2013. február 8., péntek

Éhes Hold és a Kígyó: kezdődik a kínai holdújév

"Túl kell lépni a régi elképzeléseken, szokásokon, véleményeken, olykor még a barátokon is.
Nehezen tanulja meg az ember, hogyan kell elhagyni dolgokat.
A kígyó levedli bőrét, mert arra van szüksége.
Nem férnek el az új dolgok, ahol kevés a hely."
- Marlo Morgan -

2013. február 10-én (8h21p) az "Éhes" Vízöntő újholddal lépünk be a kínai újévbe. A tibeti Losar - a Csodák ünnepe - idén három napos lesz. A Víz Kígyó éve 2014. január 30-ig tart.

Beavatás az élet misztériumába
A kígyó szinte a világ összes kultúrájában fellelhető mitikus állat. Tele van ellentmondásokkal: levedlő bőrével az újjászületés, mérgével a gyors halál szimbóluma. A lefelé csúszó kígyó a kísértés, a hanyatlás, az anyagba süllyedés, a felfele tekergőző kígyó a gyógyítás, a feltámadás, a szellemi felé emelkedés. Az élet nagy erői felett gyakorol hatalmat, ő uralja a szexualitást, a Föld tudatosságot és az átszellemülés erejét. Saját farkába harapó kígyó a végtelen körforgást - az örök kört - a kezdetet és a véget jelenti.

Kínai Víz Kígyó éve
Bölcsességet, mélységet, gyógyító erőket hordoz magában ez az év. Mint ahogy a kígyó szimbóluma, úgy az éve energiája is tele lesz ellentmondásos tendenciákkal. Botrányok és meglepetések várhatók ebben az évben. A Kígyó éve kedvez az üzleti tevékenységeknek és kapcsolatoknak.
Arra hívja fel a figyelmet, hogy hallgassunk a megérzéseinkre, bízzunk az ösztöneinkben, élesszük fel intuitív énünket. A test-tudatosság is fontos lehet ebben az évben, tudatalattink érzékeinken keresztül lép kapcsolatba velünk.
Határozott, tevékeny és energikus év ígérkezik, új lehetőségekkel és rendkívüli megoldásokkal.
Vizes jellegéből adódóan nagy fokú simulékonysággal, alkalmazkodóképességgel, rugalmassággal tudunk leginkább előrehaladni. Finoman, de kitartóan cselekedjünk, mozduljunk, így hassunk életünk folyamára.
 
Holdcsomópont a Kígyó Szívében
Tavaly a Sárkány évében, a felszálló holdcsomópont a Sárkány csillagkép fejével állt együtt, idén pedig a Kígyó csillagképpel kerül kapcsolatba.
A Kígyó csillagkép alfa csillaga az Unukalhai, amit úgy is neveznek, "Cor Serpentis", vagyis a kígyó szíve.
Ennek az állócsillagnak meglehetősen rossz híre van a tradicionális asztrológiában, hasonlóan a 2012-es Rastaban-együttállással ez is Szaturnusz-Mars jellegű.
A régi sérelmek "levedlésére", gyors és kíméletlen elpusztítására szólít fel minket, ha arra vágyunk, hogy halott élethelyzeteink helyén valami új és friss sarjadjon.
Related Posts with Thumbnails