2016. március 22., kedd

Lélekkorrekció

Telihold és félárnyékos holdfogyatkozás a Mérleg jegyében

"Ha választhatsz, megülsz a székeden, vagy táncolsz, remélem, a táncot választod."
(Maya Angelou)


Az erőteljes égi állások akkor is letaglóznak minket, ha kifejezetten támogató jelleggel rendeződnek össze. A szerdai telihold (2016.03.23, 13 óra 03 perc) is ilyen képet mutat: ne lepődjünk meg azon, ha érzékenyebbek, enerváltabbak, sőt hullámzóbb kedélyűek vagyunk ezekben a napokban, mint általában.

A holdfázisokról szóló bejegyzések viszonylag rövid intervallumot ölelnek fel, hiszen ez az időszak is teliholdtól a következő újholdig tart. A háttérben azonban a lassú mozgású planéták tevékenykednek, az ő csiszoló-alakító hatásuk nyilvánul meg hétről-hétre (pontosabban két hétről-két hétre) a Holdon - a hangulatunkon, a tudatalatti reakcióinkon, az érzésvilágunkon - keresztül.

A leglassabbak adják a "statikus díszletet" az adott élettörténésekhez és ahogy gyorsul a mozgásuk, úgy válnak egyre aktívabb szereplőkké a planéták. Épp ezért a holdüzenetekkel belátható távolságokat, rövid úton elérhető célokat jelölhetünk ki magunknak.

Maga a változási folyamat rendkívül átfogó és sok síkon zajlik. Nem ugorhatunk fejest ebben a zúgó áramlatba anélkül, hogy megtanulnánk úszni, megismernénk rejtett mélységeit, fel nem fedeznénk a hullámok természetét. És főképp akkor nem, ha nem tudjuk, hova-merre visz bennünket ez az új sodrásirány.

Belső iránytű állítás

A Kos-Mérleg tengely az én és a külvilág egyensúlyáról szól.
Leggyakrabban a párkapcsolat témakörét szokták ennek kapcsán emlegetni, mivel a legélesebb tükröt mindig "a másik" mutatja felénk.

Minél jobban ismerjük és elfogadjuk önmagunkat, annál valósághűbb képet látunk: nem torzítják idealizált rajongások, számkivetett tulajdonságok, szülői minták a kapcsolatainkat.

Ha a lelki tartalmak felől közelítünk, akkor az énünk önazonos (fényes) részéről és az ezen kívül elhelyezkedő külső (árnyékos) világról van szó.

A belső összhang nem csupán harmonikus párkapcsolatot eredményezhet, hanem elsősorban egy általános érzelmi egyensúlyt.
Nem idült boldogságélményre kell törekednünk, hanem annak a képességnek a folyamatos fenntartására, amivel viszonylag könnyen és gyorsan vissza tudjuk rendezni békés, erős lelkiállapotunkat.

A jelenlegi energiákat nehéz "felvenni". Egészséges test, egészséges lélek kell ahhoz, hogy a legmagasabb szinten tudjuk őket integrálni. A Kos hajtana minket, van bennünk egy sürgető érzés, de a Mérleg telihold kapcsán a képlet a finom lelki korrekciókra hívja fel a figyelmet.

Belül legyen rend, mielőtt mozdulunk.

Táncoljunk, ha már nem akarunk tovább egy helyben ülni, de csak akkor, ha lelkünk dallama hív minket táncba. (Én is remélem, hogy a táncot választod!)
Related Posts with Thumbnails