2022. április 20., szerda

Szépségkeresés

Bika jegyében jár a Nap: 2022. 04. 20 (04h25p)

Bevezető gondolat: "A szép magában foglalja a pillanatnyi lét és az örökkévalóság egységét." (Simone Weil)


Ma átléptünk a Bika jegyébe, ami a természetéből adódóan remélhetőleg hoz egy kis lassulást. Az előző Kos hónapon érzésem szerint végigrobogtunk, miközben annyi minden történt, hogy nem is nagyon tudok visszaemlékezni, mikor is kezdődött. Főleg itt a végén, alig győztem megírni a bejegyzéseket, ami egyik-másik mélysége miatt nem is volt olyan egyszerű...

De ez így is van rendjén: a friss energiával berobbanó tavasz, a szeszélyes április, a pörgős hóvége pont olyan volt, mint a kergén ugrándozó bárányok a réten. Ezzel szemben a fix Bika szeret megállni, nézelődni, gyönyörködni és élvezni az életet – lépésről lépésre. Ő az érzékiség mestere, minden jöhet, ami kellemes: finom illatok, zamatos ízek, lágy dallamok, megnyugtató színek, meghitt ölelések.

A mostani képlet olyan, mintha az emberiség kollektíven kiéhezett volna a szépségre és egyre sürgetőbben vágynánk arra, hogy belemerüljünk az örömbe.

A vágy önmagában még nem garancia arra, hogy át is tudjuk adni magunkat ennek az érzésnek, de mindenképpen jó kiindulópont követni a belső késztetéseket.


Alapenergiák

Nagyon izgalmas, hogy a Bika jegybe lépés képlet aszcendensével együtt áll a Vénusz, vele együtt pedig az Achernar állócsillag.

Ha ezt a szimbólumot festménnyé formálnánk, akkor a hajnal fényeit látnánk megcsillanni a tengerbe ömlő folyó deltáján. Rózsaszínbe, narancsba, halványodó kékbe játszó színek háttere előtt épp kibukkanna a habokból a szépség és a szerelem elragadó istennője, Aphrodité.

Ő az, aki az előző bekezdésben említett vágyat ébreszti fel bennünk. Vénusz az egyik legősibb archetípus, minden kultúrában megtaláljuk ezt az energiát, bár az elmúlt évezredek patriarchális szemlélete nagy kísértőnek, végzet asszonyának, szemérmetlen csábítónak bélyegezte a vénuszi minőséget. A blogon sokat foglalkoztunk Lilith-tel, aki a női lélek mélységeibe, az árnyékokon keresztüli önismeretre hív bennünket, ám Vénuszról jóval kevesebb szó esett.

Pedig ez az a női minta, akivel ha kapcsolatba szeretnénk kerülni, nem kell alagutat ásni önmagunkban. Ők vagyunk mi, amikor a tükör előtt állva sminkeljük magunkat vagy válogatunk a ruháink között, hogy mit is vegyünk fel aznap, mert tetszeni vágyunk a világnak és önmagunknak. Vénusz az az oldalunk, akinek jól esik, ha megdicsérik a frizuráját vagy előzékenyen lesegítik a kabátját. Férfiaknál ő képviseli azt a nőt, akit szívesen randevúra hívnánk, akivel jól esik flörtölni, akit izgalmas meghódítani.

Vénusz a létezés szépsége, a kapcsolatok fűszere.

Igen ám, de ennél a jegyváltásnál a Hold-kvadrát miatt a szépségkeresés utáni sóvárgásunkat előfordulhat, hogy olcsó pót-kielégülésekkel próbáljuk csillapítani. Ha a belső szépség kibontakoztatása helyett a külsőségre helyeződik a hangsúly, akkor örökké éhesek maradunk. Egyre többet és többet akarunk: elismerésből, külső megerősítésből.

Vénuszi minőséget élni az, amit a viszonzott szerelembe él át az ember: felszabadultabb, érzékibb, magabiztosabb lesz, mint korábban volt. Ez a teljes odaadás, miközben megőrizzük a saját értékeinket.

A mostani Bika hónap "feladata", hogy belekóstoljunk az élet iránti szerelembe és ezáltal  minél több pillanatot időzzünk az örökkévalóság egységében.


