2013. április 4., csütörtök

Számmisztikai száműzetés

"Ha a mai ostoba, agresszív, lélektelen, versenyszellemben élő, a saját neméből teljesen kifordult, degenerált Férfi tovább feszíti a húrt, és azt hiszi, mindent lehet, szembe fog találkozni nem egy másik hadsereggel, nem a terrorizmussal, nem az általa indított háborúkkal vagy a pénzvilág csődjével - hanem a női istenség sötét erejével.
Akit évezredeken át elnyomott, megalázott, meggyötört. Nem vett emberszámba. Azt hitte, erősebb és hatalmasabb nála.
Nem így van!"
- Müller Péter -

Ha a mesékre gondolunk, találkozhatunk teremtő, segítő, mágikus vagy akadályozó számokkal. Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy a hős megy, mendegél, mikor is a bokor mögül elé toppan egy óriási 1-es és kedélyesen hátba veregeti vagy egy fogcsattogtatóan rémisztő 7-es elől menekül - a meseíróknak ennél sokkal gazdagabb a fantáziája. Így a történetekben hétfejű sárkányok, három próbák, legyőzhetetlenül egyetlen kardok, átkozódó tizenharmadik tündérek mögött rejtőzik ez a tartalom. Kulturálisan, a hagyományokban vagy vallásban is felfedezhetjük  a pozitív, illetve negatív töltésű számokat.

Egyszer volt, hol nem volt, még a Holdon is túl...
A "számmisztikai száműzetést" a női minőségű számok szenvedték el. Ez azt jelenti, hogy azok a számok, amik a Hold ciklikusságához, energiájához, a változékonysághoz vagy a sötétséghez kapcsolódnak, a férfiközpontú társadalom évezredei alatt démonizálódtak. 
2 - a dualizmus száma
A másikat, a vonzó ellenpólust, az ambivalenciát és az ellentétet szimbolizálja. A férfias napminőség mellett ő az abszolút lunáris nő. A bibliai teremtéstörténet második napján Isten részéről nem érkezett jóváhagyás. (Vagyis elmaradt az a mondat, "Isten látta, hogy ez jó.")
11 - Lilith száma
A tökéletes isteni tízest követi, ha összeadjuk 1+1 = kettőt kapunk. A női erőt képviseli. A kabbalában ez a 11. láthatatlan szeíra, Dát, vagyis a tiltott gyümölcs száma.
13 - a halál száma
Tizenhármas a hanyatlás száma, a történetek, mesék legnegatívabb előjelét hozzá kapcsolják. A tucat is egész, míg egy napév alatt tizenkét szoláris hónap van, addig hozzá 13 holdhónap  kapcsolódik.
15 - a telihold száma
Tarotban ez az ördög lapja. A holdciklus 29 napjából a tizenötödikre esik a telihold, amit a  régi korok matriarchális társadalmai - a sumérok, a babiloniak - Isthár istennőnek szenteltek.

Ha szeretnél többet tudni a tarot-ról, a számmisztikáról, jelentkezz az Élet 22 kulcskérdése egyéni vagy kis csoportos tanfolyamomra!
Related Posts with Thumbnails