2013. április 30., kedd

Mágikus tüzek gyúlnak: Walpurgis-éj

"Én hős vagyok. Ez mesterség, nem kevésbé, mint a szövés vagy a sörfőzés, és akárcsak azoknak, ennek is megvannak a maga szabályai, trükkjei, apró műfogásai. Megvan a módja, miként lehet meglátni a boszorkányokat, felismerni a mérgezett folyókat; vannak gyenge pontjai a sárkányoknak, és vannak válaszok a csuklyás idegenek találós kérdéseire. De a titok, ami egy hőst hőssé tesz, a dolgok rendjének ismerete. A disznópásztor nem veheti feleségül a királylányt, mielőtt útra nem kel kalandjaira, a kisgyermek sem kopogtathat a boszorkány ajtaján, mikor az éppen szabadságon van. A gonosz nagybácsit nem lehet leleplezni és ártalmatlanná tenni, mielőtt nem tesz valami gonoszat. Mindennek akkor kell megtörténnie, amikor eljött az ideje. Küldetéseket nem lehet csak olyan egyszerűen feladni, jóslatokat nem lehet hagyni megrothadni, mint a leszedetlen gyümölcsöt. Egyszarvúak maradhatnak egy ideig megmentő nélkül, de örökké nem. A boldog vég nem jöhet el a történet közepén."
- Peter Soyer Beagle -

Ma este, az északi népeknél és Közép-Európában különleges este veszi kezdetét - a télbúcsúztató Walpurgis-éj - aminek másnapján, Beltane ünnepével beköszönt végre a várva várt tavasz.
Ez a Halloween ellepontja, ott a természet meghal, most újjászületik. Ahogy a novemberi mágikus éjszakán, ezen a napon is elvékonyodik a láthatatlan határ a világok között.
A misztikus dimenzióktól való félelem a keresztény kultúra terjedésével eresztett gyökeret. Úgy tarották, hogy ezen az éjjelen  a gonosz szellemek könnyedén átjutnak, s a boszorkányok is seprűnyélen vagy kecskeháton lovagolnak. Hogy elriasszák a telet, a halált, hatalmas tüzeket gyújtottak és hangosan énekléssel, kiabálással, kürtökkel csaptak zajt. Mint ahogy minden pogány ünnephez, úgy ehhez a naphoz is bekapcsolódott az egyház, a 8.századtól Szent Valborg/Walpurgis nevét kötötték hozzá.

Viszont ha messzebbre nyúlunk vissza, akkor az ősi hagyományok szerint ezen a napon egy termékenységi ünnepet találunk, így kedvez az éj a szerelmi varázslatoknak. Ehhez nem kell semmilyen bizarr szertartást végrehajtanunk, elegendő, ha vizualizáljuk magunkban a vágyainkat.
Legjobb egy ilyen misztikus éjszakán kezdeni ezt az egyszerű gyakorlatot: képzeld el, hogy a társad ott áll melletted. Ne azt képzeld el, hogy milyen a külseje, mivel foglalkozik vagy mennyi pénzt keres, az Univerzum jobban tudja nálad, ki az, aki hozzád illik. Te csak érezd a jelenlétét. Hunyd le a szemed, és vegyél tíz mély lélegzetet. Ismételd naponta háromszor négy héten át.
A mágia megerősítéséhez használhatsz szerelemvonzó kristályokat is.
Related Posts with Thumbnails