2013. április 3., szerda

Csillagjegyek és smink

"A vonzó ajkak érdekében mondj kedves szavakat. A kedves szemekért keresd a jót az emberekben. A karcsú alakért oszd meg ételed az éhezőkkel. A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta. A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy sohasem vagy egyedül."
- Audrey Hepburn -

A megelégedettségből, boldogságból fakadó sugárzó, természetes szépséget semmiféle sminkkel nem tudjuk az arcunkra lopni.
De nap mint nap megpróbáljuk.
Mert a külső szépség ugyanúgy hatással van a közérzetünkre, mint a belső ragyogás a bőrünkre, a tekintetünkre. Elég csak a dicsérő szavakra, az elismerő pillantásokra gondolni.
Minden nő tudja, hogy az arcfestés egyfajta szertartás. Ősi és szent. A folyamat alatt, mint egy pillangó, átváltozhatunk. S amióta világ a világ, a nők (sőt, bizonyos időben és kultúrákban a férfiak is) ezzel hangsúlyozták különlegességüket.
Már az ókori Egyiptomban is malachitot porítottak, hogy azzal színesítsék az előkelő nők a szemhéjukat. Ráadásul ez a szemfesték magas napvédő faktorral is rendelkezett, óvta a szaruhártyát a tűző afrikai napsugarak ellen. A szemöldököt szénporral feketítették. A francia hölgyek kozmetikai célokra finomra darált gyöngyport alkalmaztak.
Természetesen a kozmetikaipar azóta rengeteget változott-fejlődött, de a cél változatlan maradt: az átlényegülés.
Tovább a cikkhez: Sminkelj a horoszkópod szerint!

Related Posts with Thumbnails