2018. március 30., péntek

Ébredő erők

Telihold a Kos havában: 2018.03.31 (14h37p)

Bevezető gondolat: „Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen.” (Assisi Szent Ferenc)


Ahogy beléptünk a tavasz első hónapjába, jól érzékelhetően megmozdultak az energiák. Az idei évben azonban nem mondhatjuk, hogy kirobbanóan vagy gyorsan történnek a dolgok. 2018 semmilyen téren sem sprint, sokkal inkább fokozatos teljesítménynövelés, kitartó céltudatosság - cserébe viszont hosszú távú eredményeket érhetünk el.

Bármit is szeretnénk, az "akció" felkészülést igényel. Olyannyira érdemes előkészíteni a terepet, hogy amikor eljön a döntés, a cselekvés ideje, már ne álljunk meg hezitálni, csak tegyük, amit tennünk kell. Ahogy az előző teliholdnál is írtam: "Ha még nem állunk a megvalósítás kapujában, gyűjtsünk tudást, erőt, anyagi vagy érzelmi forrásokat. Képezzük magunkat, kérjünk segítséget, keressünk támogatókat."

Ami a Halakhoz képest változott, hogy egyre kevesebb idő áll rendelkezésünkre, hogy álmodozzunk. Mert a Kos hónap már

a szándékaink kinyilvánításáról szól.

Ami miatt nehézségek adódhatnak az az, hogy az égi színpadon "nagyok az elvárások": három uralmi (Vénusz, Szaturnusz, Neptunusz) és két emelt (Nap, Mars) pozícióban lévő planéta hat ránk. Ha érteni szeretnénk mit jelent ez, gondoljunk csak bele, hogyan érezzük magunkat erős, tekintélyes emberek és új kihívások előtt! Például egy vizsgán vagy egy felvételi beszélgetésen?

Egészséges önértékeléssel semmilyen helyzettől nem kell tartanunk, mert bízunk magunkban annyira, hogy tudjuk, bármi lesz is: helyt fogunk állni.

De ha hiányzik az összeszedettség, a magabiztosság, a tudatosság, akkor bizony annyi felé kell figyelnünk, hogy könnyen szétforgácsolódhatunk. Ebben az esetben a kiemelt planéták üzeneteit nem tudjuk integrálni, és a vágyaink, illetve azok realizálása között szakadéknyira nő a távolság. Ez pedig feszültséghez, nyugtalansághoz vezet.

Ha viszont összesítjük a "haderőt" magunkban, akkor előbb-utóbb azt vesszük észre, hogy már a "lehetetlent csináljuk".
A Kos Nap, Mérleg Hold minden évben az én és a külvilág szembenállását illusztrálja. A Nap a tudatosságunk, ami a Kosban a legnagyobb erőpotenciállal és önazonossággal bír. Itt vagyunk leginkább meggyőződve arról, hogy tudjuk, kik is vagyunk.
Az első és legfontosabb lépésünk mások felé épp ez lenne:

tisztában vagyunk önmagunkkal, tudjuk, mit akarunk és ezzel már készen is állunk meghódítani a világot.

Ám szemből, a Mérleg Hold, vagyis a tudatalattink állandóan mérlegel. Vajon elég jó vagyok? Helyes-e, amit teszem? Vajon mit gondolhatnak rólam mások? És így tovább, a kételkedés kérdései végtelenített szalagként futhatnak a fejünkben. Az apró korrekciókkal nincs semmi baj, ez az önismeret legfontosabb része, de a folytonos elbizonytalanodás, a megfelelni akarás, a "fogalmam sincs, mit akarok" blokkokhoz vezet.

Az oppozíció talppontja a Mars-Szaturnusz együttállás, ami olyan, mint egy mérleghinta kényesen érzékeny középpontja. Itt lehet a legstabilabban állni vagy a legnagyobbat puffanni.

Amennyiben viszonylagos egyensúlyban vagyunk, óriási, célirányos energiákat kapunk ettől a konstellációtól. Egyre határozottabban érezni fogjuk az erőink ébredését. Ellenkező esetben a belső ellentmondások a külvilággal való hadakozásban nyilvánulhatnak meg: veszekedések, viták, sérelmek formájában. A Mars-Szaturnusszal pedig könnyen elpattanhat a húr.

Összegezve a telihold üzenetét: hagyjuk magunkban felébredni a hosszú évek óta Csipkerózsika-álmot alvó megvalósító-képességet és vágjunk bele a világ céltudatos meghódításába!


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails