni.
A Nyilas jegy extrovertált, vagyis ami eddig csak belül - vágyként, szenvedélyként, indulatként, esetleg elfojtásként volt jelen - az utat tör magának.
Hogy mi fog velünk történni, az az elmúlt másfél hónap függvénye. Ugyanis a hajtóerőt ezek a folyamatok adják (a Mars diszpozitora továbbra is a Skorpió Jupiter marad).
Mindenképp a vágyaink megvalósulása igyekszik utat törni, de ha előbb rengeteg, szőnyeg alá söpört problémán kell keresztülverekednie magát, akkor nehezen kerülhetjük el ezeknek a helyzeteknek a tisztázását. Vagy belőlünk fog kirobbanni, vagy az élet hozza elénk a "takarítás" szükségességét.

A Nyilasban a Mars hosszú távra, a talán még most nem is látható jövőkép érdekében, saját hitéből táplálkozva teszi a dolgát. A Hold (+Algol) oppozícióval a legmélyebb, ösztönös félelmeinkkel, a gátjainkkal találhatjuk, amikkel lehetőségünk lesz megküzdeni. Lehet ez egy régóta halogatott beszélgetés, álmaink felvállalása, de elsősorban a saját igazunkért való kiálláshoz kapunk nagyfokú égi támogatást.

Ne mulasszuk el ezt a lehetőséget, mert a Nyilas túlzó hajlamaiból fakadóan az elodázás miatt az apró bosszúságok is hatalmasra növekedhetnek. A tartós elfojtás pedig depresszióhoz, gyomorbántalmakhoz, emésztési zavarokhoz vezethet.

Az, hogy hogyan gondolkodunk magunkról és a helyzetekről éles tükörként fog megmutatkozni (Merkúr-Plútó együttállásnak köszönhetően). Szorongásaink éppúgy testet öltenek, mint ahogy a bátorságunknak is azonnal meglesz a kézzel fogható eredménye. Érdemes mielőbb fülön csípni és tudatosan átformálni a negatív gondolatokat.

A Mars az ösztönerő, a Nyilas a szellemi erő. Ha ezt sikeresen összekapcsoljuk, akkor képesek leszünk két lábbal a földön állni, fejünkkel pedig az eget érinteni - realitásainkat és hitünkkel egyszerre megélni. Sok múlik a "lovason", mert szenvedélyeink vagy indulataink vágtára késztetnek, de mielőtt cselekednénk, álljunk meg egy pillanatra é tudatosan startoljunk el.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, ha megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kérlek kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails