2013. április 14., vasárnap

A Vénusz örömére: a szeretet kristályai

„A szeretetben elsüllyed és eltűnik az élet minden ellentmondása.
Csak a szeretetben békül ki az egység a kettősséggel.”
- Rabindranath Tagore -

Amikor a Mars a Kos jegyébe, vagyis uralmi pozícióba lépett, kapott egy külön bejegyzést a szenvedély kristályairól.
Hogy tökéletes legyen a harmónia, így párja, a Vénusz sem maradhat ki ebből.
A Vénusz felel az érzelmi jólétért, a kiegyensúlyozottságért, az érzékiségért. Fizikai szinten hozzá tartoznak a páros szervek: a mandulák, a pajzsmirigyek, a vesék, a petefészkek és a herék.
Ahogy a mitológiában vagy az asztrológiában Vénusz és Mars összetartozik, úgy a szervezetben is kettejük fő elemei - a réz és a vas - együttműködnek. A réz nélkülözhetetlen a vas-anyagcserében és elengedhetetlenül fontos a vörösvértestek képzéséhez.
Így elsősorban a réztartalmú ásványok a Vénusz kövei. Másodsorban pedig az érzelmi középpont színét képviselő zöld és rózsaszín árnyalatú drágakövek.
S a további igazságosság jegyében, a Vénusz uralmi jegyeinek is két kristály jut fejenként.

Vénusz a Kosban: grosszulár
Ebben a jegyben az érzelmes Vénusz hevesebb, szenvedélyesebb, követelőzőbb és kalandvágyóbb.
A Kos Mars egyik kristálya a pirop, így a vénuszi párja szintén egy gránát. A grosszulár jelentése "egres", mivel a benne lévő vas-nyomelemtől éppen olyan harsogó színű mint a fanyarkás gyümölcs.
Energiája az érzelmi újrakezdést és a regenerációt támogatja.

Vénusz a Bikában: krizopráz és rózsakvarc
Saját uralmi pozíciójában a Vénusz érzékisége, életélvezetre való fogékonysága kiteljesedik. Szilárd kötődésre vágyik, bár hajlamos a féltékenységre.
A Bika Mars karneoljának a párja a krizopráz, vagyis a kalcedon értékes, csodálatosan almazöld színváltozata. Már középkorban a Bika jegyéhez társították, és a bika képét belevésve oltalmazó amulettnek használták.
Lecsillapítja a háborgó, haragvó érzéseket, csillapítja a heves féltékenységet, a szerelmi bánatot.
A felhősen áttetsző kvarcféleség, a rózsakvarc, színe a halványtól az erőteljes rózsaszínig terjed.
Finom energiájával fizikai szinten a szívritmust szabályozza, növeli a termékenységet, lelkileg pedig fokozza az érzékenységet, az együttérzést.
Szerelmi mágiákban szerelemvonzó kőnek alkalmazták.

Vénusz az Ikrekben: verdelit
A levegős jegyben a Vénusz könnyedebbé, szárnyalóvá válik. Szívesen ismerkedik, flörtöl, beszélget, de nehezebben köteleződik el.
A szivárvány minden színében pompázó turmalin zöld változata a verdelit. A salátazöld árnyalattól a smaragdszínen keresztül a feketés-zöldig előfordul.
Segít a csapongó Ikrek Vénusznak észrevenni az élet csodáit. Fizikai szinten az idegek erősítése mellett a szívre is jótékony hatást gyakorol.

Vénusz a Rákban: szerpentin
A Rákban a Vénusz álmodozó, romantikus és vágyakozással teli. Biztonságot nyújtó otthont és tökéletes partnert szeretne.
A szerpentin, vagyis a "kígyókő" felhasználása a legősibb időkre nyúlik vissza. Finom rostos vagy leveles szerkezete adja a kígyóbőrszerű mintázatát. Savakra nagyon érzékeny.
Hangulatingadozások kiegyensúlyozása, illetve a vese támogatására használták.

Vénusz az Oroszlánban: peridot
Itt a Vénusz tele van életörömmel, nagyvonalúsággal, öntudattal. Meglehetősen hatásvadász módon nyilvánítja ki érzéseit.
Peridot neve az arabból származik, "ékkövet" jelent. Ezt az olajos zöld kristályt már 3500 évvel ezelőtt az Egyiptomiak is ismerték és használták.
Mérsékeli a heves érzelmeket, csillapítja a haragot, az indulatokat. Állítólag Kleopátra is ezzel a kővel kedveskedett szerelmének, Antoniusnak.