Bika hónap lépésről lépésre

2022. április 21., csütörtök: az áramlás akadályai

Rögtön a hónap elején egy feszegető kérdéssel találjuk szembe magunkat, amit a  Szaturnusz és a holdcsomópontok egzakt kvadrátja szegez nekünk. Pontosan azokra a (múltbéli) blokkokra pillanthatunk rá, amik miatt nehezünkre esik magunkhoz ölelni az életet.


2022. április 28., csütörtök: békeharc

A precessziónak köszönhetően a Nap a Bika csillagjegyen keresztül éri el a Kos csillagkép központi csillagát, a Hamalt. A belső béke megteremtését így egy jóval nyugodtabb, földhöz kötöttebb környezetben tanulhatjuk meg.



2022. április 30., szombat: beszéljünk az örömről!

Két fontosabb esemény is lesz ezen a napon. Éjfél után néhány perccel a Merkúr átlép az Ikrekbe, majd este fél 11 körül részleges napfogyatkozással kísért újhold lesz. Ígérem, beszélünk az örömről!



2022. május 1., vasárnap: anyák napi szerelemünnep

Egyszerre köszöntjük az édesanyákat és – ízlés szerint – a munkát vagy a szerelmet. Ugyanis május elsejére esik Beltane, a virágba borulás ünnepe.


2022. május 2., hétfő: szenvedélyes hétköznapok

A Vénuszunk kitör a Halak idealisztikusságából és átlép a Kos vadabb, erőteljesebb megnyilvánulásába. Vágyaink konkrétabbakká, sürgetőbbekké válhatnak, jóval impulzívabban, szenvedélyesebben fejezhetjük ki magunkat érzelmi és kapcsolati téren.


2022. május 3., kedd: változáspont 1.

A Plútó hátrálni kezd, de még az utolsó pillanatban teljessé válik a Jupiterrel a szextilje. 2020-ban a két planéta együttállása nagyban hozzájárult a belső transzformációinkhoz (A változás állapota), most pedig visszatekinthetünk és megállapíthatjuk, mekkora utat tettünk is meg.


2022. május 5., csütörtök: változáspont 2.

Ma a Nap-Uránusz-Menkar együttállás hív minket egy újabb összegzésre. A valóságfelfogásunk rohamléptekkel formálódik (Semmi sem az, aminek látszik), amire a Cet száján keresztül egy újabb aspektusból tekinthetünk.



2022. május 9., hétfő: kommunikációs fordulat

A Merkúr eddig "szaladt előre", most megáll, majd csütörtökön retrográd mozgásra vált. Hosszú hátrálása lesz, majdnem egy hónap, június 5-én fordul ismét direktbe. Közben még május 23-tól a Bika jegybe is visszalátogat.

Retrográd Merkúrra jellemzőek a kommunikációs kisiklások: érdemes időpontokat többször is leegyeztetni és ne sértődjünk meg, ha félreértésekkel találkozunk. Érdemes a közlekedésben jobban figyelni.


2022. május 11., szerda: sors-előrelépés

A Jupiter kilép a "komfortzónájából" és a Halakból átevez a Kosba. Míg az előbbi jegyben legjobb taktika volt rábízni magunkat az áramlatokra, itt érdemes magunkhoz ragadni a kezdeményezést!



2022. május 16., hétfő: ébresztő!

Jó feszült teliholdunk lesz, cserébe egy kis égi látványosságban is lesz részünk, ugyanis teljes holdfogyatkozás kíséri ezt a napot. Mivel kora reggeli órákban pontosodik ki a Nap és a Hold szembenállása, így hazánkban csak a kilépési szakaszt csíphetjük el. Mivel a holdcsomópont-tengely itt is szerepet kap, így az első kérdésünkre újból választ kereshetünk: miért is esik nehezünkre magunkhoz ölelni az életet? Talán az Algoltól (Legbelső félelem) megkapjuk a feleletet...



2022. május 18., szerda: spirituális motiváció

Mars és Neptunusz egzakt együttállása a hónap lezárása. Május 9-től 26-ig tart a fényszög, így ebben az időszakban könnyebben elillanhatnak az energiáink, érzékenyebb lehet az immunrendszerünk, motiválatlanabbá válhatunk. Cserébe itt az ezek hátterében lappangó lelki okokra is magyarázatot kaphatunk.


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails