2015. március 31., kedd

Mozdulj vagy mozdítanak: Bika jegyébe lép a Mars

"Műveden építs mindennap valamit, mindennap.
Néha csak javítsd egy részletét, néha, mikor erőtlen vagy, csak rendezgesd, tedd helyére a rendetlen sorokat és oldalakat.
De mindennap építsd egy mozdulattal."
(Márai Sándor)

A Mars 2015. március 31-én 18 óra 7 perckor átlépett a Bika jegyébe. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan is fejti ki energiáját a cselekvés, a harc, a küzdelem, az akarati- és megvalósítóerő ebben a jegyben, a képzeletet hívjuk segítségül. (Asztrológiai és nem zoológiai leírás következik!)

A vörös posztó

A Bika - pontosabban a tehén - az egyik legbékésebb élőlény. Legelészik és nézelődik. Élvezi az érzéki örömöket: a tavaszi napfény simogató melegét, a fű kesernyésen édes ízét, a vadvirágok és a föld életteli illatát, a bocik táplálását. Körülötte minden idillikus és lelassult... Mozdulni is csak egy húsosabb, ínycsiklandóbb fűcsomó kedvéért vagy az este közeledtével a meleg, száraz karám hívogató kényelméért mozdul.

Mégis mi történik, mikor a dinamika - a Mars - próbál utat törni magának ebben a bukolikus hangulatban?
Helyezzük át a színteret egy homokkal felszórt arénába, ahol egy fekete bika és egy matador áll szemközt egymással. Megkezdődik a küzdelem, a tánc: ember és ösztönei között. Előkerül a vörös posztó, ami végre mozgásra, változásra bírja a hatalmas állatot.
A stabil és lusta Bika most lehengerlő, elsöprő, megállíthatatlan arcát mutatja. Békesség helyett szenvedély, mozdulatlanság helyett kő kövön nem maradó átalakulás...

Felszabadító kis lépések

Mindenkinek az életében akadnak "vörös posztók".
Vagyis olyan helyzetek, emberek, szavak, pillanatok, amik kimozdítanak bennünket a komfortzónánkból. Régóta letapadt, beragadt, elfojtott, bár változásra ítélt mégis ragasztóként működő élethelyzetek kerülhetnek előtérbe ebben az időszakban.

A planétaállások azt üzenik: mozdulj vagy mozdítanak! Azonosulhatsz ebben a szituációban a bikával (szíveddel, ösztönös vágyaiddal) vagy a matadorral (eszeddel, tudatos célkitűzéseiddel), azé lesz a győzelem, aki magabiztosabban, határozottabban nekiindul. (Ezek a szerepek környezetünkben élőkre is tetszőlegesen kioszthatók, sőt a bátrabbak vörös posztóvá is válhatnak!)

Találkozhatunk vitával, féltékenységgel, akaratgyengeséggel, elfojtott haraggal, pincében rejtegetett csontvázakkal, szőnyeg alá söpört sérelmekkel, amik most újraszembesülést követelnek (Nap, leszálló holdcsomópont és Uránusz a Kosban, Plútó kvadráttal, Jupiter oldással).

A megoldást a Bika Mars mutatja: kövessük a kis lépések művészetét. Legyünk gyakorlatiasak, kitartóak és rendíthetetlenek. Hangolódjunk az élet ritmusára és táncoljunk abba az irányba, ahol az élet élvezetét sejtjük. Minden nappal közelebb...
Related Posts with Thumbnails