Vénusz a Szűzben: kunzit
Ebben a jegyben a Vénusz gyakorlatias és visszafogott. Érzelmileg megbízható, hűséges, de meglehetősen félénk.
A kunzit rózsás árnyalata kevéssé hivalkodó, színe idővel még fakóbbá válhat, de ez a színes szerénység valódi ritkaság.
Kapcsolatteremtési problémák oldására, illetve önkritika és önelfogadás közti egyensúly megteremtésében segít.

Vénusz a Mérlegben: jáde és fehér nemesopál
Második uralmi jegyében a Mérleg az egyenrangúságra, a kiegyenlítődésre törekszik. Harmonikus és művészi.
A jáde-csoporthoz tartozik a jadeit és a nefrit. Mindkettő nevét a "vese" szó után kapta, így a fizikai szintű felhasználása egyértelműen ehhez a szervhez kapcsolódik.
Kínában igen komoly kultusza van ennek a kőnek, pillangófaragással jegyajándéknak adják. A lelki egyensúly megteremtésének, a kiegyenlítésnek a köve.
Az opál elbűvölő színjátékával az egyik legszebb, legkülönlegesebb és az egyik legérzékenyebb drágakő. Ha fűtött lakásból kilépünk a hidegre, felszíne elhomályosul. Egy hindu monda szerint a három isten varázslatos nőt alkotott, akit felhővé, végül ékkővé változtatták. Brahma lehelte rá a kéket, Visnu a sárgát, Siva pedig a vöröset. Középkorban úgy tartották, hogy a szőke hajadonoknak segít megőrizni hajuk szép színét.
A fehér nemesopál fokozza a szépérzéket, az érzékiséget, átsegít a bánaton.

Vénusz a Skorpióban: malachit
Itt a Vénusz érzéki, intenzív, tabukat nem ismerő. Függőségeit lelki vagy szexuális téren alakítja ki.
A görög malakhé, vagyis "mályva" után kapta a nevét ez a gyönyörű rajzolatos víztartalmú réz-karbonát. Szexuális nehézségek, menstruációs panaszok oldására használták. Mágiában szerelemvonzó, de a legenda szerint, ha viselőjét veszély fenyegeti, a kő darabokra törik.

Vénusz a Nyilasban: türkiz
Vénusz a Nyilasban meglehetősen idealisztikus, fennkölt. Hatalmas a lelkesedése, de függetlenségéhez meglehetősen ragaszkodik.
A török kő réztartalmának köszönheti egyedi zöldeskék vagyis türkiz színét. Savakra, lúgra, zsiradékra, hőre egyaránt érzékeny, óvatos bánást igényel.
Kiegyensúlyozottságot, vidámságot, derűt hoz az életünkbe, de szerencsét csak akkor, ha ajándékba kapjuk.

Vénusz a Bakban: morganit
Az érzelem számára nem játék, nagyon komolyan veszi azokat. Tartózkodó, gyakran gátlásos megnyilvánulások jellemzik.
Finom rózsaszín vagy lazacos árnyalatú rózsaberill a smaragd rokona.
Segít kifejezni az érzéseket, lehetővé teszi azok kifejezését. Szeretetet ébreszt az élet és mások iránt és segít érzelmileg azonosulni életfeladatunkkal. Fizikailag oldja a stresszt, erősíti a szívet.

Vénusz a Vízöntőben: rózsaszín kalcit
Szabad, eredeti, független. Nem szereti, ha elköteleződésre kényszerítik, érzelmileg meglehetősen kiszámíthatatlan.
A viszonylag puha kalcium-karbonát többek közt rózsaszín árnyalatban is előfordul. Nagyon ritkán gyűjtőknek vagy ékszerbe csiszolják.
Fokozza a fogékonyságot az emberi melegségre, nyitottá, sőt előzékennyé tesz mások felé. Fizikai szinten a szívritmust egyensúlyozza ki.

Vénusz a Halakban: azurit
Határtalan és feloldódó. Nagyon finom érzések, sőt gyakran túlérzékenység jellemzi. Elveszhet a vágyaiban.
Az azurit a malachit rokona, szintén víztartalmú réz-karbonát, de a zöld mellett azurkék színeket is mutat. Ha még több vizet vesz fel, malachittá alakul át. Mágiákban régi idők óta alkalmazzák, főleg az álmokban segíti az érzelmi gyógyulást, felismeréseket eredményez.
Related Posts with Thumbnails