2013. február 27., szerda

Hold és mozgás

„Ez az asszonyok ideje. ... Az asszonyok érzik, amit a Föld érez - a Föld szomorúságát és búskomorságát gyermekei mostani életvitele miatt. Az asszonyok ezt érzik; ez az érzés ott él a szívükben, erősebben, mint a férfiakban, mert a férfiak mindig el vannak foglalva valamivel. A férfiaknak el kell ismerniük, hogy bennük is van egy női lélek, s itt az ideje, hogy ugyanazt érezzék, mint asszonytársaik. El kell ismerni az asszonyokat. Hitelt kell adni az asszonyok szavának. Az asszonyok meg fogják mutatni magukat. A világ vagy felfigyel rájuk, vagy nem, de az érzés olyan erős, hogy az asszonyok megmutatják magukat, s hangot adnak érzéseiknek. ... Eljött az idő.”
- Wickie Downey, Tewa -

A holdfázisok hatással vannak a hangulatunkra, szervezetünk fizikai állapotára, ezért igazíthatjuk ehhez sporttevékenységünket, feltöltődésünket, pihenésünket. 
(Az aktuális havi holdállásokat jobb oldalt, a "Havi bolygómozgások" címszó alatt megtalálod!) 

Növő vagy fogyó
A növő fázisban lévő Hold az erőgyűjtés, a beépülés és a pihenés időszaka, míg a fogyó Hold a kiürülésé, az energiafelhasználásé és az aktivitásé.
Az újholdtól teliholdig tartó időszak a regenerálódás, a feltöltődés és a megerősödés két hete.
A telihold alatt különösen érdemes odafigyelni a feszültséglevezetésre.
A teliholdtól újholdig tartó két hét alatt felhasználhatjuk a felhalmozott energiatartalékokat.


Csillagjegyek szerint
Kos Holdnál - türelmetlenebbek, feszültebbek vagyunk, ezért érdemes az energiák levezetésére figyelmet fordítani. Próbáljunk meg délben egy keveset pihenni, vagy legalább este 11 előtt ágyba kerülni.

Bika Holdnál - nehezebben szánjuk rá magunkat a mozgásra, ha mégis, válasszunk összpontosító gyakorlatokat. Lazíthatunk egy kellemes masszázzsal is.

Ikrek Holdnál - a tüdőt érdemes támogatni célirányos légzőgyakorlatokkal és a dohányzás mellőzésével. Ha nem jutunk el sportolni, legalább a karokat és a vállakat mozgassuk át.

Rák Holdnál - szintén inkább pihenésre vágyunk. Fontos, hogy az éjszakai alvás elegendő és kielégítő minőségű legyen. Uszodalátogatásra alkalmas ez a nap.

Oroszlán Holdnál - kerüljük azokat a tevékenységeket, amik túlterhelik a szívet és a keringést. A rövid, déli pihenő kifejezetten felüdítő lehet.

Szűz Holdnál - ismét passzívabb időszak következik. Fontos, hogy az étkezések után iktassunk be 5-10 perc pihenőt.

Mérleg Holdnál - a mozgás társaságban az igazi. Ilyen például a tánc: könnyed, kifinomult és elegáns. Lehet salsa, tangó, de akár jazzbalett vagy hip-hop is.

Skorpió Holdnál - lehetőleg olyan mozgásformát válasszunk, ahol nem a teljesítmény, hanem a kitartás a fontos. Legjobb, ha friss levegőn végezzük mindezt.

Nyilas Holdnál - ha nem vagyunk edzésben, ezeken a napokon ne erőltessük túl magunkat, inkább csak sétáljunk. Fontos továbbá a kielégítő éjszakai alvás, a meditáció is.

Bak Holdnál - a térdet és az ízületeket minden mozgás jobban igénybe veszi, mint más napokon. Ne erőltessük, hajtsuk túl magunkat.

Vízöntő Holdnál - kerüljük a hosszas egy helyben álldogálást, főleg, ha hajlamosak vagyunk a visszér-problémákra. Sportolásnál ügyeljünk, mert gyakoribbak a balesetek, a ficamok, a rándulások, mint más napokon.

Halak Holdnál - a kellemes vízi sportok ajánlottak. Szabályozzuk az alvásritmusunkat, és ha tehetjük, éjjel 11 óra előtt bújjunk ágyba.


Related Posts with Thumbnails