2015. március 20., péntek

Egyszer volt, hol nem volt... Kos jegyével nekivágunk a tavasznak!

"A szokás illúzió, a szabadság tény, valóság.
Az életem egy regény, aminek én vagyok a szerzője is, főhőse is.
Az, hogy mit tesz a hős a következő fejezetben,
teljesen tőlem függ, az én felelősségem."

(Feldmár András)


Végre! Olyan hosszú volt a tél, és nem az időjárás szempontjából, hanem valahogy belül... Hiába a globális felmelegedés, az 1000-es D-vitamin reklámok vagy a szoláriumok adta műnapfény-élmény, az emberek lelkét nem lehet megtéveszteni.
Az őszi napéjegyenlőséggel akarva-akaratlanul fokozatosan elcsendesülünk, befelé figyelünk. Ha nem tudatosan tesszük mindezt, akkor a környezetünk, a lehetőségeink (hiánya),illetve a felbukkanó élet-jelzések váltják át pirosba a lámpát.

A növények is hasonlóképpen működnek: minél nagyobb, erősebb gyökeret eresztenek télen (lefelé, befelé, a sötétség irányába), annál dúsabb, szebb lombkoronát képesek tavasszal terebélyesíteni (kifelé, felfelé, a nap felé).

Főképp ebben a fél esztendőben volt ez így, mikor a sorozatos újholdak felkínálták az újratervezést. (Érzelmi ébredés: újhold és teljes napfogyatkozás a Halakban)
A változás mindig belülről indul, a láthatatlanból - álmok, vágyak, elképzelések - a látható felé - a megvalósítás, a kézzel foghatóvá válás irányába.

Feldmár Andrást idézve: eddig tartott a regényírás ideje. Az ébredő tavasszal a mesehősök is életre kelnek. Történeteink igazolják vissza, milyen "sorsot" szántunk a főhősnek - önmagunknak.

Elköteleződés "hősünk" mellett

2015. március 20-án (budapesti idő szerint 23 óra 46 perckor) a Nap belép a Kos jegyébe. Egyensúlyba kerül a nappal és a sötétség mérlege, majd nap napot követve a fényesség serpenyője felé billen.

A Kos a születés - a kaland kezdete. De a precessziónak (tavaszpont helyzetének változása) köszönhetően a Kos jegyébe a Cet csillagképen keresztül lépünk be.
Így az elindulás nem azonos azzal a naiv, ártatlan és öntudatlan útkereséssel, amit a bárány szimbolizál. A hatalmas és olykor félelmetes tengeri élőlény azt az őskáoszt reprezentálja, amiből minden élet fakad.

A hőst elnyelő világhal egy transzformációs állomás. A gyomrában eltöltött idő arra figyelmeztet, hogy a változáshoz idő, nyugalom, belső egyensúly kell. A szívünk békés csendjében óriási erő lakozik. Az önazonosság. A tapasztalatok. A szívből jövő elhatározások. A megértés és az elfogadás. Ez lesz ennek a tavasznak, az elindulásnak a gyújtórakétája.

Erre figyelmeztet a Szaturnusz és a Nap-Hold trigonja is. Köteleződj el a szívből fakadó céljaid mellett. És állj neki a megvalósításnak. A Kos az aktivitás, a cselekvőerő, a teljesítmények - ráadásul az őt uraló Mars is még a saját jegyéből koordinál.

Fontos mutatója továbbá a képletnek, hogy lássuk tisztán magunk előtt azt, amit megvalósítani, elérni szeretnénk. A ködös vágyakozásnak lejárt az ideje. A hősök valódi és konkrét célokat követnek - a királylány kezét, fele királyságot, s nem azt sóhajtozzák "jaj, bárcsak történne végre valami...".

Jelentős napok a Kos havában:

2015.03.20, péntek

A tavaszi napéjegyenlőséggel megkezdődik a csillagászati tavasz. A Nap belép a Kos jegyébe (23h46p). Az éves körforgásban ez OSTARA, az ébredő természet ünnepe.

2015.03.29, vasárnap

A nyári időszámítás kezdete, vagyis az órákat hajnali kettőkor egy órával korábbra állítjuk. Kevesebbet alhatunk, de cserébe tovább lesz világos!

2015.03.31, kedd

A Merkúr a Kos jegyébe lép (3h44p). Fokozódik a vitatkozókedv, véleményünket sokkal spontánabb módon nyilvánítjuk meg. A Kos stelliumnak köszönhetően türelmetlenebbekké válhatunk. Javasolt az utakon a nagyobb figyelem.
A lassulásra nem kell sokat várnunk, este a Mars átlép a Bika jegyébe (18h27p) és a Vénusz uralma alá kerül. Párkapcsolati kérdéseket feszeget:  féltékenység, elfojtások, régóta halogatott és eddig szépített dolgokról hullhat le a lepel.

2015.04.04, szombat

Az áprilisi telihold a Mérlegben (14h06p) együtt jár egy teljes holdfogyatkozással, ami Magyarország területéről nem lesz látható. Cserébe még mindig a kapcsolatainkat értékelhetjük át, új perspektívába helyezhetjük, ahol a saját, személyes érdekeinket figyelembe véve hozhatunk hosszú távra szóló döntéseket.

2015.04.05-06, vasárnap-hétfő

Húsvét két napos ünnepe. 

2015.04.08, szerda

Direkt mozgása lendül az Oroszlán Jupiter, járjunk nyitott szemmel, vegyük észre a felbukkanó szerencsés fordulatokat hozó lehetőségeket.

2015.04.11, szombat

A Vénusz az Ikrek jegyébe lép (17h29p). Egyedülállóknak ez a flört, az ismerkedés időszaka. Könnyebben tudunk majd ismerkedni, kapcsolatokat teremteni. Ám a Neptunusz kvadrát miatt könnyen elcsábulhatunk, ha a szerelem ábrándjának színes pillangóját kergetjük.

2015.04.12, vasárnap

Formálódik egy előadás a születésről és az elindulásról. Részletek hamarosan!

2015.04.18, szombat

A Plútó retrográd mozgásra vált, amit egy Kos újhold is követ (19h58p). Ez most arról fog szólni, mit is tanultunk önmagunkról a hónap folyamán.
Related Posts with Thumbnails