2018. január 1., hétfő

Újévi fogadalmak helyett

Telihold a Bak havában: 2018.01.02 (03h25p)

"Elindulni, megtenni az első lépést nem látványos, ennek nem a hossza, hanem az iránya számít, mégis az út nagyobbik felét jelenti, mert meghatározza, merre kell tartanunk."
(Moldova György)

Az új év hagyományosan a fogadalmak ideje. Megfogadjuk, hogy ami a múltban volt, változni fog, új célokat tűzünk ki, új esélyeket álmodunk. Fogyni szeretnénk, többet sportolni, munkahelyet váltani, társra találni, netán különválni, költözni, utazni, tanulni, meggyógyulni, gyermeket vállalni, többet pihenni, kevesebbet stresszelni... Úgy érezzük, ez a nap az előttünk álló 364 előfutára, mérföldköve és meghatározója. Szívvel-lélekkel hiszünk a fogadalmainkban, de ahogy telnek a napok-hetek a meggyőződések lassan elkopnak, beleolvadnak a mindennapokba.

Az elmúlt évek nem kedveztek ezeknek a konkrét terveknek, most azonban valami változás van. Hét év után ez az első olyan új évi képlet, amikor már nem szorongat bennünket az Uránusz és a Plútó kvadrátja. Mondhatnánk azt is, hogy a korábbi fogadalmakat felülírták ezek a planéták, pontosabban a hozzájuk kapcsolódó kiszámíthatatlan eseménysorozatok.

Rengeteg minden átrendeződött az életünkben és egy újabb hét éves ciklus veszi kezdetét. Lehet, hogy még csak körvonalak, sejtések vannak előttünk. Valamiféle bizakodás, hogy tényleg másképp alakulnak a dolgok. Puha, vihar áztatta talaj a terveinknek, ezért óvatosan kell bevetni azt az új álmok magvaival.
Talán az újévi fogadalmak helyett elegendő lenne csupán az irányokat kijelölni. Engedni magunkat a hívás, a megérzések felé.
Alig lépünk át 2018-ba, máris egy igen erőteljes telihold energiája mozgat át bennünket:  négy uralom, ebből három fényszög-kapcsolatban, a Nap-Hold szembenállás pedig egy sárkány-alakzatot ad ki. Ez egyszerre támogató, feszítő és cselekvésre ösztönző konstelláció. Ha a négy sarokpontot összeolvassuk, megkaphatjuk az idei év elindító üzenetét.

Nagy jelentőséget kapnak az intuíciók és az inspirációk, mivel a Halak Neptunusz, a Rák Hold és a Skorpió Mars adják meg az alapot - ráadásul vizes házakból. Ellensúlyozásképp a Bak Napot a Szaturnusz uralja, ami józan, racionális, tudatos és rendkívül felelősségteljes.

Ez az év a tiszta irányoknak, az egyértelmű dolgoknak kedvez. Lehet, hogy még sok minden kavarog bennünk, mit is szeretnénk, merre is indulnánk, de idővel le fognak szűkülni a lehetőségek a lehető legkedvezőbb irányokra. Akkor nem szabad halogatni, neki kell indulni a megvalósításnak. Ugyanis az idő fontos szerepet fog játszani ebben az évben. Nem szabad a múltban ragadni, mert a korábbi sérelmek, félelmek, bizonytalanságok most sokszoros erővel fognak visszahúzni bennünket.
Hallgassunk az ösztöneinkre, de ne a szeszélyeinkre! Lássunk túl az adott pillanaton, csak így vállalhatjuk a döntéseinkért a felelősséget. De merjünk végre cselekedni is, most jött el a valódi, kézzel fogható változásoknak az ideje!
Kívánok minden kedves Olvasómnak új irányokban és sikerekben gazdag 2018-as esztendőt!
Szeretettel: Eszter


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, ha megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kérlek kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails