2015. március 3., kedd

Teremtőerő-csúcstalálkozó: telihold, tízmilliószoros nap és egyéb nyalánkságok

"Mindennek megjön a maga ideje,
és mindennel akkor találkozunk,
amikor bensőnkben megértünk a találkozásra."
(Baktay Ervin)


Számolni fogom, 2015-ben hányszor hangzik el tőlem, hogy "idén ez a legizgalmasabb konstelláció". Mert már a Halak hónapot is hasonlóképpen harangoztam be. Hogy ne legyek unalmas, gyűjteni fogom a szinonimákat: lélegzetelállító, szenzációs, fantasztikus... További javaslatokat szívesen fogadok!

A mostani izgalom tárgya a csütörtöki (2015.03.05 19h07p) telihold. Ez az idei év első olyan buddhista ünnepe, amit "tízmilliószoros" napként is emlegetnek. A címben megfogalmazott "egyéb nyalánkságokat" a különleges fényszögkapcsolatok adják.

15°

15° a jegy közepe. Csúcspont, ahol energiaváltás, átmozdítás történik. Most ilyen változást elindító, segítő pozícióban van a legtöbb planéta.
Két főbb fényszögkapcsolat rajzolódik ki az asztrológiai képletben a Nap és a Hold oppozíciója, illetve a Mars-Vénusz csoportosulás. Mindkettőt a Jupiter és a Plútó is érinti, így az egész olyan, mint a "soros kapcsolás". Vagyis mindegy, hogy innen vagy onnan indulunk el, az út ugyanoda vezet bennünket.

Mikor minden planéta összekapcsolódik, pláne ilyen módon, akkor nagyon dinamikus, erőteljes képletről beszélhetünk.
Ráadásul itt van ez a tízmilliószoros nap: mindenki azt mondja, legyünk optimisták, gondolkodjunk pozitívan, mégsem megy ez olyan könnyen. Lelkesedés helyett inkább feszültnek, fáradtnak, ingerültnek, kimerültnek érezzük magunkat.
Ennek oka, hogy az ilyen jellegű hatalmas energiák túlterhelik az "áramköreinket" és lecsapják a biztosítékot. (Lehet frontokra, időjárásra is hivatkozni, de szerintem a kettő összefügg.)

Ajánlott a fokozott figyelem az utakon, a közlekedésben. Iktassunk be pihentető, feltöltő tevékenységeket. Ha pedig valóban teremteni szeretnénk, ne kutyafuttában, a dugóban vagy a 3-as metrón utazva tegyük. Adjuk meg a módját és önmagunknak a teljes értékű figyelmet.
A "tízmilliószoros" napokon buddhista szerzetesek és hívők imádkoznak. Ők is elmélyülten teszik mindezt. Az összeadódó imák ereje is egyfajta áramforrás. Rákapcsolódhatunk, de ehhez kell a nyugalom, a békesség, a belső ráhangolódás.

A teremtés pillanata

Sokszor hangzott már el a blogon is: minden másodpercben teremtünk. Sosincs késő változtatni vagy dolgokat elkezdeni, de vannak kiemelt pillanatok, "isteni időzítések", mikor nem csak a tízmilliószoros nap emeli az energiákat, hanem például kvinkunx fényszögek is.

Ez a telihold is épp ilyen. A Halak Nap és a Szűz Hold az álmok és a realitás között kifeszített láthatatlan zsinór, cél a kettő közti egyensúly megteremtése.
Ha ez sikerül, akkor a teremtő fantázia megnyilvánul a mindennapokban, vizuális gondolkodás, a felmerülő képek és a spirituális tapasztalatok megértése segíti a vágyak kézzel foghatóvá válását.

De az éremnek van egy másik arca is. Ha a két oldal nincs harmóniában akkor gondolataink ködössé válnak, akarunk, de nem igazán tudjuk, mit is. Nehezen egyeztetjük össze az álomvilágot és a valóságot. Vagy egyikbe vagy másikba menekülünk, figyelmen kívül hagyjuk a kellemetlen dolgokat és élethazugságokat kreálunk. (Csipkerózsika álmunkból pedig fájdalmas a felébredés, illúzióvesztésnek nevezzük.)

A támogató erő egy úgynevezett Yod fényszög. A Jupiter és a Plútó segíti a szellemi átalakulást, a jó irányba történő mélyreható változásokat, míg a Nap-Jupiter önbizalmat, optimizmust, lendületet, kiteljesedés és növekedési lehetőségeket ad.
Amit nekünk kell hozzátenni az az őszinteség: az önismereti út sarkalatos pontja. Mély, belső (ezoterikus) igazságérzet, magas fokú érzékenység. És az alázat.

Önmagadban formálod

A kapcsolatok átrendeződésének folyamata már zajlik egy ideje. (Erről bővebben: Múlt idejű bejegyzés)
A jelenlegi képlet kapcsolati vonatkozási nem elhanyagolhatóak: maga a telihold-minőség, a Mérleg aszcendens és a VII-es házas Mars-Vénusz-Uránusz-leszálló holdcsomópont együttállás. A  konjunkciót a Plútó 90 fokkal, a Jupiter 120 fokkal érinti.

Az emberi kapcsolatok (és különösképpen a párkapcsolatok) fontos energiapontok. Ezek a kötődések lehetnek energiarablók (lásd Emberi játszmák) vagy kölcsönösen áramlók.

Érdemes végiggondolni mi hogyan is működünk?
Mennyire vannak életünkben lezáratlan kapcsolatok, hatalmi harcok? Mennyire próbálunk másokat ellenőrizni, befolyásolni vagy épp mennyire hagyjuk magunkat manipulálni?
Milyen mértékben és hogyan visszük tovább a szülői mintákat? Tudatosan? Öntudatlanul?
Vannak-e titkok, tabuk és hazugságok kapcsolatainkban?
Merünk-e önmagunk lenni vagy a külvilágnak igyekszünk megfelelni?
Mennyire függünk a másik figyelmétől, véleményétől, "szeretetétől"?

Idézőjellel.
Mert a szeretet mindenképp fontos, csak nem mindegy, hogy azt a másiktól tesszük-e függővé.

Ha a fenti jelzők bármelyik megjelenik életünkben, és szeretnénk rajta változtatni, itt van az ideje. Hogyan? Ha a Plútót tekintjük, lassan, módszeresen, a dolgok megértésének mélyére hatolva.
De a Jupiter emelő energiája támogatja az ilyen jellegű elhatározásokat. Gazdag és kiteljesítő kapcsolatok felé vezet. Olyanok irányába, amiben önmagunkra találhatunk, amiben jó benne lenni...
Ehhez sem kellene "sokat" hozzátenni, már megint csak az őszinteséget. Önmagunkkal és a világgal.

Ha pedig bensőnkben megértünk a találkozásra, a találkozás is megérkezik az életünkbe. Legyen szó szerelemről, álmaink megvalósulásáról, teremtésünk manifesztálásáról. Ennek pontos ideje elhatározásainkban és cselekvőerőnkben rejlik. Nem elég vágyni, tenni is kell. Belülről kifelé...
Related Posts with Thumbnails