2013. február 1., péntek

Hold és szépség

„Ez az asszonyok ideje. Olyan erők munkálkodnak, amelyekről a legtöbben közülünk nem akarnak tudomást venni… Asszonyi mivoltomban szólok, mert ez az asszonyok ideje, az asszonyok kora. Megvannak a magunk próféciái, s ezeket a dolgokat közhírré kell tenni.
Asszonyi mivoltunk teszi lehetővé a spirituális párbeszédet. Nem vagyok férfiellenes. A cselekvés férfidolog. A termelés férfidolog. De egyensúlynak kell lenni. Ha szelíd belső hangra hallgatunk, akkor vagyunk kiegyensúlyozottak.”
- idős indián asszony -

Amióta világ a világ, a Hold a nőiség ősi energiáját, a természet örök körforgását jelképezi. A Hold változásai útmutatót nyújtanak nekünk a mezőgazdaság, a ház körüli tevékenységek, a táplálkozás vagy a szépségápolás területein. (Az aktuális havi holdállásokat jobb oldalt, a "Havi bolygómozgások" címszó alatt megtalálod!)

Növő vagy fogyó
A növő fázisban lévő Hold az erőgyűjtés, a beépülés és a pihenés időszaka, míg a fogyó Hold a kiürülésé, az energiafelhasználásé és az aktivitásé.
Minden olyan szépségápolási tevékenységet, amikor tápláló vagy hidratáló anyagokat juttatunk a szervezetünkbe, az arcbőrbe, a hajba - az újholdtól teliholdig tartó két hétre időzítsünk, mert ez idő alatt sokkal intenzívebben épülnek be.
A méregtelenítést, szőrtelenítést, szemöldökszedést ezzel szemben - a teliholdtól újholdig tartó időszak alatt érdemes megtenni.

Csillagjegyek szerint
Kos Holdnál - kerüljük a sérüléssel járó arckezeléseket, például a pattanások nyomkodását, mert sokkal maradandóbb hegek keletkeznek az arcon, mint más napokon.

Bika Holdnál - kényeztessük magunkat lazító testmasszázzsal vagy a nyirokkeringést élénkítő masszázzsal.

Ikrek Holdnál - kézápolásra különösen figyeljünk ezeken a napokon, legalább egy kis bőrtápláló-hidratáló kézkrémet használjunk.

Rák Holdnál - kerüljük a hajvágást és a fodrászt, mert a haj ezeken a napokon kócos és kezelhetetlen lesz. Vizes holdnál különösen fontos a külső-belső hidratálás.

Oroszlán Holdnál - ajánlott leginkább a hajvágás, mert ezen a napokon erősebb és dúsabb lesz a hajunk. A dauer viszont rettenetesen begöndörödik.

Szűz Holdnál - hajfestésre és a hajformázásra a legalkalmasabb időszak. Ugyanez igaz a szemöldök vagy a szempilla festésére is.

Mérleg Holdnál - mindenfajta kényeztető szépségápolásra, a bőr esztétikai kezelésére kiváló. Vizes napok mellett Mérleg holdnál is nagyon fontos a folyadékbevitel.

Skorpió Holdnál - legjobb nap a szaunázásra, a bőrön keresztüli méregtelenítésre, az izzadásra. Vizes hold, ezért igyunk eleget.

Nyilas Holdnál - izomlazító masszázsok mellett a méregtelenítő nyirokmasszázsra is alkalmas nap.

Bak Holdnál - mindenfajta bőrápolásra kitűnő. Körömvágást is időzíthetjük ezekre a napokra, így keményebbé és ellenállóbbá válik a körmünk. Szőrtelenítést, főleg, ha tartós eredményre vágyunk, időzítsük Bak Holdra.

Vízöntő Holdnál - a lábszárunkat kényeztessük lazító krémekkel, az esetleges visszereket gyógynövényes pakolásokkal.

Halak Holdnál - kerülendő a hajápolás, de még a hajmosás is, mert ezeken a napokon sokkal jobban korpásodik a fejbőrünk. Ellenben érdemes a lábunkkal foglalkozni, ez a pár nap a lábfürdőkre, a talpmasszázsokra, a reflexológiai kezelésekre kiválóan alkalmas.

Related Posts with Thumbnails