2013. február 8., péntek

Éhes Hold és a Kígyó: kezdődik a kínai holdújév

"Túl kell lépni a régi elképzeléseken, szokásokon, véleményeken, olykor még a barátokon is.
Nehezen tanulja meg az ember, hogyan kell elhagyni dolgokat.
A kígyó levedli bőrét, mert arra van szüksége.
Nem férnek el az új dolgok, ahol kevés a hely."
- Marlo Morgan -

2013. február 10-én (8h21p) az "Éhes" Vízöntő újholddal lépünk be a kínai újévbe. A tibeti Losar - a Csodák ünnepe - idén három napos lesz. A Víz Kígyó éve 2014. január 30-ig tart.

Beavatás az élet misztériumába
A kígyó szinte a világ összes kultúrájában fellelhető mitikus állat. Tele van ellentmondásokkal: levedlő bőrével az újjászületés, mérgével a gyors halál szimbóluma. A lefelé csúszó kígyó a kísértés, a hanyatlás, az anyagba süllyedés, a felfele tekergőző kígyó a gyógyítás, a feltámadás, a szellemi felé emelkedés. Az élet nagy erői felett gyakorol hatalmat, ő uralja a szexualitást, a Föld tudatosságot és az átszellemülés erejét. Saját farkába harapó kígyó a végtelen körforgást - az örök kört - a kezdetet és a véget jelenti.

Kínai Víz Kígyó éve
Bölcsességet, mélységet, gyógyító erőket hordoz magában ez az év. Mint ahogy a kígyó szimbóluma, úgy az éve energiája is tele lesz ellentmondásos tendenciákkal. Botrányok és meglepetések várhatók ebben az évben. A Kígyó éve kedvez az üzleti tevékenységeknek és kapcsolatoknak.
Arra hívja fel a figyelmet, hogy hallgassunk a megérzéseinkre, bízzunk az ösztöneinkben, élesszük fel intuitív énünket. A test-tudatosság is fontos lehet ebben az évben, tudatalattink érzékeinken keresztül lép kapcsolatba velünk.
Határozott, tevékeny és energikus év ígérkezik, új lehetőségekkel és rendkívüli megoldásokkal.
Vizes jellegéből adódóan nagy fokú simulékonysággal, alkalmazkodóképességgel, rugalmassággal tudunk leginkább előrehaladni. Finoman, de kitartóan cselekedjünk, mozduljunk, így hassunk életünk folyamára.
 
Holdcsomópont a Kígyó Szívében
Tavaly a Sárkány évében, a felszálló holdcsomópont a Sárkány csillagkép fejével állt együtt, idén pedig a Kígyó csillagképpel kerül kapcsolatba.
A Kígyó csillagkép alfa csillaga az Unukalhai, amit úgy is neveznek, "Cor Serpentis", vagyis a kígyó szíve.
Ennek az állócsillagnak meglehetősen rossz híre van a tradicionális asztrológiában, hasonlóan a 2012-es Rastaban-együttállással ez is Szaturnusz-Mars jellegű.
A régi sérelmek "levedlésére", gyors és kíméletlen elpusztítására szólít fel minket, ha arra vágyunk, hogy halott élethelyzeteink helyén valami új és friss sarjadjon.

2 megjegyzés:

 1. Kedves Eszter!

  Nagyon tetszett amit írtál !! – kígyó önkéntesként meg főleg értékelek mindent ami a kígyókhoz bármilyen értelemben is, de kötődik -.
  Írásodhoz kapcsolódóan érdekelné még az az őserő is ami maga a Kundalíni energia, a bennünk lakozó kígyó vagy ha úgy tetszik szunnyadó mágikus erőnk.
  Izgalmas, de veszélyes terület …
  Kiváncsi vagyok a véleményedre.

  És ha már az intuícióknál tartunk így a Kígyó évével, a Neptunusz energiájának pozitív integrálására szívesen olvasnék még hasznos gyakorlati tanácsokat is tőled. Sokaknál veszem észre, hogy a 2012. február 3-i Neptunusz Halakba lépést nem tudják jól lekövetni. Jó megérzések futnak szerte, csalfa megérzések lépnek be helyette, gondolatok oldódnak ki befogatlanul, az álomvilágról, a ködös tévutakról, és a téveszmékről már nem is beszélve ...
  Ha van neptunuszi megközelítésből az egészségre vonatkozó tanácsod, azt is örömmel olvasnám.

  Köszönöm.
  Edit

  VálaszTörlés
 2. Szia Edit,

  köszönöm! Azt hiszem, a kundaliniről van egy bejegyzés a blogon. Legalábbis volt egy dinamikus kundalini meditáció zenével, most viszont úgy tűnik, az a videó már nem érhető el a YouTube-on...
  Akkor ajánlom az Azúr Elefánton a Mitikus kígyókról szóló írást, nagyon szép, összeszedett és érdekes munka: http://azurelefant.blogspot.hu/2011/12/mitikus-kigyok.html?m=1

  A Neptunusz energiája pontosan olyan, mint ahogy leírtad: ködös, megfoghatatlan, csalóka. Hogyan lehetséges integrálni mindezt? Azt hiszem, ha erre a kérdésre egzakt, tudományos választ adnék, nagyon messze járnék a valóságtól. Két idézet jutott erről eszembe:

  "Mi magunk teremtjük meg azokat az illúziókat, amelyek segítségével tovább élhetünk. És egy nap, amikor már nem vakítanak el, és nem is vigasztalnak, leromboljuk őket, egyik csillogó téglát a másik után ütjük ki a falból, míg nem marad más, csak az őszinteség ragyogó fénye. Felszabadít ez a fény. Kell. Rémisztő. Mezítelenül, kiürítve állunk előtte. És amikor a szemünk már nem bírja tovább, új illúziót teremtünk, amely ismét megvéd bennünket a nyugtalanító igazságtól."
  - Libba Bray -


  „A legnagyobb illúzió az, hogy azt hisszük, már nincsenek illúzióink.”
  - Rollo May -

  Egészségre vonatkoztatva pedig az Igazából szerelem című film klasszikus mondata: "Gyerekek, ne vegyetek drogot!" :)

  További szép hétvégét!

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails