2016. március 8., kedd

Önszabotázs

Beszélgetés arról, hogy rajtad kívül senki sem áll az utadban

"Amint észreveszed, hogy nem vagy jelen, máris jelen vagy. Valahányszor képes vagy megfigyelni az elmédet, már ki is léptél annak csapdájából."
(Eckhart Tolle)

Hamarosan belépünk a Kos jegyébe, ami a csillagászati tavasz és a Zodiákus évkörének kezdőpontja is egyben.

Már megint (nahát!) rendkívül izgalmas képlet elé nézünk: álmodozás és aktivitás, illúziók és valóság, éntelenség és önérvényesítő akarat határán préseljük át magunkat az asztrológiai új évbe.

Az "önszabotáló mechanizmusok" egy divatossá vált kifejezés a lélekelemzés palettáján. A jól csengő idegen szavak arról szólnak, hogy a vágyaink beteljesülését tudatalatti tartalmaink (félelmek, önbizalomhiány, családi, illetve karmikus minták) gátolják.

Fejben ott vagyunk a változásokban (tudjuk, akarjuk, sőt, akár még teszünk is érte, hogy bekövetkezzen), de a valódi átalakulásokhoz "szívben is meg kell érkezni".

Különben a vágyak kettészakítanak, az egó pedig csapdaként működik.

Ilyenkor történik az, hogy már szinte ott vagyunk a célban, nagyon akarjuk, nyújtózunk érte, de... az utolsó pillanatban mégsem jön össze a dolog. Vagy épp ellenkezőleg, megkapjuk amit akartunk, majd hirtelen nem tudunk vele mit kezdeni. Kifogásokat, menekülési útvonalakat, kibúvókat, indokokat keresünk, hogy visszatérhessünk a régibe, a megszokottba.

A tavasz tele van friss lendülettel, átütő erőkkel, újjászületéssel. Ezek segítségével talán feloldhatjuk lekötött energiáinkat és végre ténylegesen haladhatunk előre.

Az előadás részletei

Időpontja:
2016.március 20, vasárnap
16-tól 18 óráig

Helyszín:
Liebling (Fogas Ház)
1073 Budapest, Akácfa utca 51.

Regisztráció:
Kérlek, jelezd, ha szeretnél jönni az előadásra.
Ez megteheted
- a bejegyzés alatti megjegyzés rovatban
- e-mailben (padparadsa kukac gmail pont com címre küldve) vagy
- Facebookon

A gondolatcserét Nádas Nándorral közösen vezetjük.

Az előadásra várunk szeretettel!
Related Posts with Thumbnails